spot_img
spot_img
3.2 C
Vaslui
25-nov.-2024
spot_img
spot_img

Hotii de gaze sfideazã husenii, plãtind doar 600 de lei, cheltuieli judiciare!

- Advertisement -

NEDREPTATE Hotii de gaze de la Husi s-au descurcat excelent, în acest dosar extrem de grav, în care, bogatii “orasului dintre vii”, folosindu-se de doi tineri, pusi pe cãpãtuialã, Mihãitã Popa si Vasile Ciprian Agape, si-au mãsluit contoarele de gaz, în asa fel încât consumul la firmele lor, la vilele lor si în diverse puncte comerciale, sã fie unul cât mai mic! Au furat gaz de peste un milliard de lei vechi, au scãpat de puscãrie, întrucât s-au împãcat cu Gaz Est-ul, iar statului, care a cheltuit cu ancheta lor peste 60.000 de lei, nu-i va da aproape nimic! Joi, Curtea de Apel Iasi s-a dovedit suprinzãtor de iertãtoare cu hotii, cãrora le-a diminuat cheltuielile judiciare date de Judecãtoria Husi, de la 21.000 lei, la numai… 600 lei, de fiecare! Cum se poate ca statul sã cheltuie aproape peste 60.000 de lei vechi, cu o anchetã complicatã, în care aproape un an, cei doi indivizi care dereglau, efectiv, contoarele bogatilor au fugit de Justitie, iar, pentru dovedirea furturilor, a fost nevoie de o multime de expertize judiciare, de audieri de martori, etc, iar instanta sã decidã cã, atât partea civilã (Gaz Est-ul), cât si inculpatii din dosar, trebuie sã achite doar 600 de lei?! Greu de spus, însã asemenea situatii sfideazã prea mult omul de rând, cel care îsi plãteste, cu mult efort, în mod cinstit, toate facturile la utilitãti, din venitul modest, câstigat în orasul Husi.

Când husenii a spus cã hotii de gaze nu vor pãti nimic, întrucât sunt bogati, iar acest statut îi apãrã inclusiv de problemele cu legea, nu s-au înselat! Iertarea Gaz Est-ului, societatea furnizoare a gazelor naturale în municipiul Husi, a fost salvarea acestora. Instanta a constatat cã pãrtile s-au împãcat, iar, mai nou, Curtea de Apel Iasi a diminuat la o sumã derizorie cheltuielile de judecatã. Doar 600 de lei au acum de dat Gaz Est-ului, Mihãitã Popa si Vasile Ciprian Agape. Diferenta de bani pânã la peste 60.000 de lei, cât a costat statul aceastã anchetã complicatã, revine… buzunarelor contribuabililor cinstiti.

Procurorii huseni au muncit mult, dar degeaba!

DIN DOSAR De reamintit cã în rechizitoriul prezentat instantei în ceea ce-i priveste pe inculpatii Popa Mihãitã si Agape Vasile Ciprian se fac precizãri în detaliu despre modul în care s-au deteriorat contoarele de gaz, iar procurorii s-au bazat pe un probatoriu consistent, strâns în douã volume grele. De pildã, se precizeazã cã în perioada 11.02.2013 – 18.06.2013, ca urmare a plângerilor formulate de SC Gaz Est Vaslui, au fost ridicate din diferite locatii, 31 de contoare. “S-au descoperit modificãri la contoarele urmãtorilor abonati: Cebuc Vasile, Mazdrag Traian, Diaconu Margareta, Bunescu Igor, Cotae Lucian, Marian Vasile Marius, Bunescu Serghei, SC Braniss SRL (societate administratã de Brãnici Costel), SC Vioanca SRL (Cotae Lucian), SC Dogma SRL – în douã puncte de lucru, pe Bulevardul 1 Mai si Corni, nr. 14, administrate de Dogaru Cãtãlin, Melinte Ciprian, SC Miluca (administratã de Tofan Marcel), SC Genser (administratã de Melinte Ciprian), SC Company Pop Trans SRL (administratã de Popa Mihãitã), SC Autobuzul SA (administratã de Dogaru Cãtãlin), Croitoru Gheorghe, Matei Vasile, Marian Sergiu, SC Investcad (administratã de Bejan Florin), SC Speed (administratã de Bunescu Sergiu), SC Veramiz (Chirica Mirel), Pascal Petru, SC Club Café Noir (administratã de Dogaru Cãtãlin), SC Algent (administratã de Gentimir Alexandru), Cleminte Iosefina si Alin Ungureanu (apartament închiriat). Procurorii au concluzionat, în urma cercetãrilor, cã sumele percepute pentru fiecare contor dereglat variau între 500 si 1500 de lei. Suma era stabilitã dupã ce, în prealabil, “clientul” prezenta o facturã, ca sã se vadã consumul sãu real. În functie de cât de mare era factura, direct proportional îl costa deteriorarea contorului. Agape a sustinut în fata procurorilor cã în perioada octombrie 2012 – februarie 2013 a fost adus de 4 ori în Husi de cãtre Popa Mihãitã, în majoritatea cazurilor cu autoturismul lui Popa. Popa Mihãitã îi arãta lui Agape contorul care trebuia modificat, însã el nu se cobora jos, ci rãmânea în autoturism. Din cercetãri rezultã cã Agape nu negocia pretul niciodatã, ci primea banii doar de la Popa Mihãitã. Acesta a declarat cã a primit de la Popa, în total, 10.000 de lei, pentru toate contoarele mãsluite. De altfel, trebuie spus cã Agape nu a recunoscut decât mãsluirea a 14 contoare, la locatiile cãrora chiar i-a si condus pe anchetatori, desi oamenii legii au stabilit dupã detaliile identice ale modului de operare, dar si coroborând cu alte dovezi, cã si în celelalte 17 cazuri, tot ei au actionat. Procurorii au observat cã Agape a nimerit adresele cu greutate, pentru cã, nefiind husean, nu cunostea strãzile. Oricum, întreaga muncã a anchetatorilor huseni s-a dovedit a fi în zadar, de vreme ce, iatã, hotii de gaz n-au pãtit nimic, iar pãgubita SC Gaz Est a dat la pace cu ei, fãrã nicio temere cã ar putea crea un precedent periculos.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.