spot_img
spot_img
2.2 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Husenii, îndemnati de alesi sã înfiinteze asociatii de proprietari!

- Advertisement -

SOLUTIE Dupã ce s-a ajuns la concluzia cã nu este deloc avantajos ca, într-un oras de mãrimea Husului, sã nu existe nicio asociatie de proprietari, alesii locali fac apel la husenii care stau la bloc sã reînfiinteze asociatiile. Se vor putea gospodãri mult mai bine, costurile la întretinere vor scãdea, iar programele nationale, precum termoizolarea blocurilor sau „Casa Verde”, vor fi mult mai accesibile.

Din 1997, s-au desfiintat asociatiile de locatari, iar aceastã formã de organizare si de gospodãrire a blocurilor nu a mai tentat pe nimeni, pânã acum. Cazurile reale în care presedintii de asociatie au fugit cu banii locatarilor au fost de notorietate! În lipsa acestei forme de gospodãrire, curãtenia, administrarea sau modernizarea blocurilor sunt aproape imposibil de realizat: nefiind cineva care sã rãspundã pentru situatia blocurilor, scãrile sunt murdare, spatiile verzi pãrãginite, subsolurile sunt pline de mizerie si apã, iar de deratizare nici nu poate fi vorba!

Cu asociatii de proprietari, ar fi mai avantajos!

Din aceste motive, husenii ar trebui, spun alesii, sã facã demersurile necesare pentru a se organiza în asociatii. Angajatii SC Urbancalor îi vor consilia, dacã se vor adresa acestora, la sediul societãtii, din strada „Stefan cel Mare”. „Consiliul Local, prin intermediul SC Urbancalor SRL Husi, al cãrei asociat unic este, va demara actiunea de înfiintare a asociatiilor de proprietari, în conformitate cu Legea 230/2007. Avantajele înfiintãrii asociatiilor de proprietari sunt evidente si vor duce la o mai bunã gospodãrire a blocurilor Este vorba despre: reprezentarea si sustinerea intereselor comune ale proprietarilor; asigurarea unei evidente a consumului de apã în scara blocului, în vederea facturãrii consumului individual, astfel încât sã fie eliminat indicele de corectie sau reducerea acestuia cât mai mult posibil; asigurarea serviciilor de curãtenie în scara blocului si la subsol; asigurarea serviciilor de iluminat în scara blocului; realizarea termoizolatiilor exterioare a scãrilor de bloc; realizarea de sarpante pentru eliminarea infiltratiilor de apã pluvialã la nivelul ultimului etaj; utilizarea, în interesul tuturor locatarilor, a spatiilor comune; cresterea gradului de securitate în interiorul scãrii de bloc si interventia operativã asupra avariilor din subsolul scãrii, de cãtre echipele SC Urbancalor”, au spus reprezentantii societãtii Urbancalor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.