spot_img
spot_img
6 C
Vaslui
21-ian.-2025

Granturi de pânã la 10.000 euro pentru ONG-urile si unitãtile de învãtãmânt din Vaslui, care pregãtesc proiecte comunitare

- Advertisement -

BANI… ONG-urile si unitãtile de învãtãmânt din judetul Vaslui, care au nevoie de sprijin pentru a derula proiecte, se pot înscrie în programul Start ONG, ce va fi relansat începând cu 1 martie. 500.000 de euro vor fi disponibili în cadrul editiei Start ONG din 2021 pentru dezvoltarea si implementarea de proiecte comunitare în domeniile educatie, sãnãtate, social, mediu si culturã. Pentru al treilea an la rând, programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania si implementat de Asociatia Act for Tomorrow oferã finanri ONG-urilor mici sau recent înfiintate, din întreaga tarã, institutiilor publice din sfere precum educatia (grãdinite, scoli, licee) si cu rol social (cantine, centre pentru persoane vârstnice si copii), dar si grupurilor informale. Acestea pot obtine finanri de pânã la 10.000 de euro fiecare. În 2021, organizatorii programului îsi propun sustinerea a minim 124 de proiecte de responsabilitate socialã.

Primul apel al editiei din 2021 va fi lansat în 1 martie 2021, începând cu ora 09:00. Programul se desfãsoarã pe durata a 10 luni, iar proiectele propuse pentru finantare trebuie înscrise pe platforma www.startong.ro, începând cu data de 1 a fiecãrei luni calendaristice. În fiecare lunã, organizatiile pot aplica pentru unul dintre cele 3 praguri de finantare: pragul I, cu o valoare de pânã la 1.000 de euro; pragul II, cu o valoare cuprinsã între 1.000 si 5.000 de euro; pragul III, cu o valoare cuprinsã între 5.000 si 10.000 de euro. Algoritmul de evaluare a proiectelor urmeazã principiul primul aplicant – primul evaluat. În cadrul fiecãrui apel, vor fi evaluate proiecte pentru fiecare pilon pânã la epuizarea bugetului lunar. Proiectele neevaluate vor putea fi reînscrise de cãtre aplicanti în cadrul urmãtoarelor apeluri ale programului. Componenta dezvoltãrii organizationale va juca un rol deosebit de important în editia din 2021 a programului. Astfel, atât ONG-urile, cât si institutiile publice din sfere precum educatia si cu rol social, care vor cîstiga proiecte în cadrul acestei editii vor beneficia de sesiuni de formare si de instrumente utile, în domeniile esentiale pentru desfãsurarea activitãtii lor: atragere de resurse financiare, social media si PR, project management, design grafic etc.

Peste o sutã de mii de oameni, beneficiari indirecti ai proiectelor derulate în cadrul programului

Prin editia din 2020 a programului, 167 de ONG-uri mici, unitãti de învãtãmânt, centre de copii sau bãtrâni si grupuri informale, din 38 de judete ale tãrii, au reusit sã dezvolte si sã implementeze proiecte de responsabilitate socialã. Prin proiectele cîstigãtoare, 85.647 de persoane au beneficiat de sprijin în mod direct, iar 136.351 de persoane au fost beneficiari indirecti ai proiectelor derulate în cadrul programului. „Pentru al treilea an la rând, oferim ONG-urilor mici si institutiilor publice de învãtãmânt si cu rol social cel mai simplificat mecanism de finantare, adaptat nevoilor lor. Suntem convinsi cã si în acest an, în care existã numeroase provocãri la nivel economic si social, proiectele dezvoltate cu sprijinul programului Start ONG, vor aduce zâmbete si sperantã pe chipurile persoanelor care au cea mai mare nevoie de sprijin”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România. „Implicarea societãtii civile în rezolvarea problemelor de la nivelul comunitãtilor locale în contextul actual generat de pandemie este esentialã pentru redresarea societãtii. ONG-urile joacã un rol vital în oferirea de sprijin comunitãtilor vulnerabile”, a declarat Andrei Cosuleanu, presedinte Act for Tomorrow.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.