CONTRASTE Unii foarte bogati, iar altii, de-a dreptul sãraci! Consilierii huseni au scris ce au vrut în declaratiile de avere si din continutul acestora s-ar putea concluziona cã unii membri CL au case, terenuri si masini pe alese, în timp ce altii, par sãraci lipiti, de vreme ce au lãsat foaia… aproape goalã. Raportul între bogatii si sãracii (în declaratii, însã) este unul care îi avantajeazã pe cei cu stare financiarã foarte bunã.
E concurentã mare în CL Husi, când vine vorba despre stabilirea celui mai bogat consilier local! Cãtãlin Dogaru, Nicoleta Rotariu, Liviu Iacob sau Aurel Cãciulã sunt alesii care, asa cum au declarat în actele oficiale, se pot mândri cu o agonisealã deloc de neglijat. Terenuri intravilane, case, apartamente, masini, dar si venituri de mii de lei din administrarea propriilor firme – toate acestea au fost mentionate în declaratiile lor de avere. Fiecare însã are si datorii la bãnci, însã, la în comparatie cu veniturile, nu au de ce sã îsi facã griji. De pildã, Aurel Cãciulã are în jur de 4000 mp de teren intravilan. Pentru cã s-a rezumat sã mentioneze doar atât pe declaratia de avere, cel mai probabil, alte bunuri importante sunt trecute pe firmã. Nicoleta Rotariu, de exemplu, pe lângã bunurile pe care le detine, impresioneazã printr-un salariu consistent pe care îl primeste în calitate de administrator la SC Tehnoutilaj, de altfel, o firmã de succes si reprezentativã la nivel local, mai ales în vremurile de dinaintea crizei financiare. Este vorba despre suma de 114.104 lei, venit anual. Cãtãlin Dogaru are si el cu ce se lãuda! Detine în jur de 9000 mp de teren intravilan, 3600 mp de pãdure la Cretesti, un apartament, cu suprafata de 77mp si nu mai putin de 5 masini, între care un Audi si o Toyota. Nici Liviu Iacob nu se lasã mai prejos! Are 15.000 mp de teren intravilan în Husi, are apartament, o casã, masinã, dar si economii în jur de 80.000 de lei. De asemenea, plasamentele si investitiile sau împrumuturile acordate depãsesc 200.000 de lei. Are si datorii la bãnci, în jur de 60.000 de lei. Veniturile sale sunt consistente, mai ales din profesia de practician în insolventã, 199.209 lei, venit anual.
Unii n-au scris mai nimic în declaratiile de avere. Ori n-au vrut ori n-au avut ce!
Ceilalti consilieri au venituri decente, cu exceptia celor care aproape au lãsat declaratia de avere goalã. Este cazul consilierului Constantin Bîrsan (PP-DD) care, teoretic, nu are nici casã, nici masinã si niciun alt venit, decât indemnizatia de consilier local, în valoare de 3403 lei. Si colegul sãu de partid a procedat la fel, tânãrul Andrei Pantelimon netrecându-si mai nimic în declaratie, cu exceptia unui venit din pensie, în valoare de 2808 lei. „Multi au firme, iar pe ele si-au trecut si masinile si alte bunuri, precum si cheltuieli sau venituri, iar de aceea nu se regãsesc în declaratia de avere. Nu e ceva ilegal, e corect, atâta timp cât societatea plãteste taxe si impozite pentru toate acestea”, au explicat unii consilieri. La rândul lui, primarul Ioan Ciupilan detine în jur de 4000 mp de teren intravilan, un apartament si o casã de locuit, dar si venitul anual din salariul de la Primãrie, 32,623 lei. Are si un împrumut la BCR, în valoare de 14.881 euro. La rândul sãu, viceprimarul Ioan Valeriu Ciupilan detine un teren intravilan (890 mp), o casã, iar salariul pentru functia detinutã în administratia municipiului Husi este de 30596 lei, anual.