spot_img
spot_img
4.5 C
Vaslui
29-nov.-2024
spot_img
spot_img

Iată lista locurilor disponibile pentru înscrierea copiilor vasluieni în clasa pregătitoare

- Advertisement -

ÎNSCRIERI… Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a publicat lista locurilor disponibile pentru înscrierea copiilor din județul Vaslui în clasa pregătitoare anul școlar 2023-2024. Potrivit planului de școlarizare, în șapte unități de învățământ se va folosi programul Step by Step, o metodă alternativă de educație dezvoltată în SUA, care promovează metode de predare-învățare centrate pe copil și pe implicarea familiei. Este vorba despre Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Vaslui, Șdcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Huși, Școala Gimnazială „Alexandra Nechita” Vaslui, Scoala Gimnazială „Constantin Motaș” și Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui. În toate celelalte unități de învățământ din județ se va folosi sistemul tradițional de educație. Lista locurilor disponibile, în județul Vaslui, pentru înscrierea în clasa pregătitoare poate fi consultată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean.

Înscrierile vor putea fi făcute în perioada 3-18 mai, când părinții vor putea să completeze online sau la unitatea de învățământ cererile-tip de înscriere. Pe 31 mai vor fi afișate rezultatele, iar pe 15 iunie va începe a doua etapă de înscriere a copiilor care nu au fost repartizați din prima. Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 inclusiv pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Înscrierea copiilor menționați în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părintilor/ tutorilor legal instituiți/ împuterniciților legali, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice a acestora, făcută de specialiști din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vaslui, atestă pregătirea copiilor pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2023-2024, sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare vor fi consiliați în vederea înscrierii copiilor la grădiniță, în grupa mare.

Condițiile de înscriere la școală

Condițiile de înscriere la o școală prevăd că toti copiii ai căror părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali solicită înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție sunt înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată. Pe locurile libere, se înscriu și, ulterior, se înmatriculează copiii care provin din alte circumscripții scolare, inclusiv din alte localități, în conformitate cu solicitările părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentantilor legali în condițiile incluse în metodologie. Numărul locurilor libere la clasa pregătitoare este stabilit ca diferență între numărul de locuri alocate pentru clasa pregătitoare și numărul de copii din circumscripție care trebuie înscriși la acel nivel de clasă. De exemplu, potrivit metodologiei, dacă în circumscripția școlară a unei unități de învățământ există 40 de copii care trebuie înscriși la clasa pregătitoare, iar școala a primit prin planul de scolarizare 50 de locuri la clasa pregătitoare, numărul de locuri libere este de 10 (50- 40). „În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere primite de la părinți al căror domiciliu ce se află în afara circumscripției școlare este mai mare decât numărul de locuri libere, se aplică criteriile de departajare generale și specifice: existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului; existența unui documente care dovedește că este orfan de ambii părinți (situația copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți; existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învățământ respectivă”, se arată într-o informare a Inspectoratului Școlar Județean.

 

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.