spot_img
spot_img
0.6 C
Vaslui
03-dec.-2024
spot_img

Grădina Senzorială pentru copiii cu autism, inaugurată la Bârlad (FOTO)

- Advertisement -
SPRIJIN… Acest spațiu în aer liber le va permite membrilor Asociației Creștine Betania să diversifice terapiile și să asigure plus valoare serviciilor oferite copiilor cu autism.

INVESTIȚIE… Asociația „Bună ziua, copii din România” a inaugurat Grădina Senzorială construită în ultimele săptămâni în curtea Centrului „Căsuța cu jocuri”, aparținând Asociației Creștine Betania, pentru copiii cu autism. Investiția a fost realizată în cadrul proiectului „Emoții, culoare, senzații, echilibru și «unbutu» pentru copiii cu dizabilități”, finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Grădina senzorială va permite specialiștilor din cadrul Asociației „Bună ziua, Copii din România” să vină în întâmpinarea nevoilor copiilor și să îi sprijine în dezvoltarea lor. Acest spațiu în aer liber le va permite astfel să diversifice terapiile și să asigure plus valoare serviciilor oferite.

Au fost prezenți la inaugurarea ce a început la orele 13.00, la sediul Asociației „Bună ziua, copii din România”, 11 copii și opt părinți, un profesor de sprijin și un învățător de la clasa specială, un asistent comunitar și membrii board „Buna Ziua, copii din România”, Ninian Gerritzen și Bertus Henning, precum și medicul pediatru Georgean Iulian Rozimbaum.

„Grădina Senzorială care a fost lansată astăzi (ieri – n.r.) la Bârlad vine în completarea serviciilor pe care le oferim copiilor în Căsuța cu Jocuri pentru Copii cu Autism din str. Mihai Eminescu, nr.2. Este pe de altă parte și un vis profesional împlinit al echipei centrului care și-a dorit foarte mult să creeze un spațiu prietenos, terapeutic, în mijlocul naturii și la care visa încă de pe vremea când desfășura terapiile cu copiii într-un apartament, acolo unde a început în urmă cu 5 ani. Datorăm această realizare finanțatorului acestui proiect – Kaufland România – căruia îi suntem recunoscători, dar în egală măsură, și partenerului nostru Fundația <<Inimă de Copil>> din Galați care a crezut în noi și împreună implementăm proiectul <<Emoții, culoare, senzații, echilibru și «unbutu» pentru copiii cu dizabilități>>. Ne dorim ca, pentru copiii cu dizabilități, acest spațiu să devină un spațiu drag, de relaxare și joc, care să le stimuleze curiozitatea pentru explorarea lumii înconjurătoare și simțurile și care să contribuie la starea lor de bine.”, a declarat Mihaela Zanoschi, președinta Asociației Bună ziua, copii din România”.

„Copiii care accesează serviciile Asociației <<Bună Ziua, Copii din România>> sunt afectați diferit de această tulburare de dezvoltare, de la grav afectați la ușor afectati, de aceea ne-am dorit să diversificăm serviciile terapeutice. Cu ajutorul acestei grădini senzoriale, copiii vor fi stimulați pentru a putea percepe mediul înconjurător în mod corespunzător și astfel conectarea cu natura să fie una pozitivă. Desensibilizarea se va realiza într-un mediu prietenos, în aer liber și va fi îmbinată cu Ziua Jocului, activitate pe care copiii o au săptămânal la centru. De asemenea, părinții acestor copii minunați vor beneficia și ei de acest spațiu în aer liber și vor putea petrece un timp de calitate cu specialiștii asociației în cadrul grupurilor de suport părinți”, a precizat și Mirela Manea, psiholog, coordonator al Căsuței cu Jocuri pentru Copii cu Autism.

Proiectul „Emoții, culoare, senzații, echilibru și «unbutu» pentru copiii cu dizabilități” își propune să susțină o viață mai sănătoasă fizic și emoțional, îmbrățișînd un concept de „ubuntu pentru copiii cu dizabilități sau întârzieri în dezvoltare” și familiile lor. Acest lucru se realizează prin accesul la terapii specifice de recuperare pentru copiii cu CES (cognitiv-comportamentală, logopedică, multi-senzorială, terapie ocupațională/ ludoterapie), interacțiuni terapeutice în grupuri mici în aer liber, activități ghidate terapeutic copil-copil, copil-părinte, părinte-părinte, pentru a experimenta, a atinge un echilibru mai bun în relația cu propriile emoții, senzații, construirea relațiilor de susținere și apropiere în familie, copil-părinte, și în rețeaua de sprijin a părinților.

Vă reamintim că Asociația „Bună Ziua, Copii din România” (BZRO) este o organizație neguvernamentală înființată la Bârlad în 1999 din inițiativa unui grup de voluntari olandezi, care au venit în România cu dorința de a ajuta copiii din centrele de plasament și instituțiile statului responsabile de îngrijirea și creșterea acestora. Misiunea Bună Ziua, Copii din România este de a susține copiii, tinerii și familiile pentru a duce o viață demnă, în bunăstare. În cei 20 de ani de activitate au implementat proiecte și au furnizat servicii sociale pentru copii, tineri și familii în dificultate, au promovat și facilitat implicarea membrilor comunității în programe de voluntariat și au organizat instruiri pentru personalul din domeniul social și educațional.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.