spot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
24-nov.-2024
spot_img
spot_img

Grea munca la CJ Vaslui: angajații primesc spor de condiții periculoase, dar și o zi de vacanță în plus, fiind liberi și a treia zi de Paște!

- Advertisement -
NOROCOȘI… La Consiliul Județean Vaslui, aproape toți angajații primesc spor de condiții periculoase, fapt ce le-a adus și o zi în plus de vacanță.

PRIVILEGIAȚI… În fiecare an, de Paște, românii beneficiază de câteva zile libere din partea statului. Anul acesta, angajații de la stat s-au bucurat de o adevărată minivacanță de Paște. Mai exact, aceștia au fost liberi pe 14 aprilie, în Vinerea Mare, pe 16 aprilie, în prima zi de Paște, dar și luni, pe 17 aprilie, în a doua zi de Paște. Angajații Consiliului Județean Vaslui au fost și mai norocoși pentru că în cazul lor vacanța s-a prelungit și în a treia zi de Paște. S-a ajuns în această situație după ce în luna februarie a acestui an a fost aprobat noul Contract Colectiv de muncă a angajaților de la CJ, unde este specificat că toți funcționarii publici încadrați în grad de handicap precum și cei care lucrează în condiții grele, periculoase sau vătămătoare beneficiază de zi liberă, a treia zi de Paște. Cum la Consiliul Județean aproape toți angajații au spor de condiții periculoase sau vătămătoare, ieri, toată lumea a stat acasă.

După o minivacanță de patru zile, vasluienii care lucrează la stat s-au întors ieri la serviciu. Fie că vorbim de Prefectură, primării sau alte instituții ale statului, toate și-au reluat activitatea după Sărbătorile Pascale. Mai puțin Consiliul Județean Vaslui. Marți, în instituția condusă de Dumitru Buzatu, cântau greierii, niciun angajat nefiind prezent la serviciu. Funcționarii publici ai celei mai importante instituții din județ și-au prelungit vacanța cu încă o zi prin contractul colectiv de muncă, aprobat în luna februarie a acestu an. La articolul 27, aliniatul 3 din contract scrie că “funcționarii publici încadrați în grad de handicap, precum și pentru cei care lucrează în condiții grele, periculoase sau vătămătoare beneficiază de un concediu suplimentar de opt zile lucrătoare, structurate după cum urmează: o zi – a treia zi de Paște; o zi- a treia zi de Crăciun și șase zile alocate aleatoriu, la cererea angajaților”.

Toți angajații CJ Vaslui primesc spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare

Potrivit listei cu funcțiile publice din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Vaslui, în instituția condusă de Dumitru Buzatu doar președintele și cei doi vicepreședinți nu au spor de condiții periculoase sau vătămătoare. În rest, potrivit acelei liste, toți angajații lucrează într-un mediu periculos, începând cu secretarul județului și terminând cu șoferii și cei doi portari. În atare condiții, nu e de mirare că birourile Consiliului Județean au fost închise și ieri, în a treia zi de Paște, în timp ce restul bugetarilor și-au reluat activitatea.

Eficientizarea activității instituției, respinsă cu fermitate de Buzatu

În anul 2020, imediat după alegerile locale, Dumitru Buzatu, în calitate de proaspăt ales președinte al Consiliului Județean Vaslui, a intrat într-un conflict verbal, de la distanță, cu omologul său de la Bihor, care pentru a eficientiza activitatea Consiliului Județean a anunțat mai multe concedieri. Buzatu a precizat, la acea vreme, că atât timp cât va conduce instituția Consiliului Județean Vaslui, niciun angajat “care a îmbrăcat această carieră” nu va pleca acasă. “Eu am spus în mai multe rânduri, încă de la apariția declarațiilor lui Ilie Bolojan, că aceste afirmații ascund de fapt o intenție a Guvernului de a concedia angajați din administrația publică locală. Fără să am în vedere ideea de a manipula pe cineva, eu cred că afirmațiile făcute de președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, constituie un abuz. Cum poți, după două-trei zile de la instalarea în funcție, să spui că trimiți acasă oamenii? Cine ești tu să trimiți acasă jumătate dintre salariații Consiliului Județean, care au fost angajați ca urmare a unor concursuri, pe durată nedeterminată majoritatea lor și poate în unele cazuri pe durată determinată? Cine ești tu să decizi soarta unui om care a îmbrăcat această carieră? Trebuie să fim foarte circumspecți, pentru că acestea sunt de fapt săgețile manipulative lansate de Guvern, prin intermediul anumitor reprezentanți din administrația publică locală”, atrăgea atenția Dumitru Buzatu, în anul 2020. Aparatul de specialitate al Consiliului Județean Vaslui nu a avut parte doar de aprecieri din partea lui Dumitru Buzatu. Anul trecut, acesta afirma că angajații Consiliului Județean Vaslui dorm atunci când întocmesc documente. Declarația a fost făcută după ce consilierul județean PNL Gheorghe Veziteu a semnalat o serie de erori într-un proiect de hotărâre pe care aleșii au fost convocați să-l voteze și a solicitat repararea greșelilor respective. În documentul menționat, la anumite capitole, în loc de județul Vaslui, scria Galați sau Vrancea. “Concentrat asupra conținutului, nu am observat nici eu. Faptul că eu nu am observat nu e o problemă, dar faptul că cei care au adus materialul nu au observat este o mare problemă. Am discutat de mai multe ori lucrurile acestea și ca urmare a acestor observații absolut valabile, cer să nu mai apară lucrurile acestea, că înseamnă că aparatul nostru de specialitate cam doarme când citește materialele trimise. Chiar dacă sunt multe documente, cred că județul Galați este o chestiune care trebuie să sară în ochi pentru niște oameni care sunt de specialitate”, declara Dumitru Buzatu. Materialul trimis aparatului de specialitat de firma de consultanță nu a fost altceva decât un copy-paste după un alt proiect, pe care angajații Consilului Județean Vaslui nu l-au văzut.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

  1. Niște excroci, ăștia conduc așa zisul județ Vaslui care a fost creat de romul din Lipovăț, Virgil trofin,pe care apoi la executat Ceaușescu ,dar vor dispărea cu toții si cu județul lor cât de curând odată cu noua organizare administrativă a României

  2. Sunt obosiți de pe drum. Probabil au fost la o convocare de perfecționare într-o stațiune montană, convocare plătită din banii contribuabililor adică concediu plătit de CJ. Așa cum este obiceiul că de 8 martie, 1 mai, și în toate sărbătorile legale angajații CJ să chefuiască pe banii noștri pentru că să poată munci cu spor întru propășirea binelui universal și mai ales al celui personal. Uitati-va pe declarațiile lor de avere și interese și o să constatați că toți sunt oameni de afaceri că să nu mai vorbim de faptul că cel puțin o treime sunt soți sau au copiii angajați. Sunt curios daca mă contrazice cineva nu de alta dar pot da exemple.

  3. Bă baeti ….. cu ăștia de al lu nea kaiser fermentata….și putrezită…..
    …. am rămas în urma tuturor…..cu 50ani…. Vaslui…. masina timpului….. risu lumii cu circkarii ăștia….. ne ducem în cap ….. de tot….. cu savanții ăștia ….. amatori de manele….. și makitori de 7 stele….. mulți savanți din ăștia inculți….. s-au cumătrit …. noaptea pe la nunți….. vai și amar de steaua lor dă jmenari…..

  4. O fi vreo mina pe sub Prefectura aia și noi nu știm ? Iauzi la ei condiții grele 🤣pai in pandemie au luat sporuri (deși nici o instituție ) nu a luat , la ei s-a putut , toate pe banul public. Saracii la 3:15 rup ușile prefecturii

  5. „Funcționarii publici încadrări în grad de handicap, precum și PENTRU cei care lucrează în condiții grele, periculoase sau vătămătoare beneficiaza de un concediu….”. Ce caută acel „pentru”? Nu are nicio legătură cu construcția frazei!

    • L-au pus pentru ași trage pana si drepturi de handicapati
      Ei au o boala, daca n-ați observat pana acum, nu cumva sa primească cineva ceva si ei nu, calculatoarele ii radiază, antenele le provoacă handicap, lucrează in condiții mai periculoase decât minerii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.