spot_img
spot_img
8.9 C
Vaslui
18-ian.-2025

În Diaspora, unii români încă se mai întreabă dacă mai sunt alegeri!

- Advertisement -

“Salutare! Bună dimineața! S-a creat o diversiune cum ca ar fi alegerile anulate…este doar o cale pentru a ne trage pe noi înapoi. Unde mergem la vot? Avem acest drept! Unde putem vota? Mulțumesc anticipat!”

Este doar unul din mesajele postate pe rețelele de socializare dumincă, la două zile după decizia CCR de anulare a turului I si, implicit, a turulul II. În fapt sunt mult mai multe și nu e vorba doar de îndemnul de a merge la secțiile de votare pentru a protesta împoptriva deciziei CCR, ci de acreditarea ideii că de fapt turul II este în desfășurare șI toate știrile sunt o manipulare pentru a-i dezarma pe votanții lui Călin Georgescu.

În replică, ambasadele României în capitalele europene au retransmis mesajul foarte clar că toate secțiile de votare sunt închise.

„Orice alte informații care circulă sunt dezinformări. Vă îndrumăm să vă informați doar din surse oficiale și să nu distribuiți știri care nu pot fi verificate. Reamintim că în baza deciziei Biroului Electoral Central nr. 230D/06.12.2024 privind unele măsuri pentru punerea în aplicare a soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale a României în ședința din 6 decembrie 2024, au încetat operațiunile de votare la secțiile din străinătate, inclusiv la cele din Italia. Autoritățile urmează să stabilească o nouă dată pentru alegerile prezidențiale”, a informat Ambasada României din Italia.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Dragă domnule ziarist, presupun că ziariștii au absolvit un liceu ceva (cu sau fără bacalaureat, ca Ciolacu), o scoală pofesională, un 8 clase acolo, deci ar fi invățat ceva gramatică, mai multă decât badea Costică, de la care nu ne așteptăm să scrie corect gramatical. Dar de la dumneata, da! Substantivul ”diasporă”este substantiv comun și nu propriu, ca să se scrie cu majusculă inițială, cum sunt numele de țări : Spania,Portugalia etc. Cuvântul ”diasporă” are formă neaccentuată, acolo unde este necesară, ca și in cazul de față : ”românii din diasporă”, ”florile din vază”, ”cărtile din bibliotecă” etc. Nu scriem : ”florile din Vaza, cartile din Biblioteca, românii din Diaspora” Insă utilizăm forma accentuată in exprimări precum: ” florile din vaza albastră, cartile din biblioteca mare, românii din diaspora noastră din Spania”. Acest cuvânt nu inseamnă decât: ”grup de emigranți, stabilit pe teritoriul unei alte țări, unde iși păstrează limba, cultura și tradițiile”. Etimologic, cuvântul vine din greaca veche și inseamnă ”risipire”. Există diasporă franceză in Italia, diasporă engleză in Africa de sud, diasporă românească in Franța etc. Repede s-a lipit de semialfabetizați această formă greșită. Corectați articolul! Cultivați limba română literară!

  2. Păi manifestul de mai devreme nu la asta îndemna? Să meargă lumea la vot? Lăsați măcar un post-it pe frigider când ieșiți din schimb. Dar, de bună seamă, cineva a plecat cu tot cu agregatul frigorific de data asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.