HOTARARE… Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a publicat azi, pe site-ul instituției, Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nr. 21, privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ pentru începutul anului școlar 2020-2021. Astfel, dintr-un număr total de 640 de unități de învățământ, doar 189 de unități vor deschide anul școlar cu scenariul de funcționare galben, iar restul de 451 unități, cu scenariul verde. Nu este înregistrată nicio unitate de învățământ cu funcționare sub scenariul roșu.
In municipul Vaslui toate școlile și grădinițele vor începe activitățile sub scenariul galben, cu excepția a cinci unități cu propunerea acceptată a scenariului verde. Acestea sunt: Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, Școala Gimnazială loc. Brodoc, Școala Primară loc. Rediu, Grădinița cu program normal loc. Brodoc, Școala primară Zona Industrială, Grădinița cu program normal loc. Rediu și Centrul de Excelență Vaslui. In municipiul Bârlad, de asemenea, sunt înregistrate doar două unități de învățământ care vor funcționa sub scenariul verde și anume Grădinița cu program normal nr. 20 și Școala Gimnazială Stroe S. Belloescu. Toate celelalte unități din Bârlad vor începe cu scenariul galben. Municipiul Huși și orașul Negrești vor începe activitatea școlară sub cod galben. Lista completă a unităților de învățământ și scenariul cu care vor începe activitățile poate fi consultată atât pe site-ul ISJ, cât și mai jos, pe site-ul vrn.ro.
Ce reprezintă scenariul verde și galben după care vor funcționa unitățile vasluiene?
Scenariul verde, prevede cã toți elevii vor merge la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Scenariul galben prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățămnântul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3 cazuri/1.000 locuitori.