MODIFICĂRI LEGISLATIVE… Au apărut modificări la Legea privind reforma în sănătate (nr. 95/2006), acestea fiind salutate de primarii din județul Vaslui. Modificările fac referire la nevoia primarilor de a interveni pentru mici reparații, dotări cu aparatură medicală, precum și alte investiții în unităților medicale publice, chiar dacă acestea nu se află în subordinea lor. Modificările legislative au fost salutate de către edilii locali, mai ales sunt destule situațiile în care a fost și este nevoie măcar de igienizare și curățenia acestor locații dar, până ieri, legislația în vigoare interzicea acest lucru.
Aleșii noștri au intervenit ieri pentru modificarea legislației care, până acum, interzicea ca autoritățile publice locale să bugeteze unitățile sanitare publice de interes local sau județean. Măsura este salutată și de primarii din județul Vaslui din comunele în care dispensarele medicale au nevoie de mici reparații. “A fost adoptată modificarea art.193, alin.5 din Legea 95/2006 care se dovedea a fi esențială pentru a permite autorităților locale să contribuie la dezvoltarea și modernizarea unităților sanitare de interes public, chiar dacă acestea nu se află în subordinea lor directă. Astfel, prin această modificare legislativă, autoritățile locale pot finanța unele cheltuieli de administrare și funcționare, respectiv bunuri și servicii, investiții, reparații capitale, consolidare, extindere și modernizare, dotări cu echipamente medicale ale unităților sanitare publice de interes județean sau local. Această inițiativă legislativă facilitează implicarea autorităților locale în sprijinirea spitalelor, permițînd modernizarea infrastructurii sanitare și îmbunătățirea serviciilor medicale. Până acum, autoritățile locale erau nevoite să se asocieze pentru a subvenționa și sprijini unitățile medicale. Noile modificări permit ca acest lucru să se întâmple și fără asocieri, așa cum a fost, în cazul municipiului Vaslui, asocierea dintre Primăria Vaslui și Consiliul Județ ean. Plus că și în comune se întâlnește aceeași problemă”, spune parlamentarul Ana Rinder. De partea cealaltă, primarii din județul Vaslui salută această modificare legislativă și spun că o așteptau de mai multă vreme. “Este o inițiativă foarte bună, mai ales pentru comuna noastră. Aceste modificări ne permit acum să intervenim dacă este nevoie. Și nevoile apar. Schimbi un geam spart, o ușă stricată, dai un var sau iginenizezi locația. De aceea spun că este o modificare așteptată de mine și de primarii în aceeași situație”, spune Constantin Galeru, primarul comunei Oltenești. De partea cealaltă, sunt și primari care încă așteaptă finanțări pentru construirea unor dispensare comunale. “La Drânceni, dispensarul este privat. Noi am depus proiect pentru construirea unui dispensar nou dar, deocamdată, așteptăm finanțarea”, spune primarul Mihai Murărașu.
Decât să dăm bani pentru fotbal și handbal, mai bine dotam spitalele și policlinicile cu aparatura. Numai sa nu bage mâna și acolo, cum fac la fotbal.
Hotul de Murarasu în 4 ani sia făcut o vere de invidiat 3 apartamente de lux în marile orașe, casa modernizata după ultimul stil, zeci de mașini scumpe sia angajat toate neamurile la primărie.. Asta e cel mai mare hot de primar din județ.. Am depus la dna două scrisori bombă despre hoții le de la primăria dranceni.. Cred ca pastele îl face la beci.. Acolo este locul tău borfasule.. Ai câștigat alegerile cu bani și conturi false hotule..
Mă doare in pula de tine, am cumpărat și DNA ul🤫🖕🖕🖕