spot_img
spot_img
2 C
Vaslui
26-nov.-2024
spot_img
spot_img

Husenii, îndemnati sã se ajute la greu, dupã ce numãrul cazurilor de Covid în oras este în crestere!

- Advertisement -
Maricica Dolhan (dreapta)

SOLIDARITATE… Husenii sunt îndemnati sã doneze sânge sau plasmã, mai ales în conditiile în care s-au vindecat de Covid-19, întrucât, pânã acum, prea putini donatori merg la Bârlad, pentru a da ajutor semenilor! Un exemplu în acest sens l-au oferit în aceste zile, sportivii ACS Husana, care au mers la Bârlad si au donat plasmã. „Asa cum am promis, astãzi (20 noiembrie, n.r.) unii dintre sportivii nostri, care au îndeplinit conditiile donãrii de plasmã, au mers la Centrul de Transfuzii Bârlad pentru a dona plasma atât de necesarã bolnavilor de Covid. Vor mai urma si alti colegi. Bravoooooo, bãieti!”, au scris reprezentatii Asociatiei Clubului Sportiv Husana, alãturi de mai multe fotografii cu tinerii huseni, care au mers sã doneze, la Bârlad. Fiecare asemenea gest de solidaritate poate salva o viatã. La nivelul municipiului Husi, numãrul îmbolnãvirilor continuã sã creascã, iar vestea unor situatii dramatice, precum decesul recent al unei educatoare în floarea vârstei, rãpusã de infectia cu noul coronavirus, genereazã rumoare si multi au devenit mai prudenti pentru protejarea sãnãtãtii.

„Oamenii trebuie sã stie cã acest virus poate ucide. Nici noi nu am crezut cât poate fi de periculos, dar moartea doamnei Dolhan, educatoarea, ne-a bulversat total. De când s-a întâmplat cu ea, respectãm regulile cu strictete”, spun apropiatii educatoarei Maricica Dolhan, care s-a stins recent, în urmã cu aproximativ douã sãpãtãmâni, în spitalul suport Covid din Bârlad. Oamenii care au cunoscut-o, cât de energicã si inimoasã era, continuã sã vadã în cazul sãu cel mai motivant exemplu din care trebuie înteles pericolul cestei boli, Covid-19. „Eu si doamna educatoare stãm destul de aproape, în municipiul Husi. Era vecina mea. Stiu cã în zilele acelea era bine, nu avea nicio problemã, chiar s-a întâlnit cu fiica mea si i-a dat ceva (iubea mult copiii si mereu le oferea bombonele sau ce avea la ea). Apoi, a doua sau a treia zi mi-a zis cã o doare un pic spatele. Stiu cã avea diabet si m-am gândit cã poate de aceea. Apoi, am înteles cã a fost dusã la Spital si am sperat sã fie bine. Nu a fost însã. Când am auzit cã a decedat, am spus cã nu mai e de glumã. Ce om minunat, ce femeie vrednicã si încã tânãrã! Nici 57 de ani nu avea, cã împlinea anii cam pe la Crãciun. Stiu cã avea doi copii mari, realizati. O fatã în America si parcã un fiu în alt judet, dar nu as vrea sã gresesc. Ne-am gândit de unde s-a putut infecta, dar e greu de spus. Era un om dinamic, mereu cu activitate. Fusese în perioada aceea si pe la tarã, dar nu se poate sti exact de unde a contactat boala. Trebuie sã ne pãzim, asta e cel mai important”, spun apropiatii educatoarei, care s-a stins la începutul lui noiembrie.

Centrul de Transfuzii sanguine Bârlad, siguranta gestului care poate salva o viatã!

Pentru a-i ajuta pe cei aflati în spitalul din Bârlad, îndemnul medicilor este ca persoanele care îndeplinesc toate conditiile pentru a dona sânge sau plasmã, sã nu ezite sã se prezinte la Centrul de Transfuzii Sanguine din municipiul Bârlad. Sefa Centrului, dr. Violeta Nistor, sustine cã, în ciuda temerilor care i-ar putea retine pe posibilii donatori, institutia oferã sigurantã deplinã celor care vin sã doneze, nu existã nici cel mai mic risc de îmbolnãvire, ci doar bucuria cã poti salva cu micul tãu gest, viata unui om în suferintã.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.