spot_img
spot_img
2.2 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Grijile şi stresul, calea sigură spre nebunie

- Advertisement -

Traiul din ce în ce mai greu, neajunsurile şi perspectivele tot mai sumbre îi înnebunesc pe vrânceni. La propriu!

Tot mai mulţi vrânceni îşi pierd minţile, ei suferind de boli psihice, atacuri de panică sau depresii. În total, în Vrancea, sunt 1.700 de persoane care suferă de boli psihice, precum schizofrenie, atacuri de panică, depresii, tulburări psihice cauzate de alcoolism sau stres. Anul trecut, 143 de persoane au fost diagnosticate cu boli psihice.

Psihologii spun că bolile psihice afectează gândirea şi relaţiile sociale. Astfel, mulţi dintre cei care suferă de aceste boli se închid în ei. Cu ajutorul tratamentelor, boala se ameliorează, dar nu se vindecă niciodată. Din cauza unor diferiţi factori, cum ar fi stresul, mediul social, singurătatea, boala poate reveni, iar fiecare revenire înseamnă un tratament mai scump. Din păcate, însă, statul compensează doar medicamentul cel mai ieftin, care nu întotdeauna este şi cel mai bun. Şi cum bolile psihice sunt într-o continuă dinamică, depinzând foarte mult de factorii externi, lipsa tratamentelor agravează boala.

Şi depresia, cauzată de stresul cotidian şi de neajunsuri, afectează un număr mare de vrânceni.

În 2011, în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea erau înregistrate 1.752 persoane suferinde de boli nevrotice. Din total, 1.244 sunt femei şi 508 bărbaţi. Grupa de vârstă cea mai afectată de aceste boli este cea între 15 şi 64 de ani, cu 1.093 cazuri, dar şi bătrânii cu vârste peste 65 de ani suferă de aceste boli, fiind luate în evidenţă 606 cazuri.

www.monitorulvn.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.