spot_img
spot_img
6.6 C
Vaslui
22-nov.-2024
spot_img
spot_img

Hotii de gaze de la Husi, la mâna Gaz Est-ului!

- Advertisement -

AMÂNARE… Hotii de gaze din municipiul Husi au la dispozitie o varã întreagã pentru a se împãca cu Gaz Est-ul! Instanta le-a mai acordat un termen în acest sens, fixat dupã vacanta judecãtoreascã, tocmai pe 12 septembrie 2014. Se pare cã societatea de furnizare a gazelor naturale, pãgubitã de “afacerea mãsluirii deteriorate” de la Husi, se lasã cam greu înduplecatã, dupã ce a vãzut cã zeci de huseni, unii cu situatii materiale bune sau chiar functii publice, nu s-au sfiit sã recurgã la asemenea fapte.

Ieri s-a împlinit termenul acordat de instanta Judecãtoriei Husi, în vederea împãcãrii pãrtilor, din vestitul dosar al furtului de gaze. Desi multi au anticipat cã împãcarea se va… oficializa acum, dat fiind faptul cã, în mare parte, prejudiciul estimat initial de SC Gaz Est a fost achitat de cei descoperiti cu contoarele mãsluite, iatã cã lucrurile nu s-au clarificat acum, instanta acordând un nou termen în dosar. Pânã atunci, inculpatii Mihãitã Popa si Vasile Ciprian Agape, singurii care au nimerit dupã gratii o perioadã, dupã ce a iesit totul la ivealã, vor fi nevoiti ca, prin avocati, sã cearã îndãguinta Gaz Est-ului. Acelasi lucru îl au de fãcut si ceilalti huseni prinsi cu contoare deteriorate, în rândul cãrora figureazã o parte din elita orasului. Dosarul lor disjuns se aflã încã în lucru la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi. “Împãcarea, asa cum este ea prevãzutã în Noul Cod Penal (art. 159) nu se obtine atât de usor, mai ales cã vorbim despre un prejudiciu consistent, de persoane urmãrite penal care nu acceptã suma calculatã drept prejudiciu revenit, de expertize care spun lucruri asupra cãrora nu subscriu toate pãrtile. Adicã, lucrurile trebuie puse de acord în forma lor clarificatã si unanim acceptatã, pentru a fi admisã de instantã. Nu e tocmai simplu. Nu este exclus ca Gaz Est-ul sã vrea ca instanta sã ducã judecata pânã la capãt. Dar, la fel, poate fi doar o chestiune de amânare si totul sã se sfârseascã prin împãcarea pãrtilor”, au precizat avocatii.

Rechizitoriul procurorilor huseni a stabilit în detaliu cum se furau gazele!

DIN DOSAR De reamintit cã în rechizitoriul prezentat instantei în ceea ce-i priveste pe inculpatii Popa Mihãitã si Agape Vasile Ciprian se fac precizãri în detaliu despre modul în care s-au deteriorat contoarele de gaz, iar procurorii se bazeazã pe un probatoriu consistent, strâns în douã volume grele. De pildã, se precizeazã cã în perioada 11.02.2014 – 18.06.2013, ca urmare a plângerilor formulate de SC Gaz Est Vaslui, au fost ridicate din diferite locatii, 31 de contoare. “S-au descoperit modificãri la contoarele urmãtorilor abonati: Cebuc Vasile, Mazdrag Traian, Diaconu Margareta, Bunescu Igor, Cotae Lucian, Marian Vasile Marius, Bunescu Serghei, SC Braniss SRL (societate administratã de Brãnici Costel), SC Vioanca SRL (Cotae Lucian), SC Dogma SRL – în douã puncte de lucru, pe Bulevardul 1 Mai si Corni, nr. 14, administrate de Dogaru Cãtãlin, Melinte Ciprian, SC Miluca (administratã de Tofan Marcel), SC Genser (administratã de Melinte Ciprian), SC Company Pop Trans SRL (administratã de Popa Mihãitã), SC Autobuzul SA (administratã de Dogaru Cãtãlin), Croitoru Gheorghe, Matei Vasile, Marian Sergiu, SC Investcad (administratã de Bejan Florin), SC Speed (administratã de Bunescu Sergiu), SC Veramiz (Chirica Mirel), Pascal Petru, SC Club Café Noir (administratã de Dogaru Cãtãlin), SC Algent (administratã de Gentimir Alexandru), Cleminte Iosefina si Alin Ungureanu (apartament închiriat). Procurorii au concluzionat, în urma cercetãrilor, cã sumele percepute pentru fiecare contor dereglat variau între 500 si 1500 de lei. Suma era stabilitã dupã ce, în prealabil, “clientul” prezenta o facturã, ca sã se vadã consumul sãu real. În functie de cât de mare era factura, direct proportional îl costa deteriorarea contorului. Agape a sustinut în fata procurorilor cã în perioada octombrie 2012 – februarie 2013 a fost adus de 4 ori în Husi de cãtre Popa Mihãitã, în majoritatea cazurilor cu autoturismul lui Popa. Popa Mihãitã îi arãta lui Agape contorul care trebuia modificat, însã el nu se cobora jos, ci rãmânea în autoturism. Din cercetãri rezultã cã Agape nu negocia pretul niciodatã, ci primea banii doar de la Popa Mihãitã. Acesta a declarat cã a primit de la Popa, în total, 10.000 de lei, pentru toate contoarele mãsluite. De altfel, trebuie spus cã Agape nu a recunoscut decât mãsluirea a 14 contoare, la locatiile cãrora chiar i-a si condus pe anchetatori, desi oamenii legii au stabilit dupã detaliile identice ale modului de operare, dar si coroborând cu alte dovezi, cã si în celelalte 17 cazuri, tot ei au actionat. Procurorii au observat cã Agape a nimerit adresele cu greutate, pentru cã, nefiind husean, nu cunostea strãzile. Acest detaliu, au concluzionat anchetatorii, este unul care vine în sprijinul informatiilor care îl indicã pe Popa Mihãitã, ca fiind artizanul afacerii ilicite, deoarece, spun procurorii, este greu de crezut cã ieseanul Agape ar fi venit singur într-un oras necunoscut, ca sã modifice contoarele unor persoane complet strãine.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.