spot_img
spot_img
5.7 C
Vaslui
20-ian.-2025

Gălăţeni cu care ne mândrim: Tibi Pintilie porneşte din nou spre vârfuri

- Advertisement -

* Alpinistul gălăţean care în urmă cu jumătate de an flutura steagul cotidianului nostru la peste 8.000 de metri altitudine, în Himalaya, va porni luni în expediţia „Pamir 2012” * Echipat de Viaţa Liberă cu aparatură de comunicaţii prin satelit, Tibi va povesti săptămânal gălăţenilor cum decurge drumul spre Vârfurile Lenin (7134m) şi Ismail Somoni (7495m) *

Tiberiu Pintilie, gălăţeanul de 27 de ani care toamna trecută cucerea piscurile Himalayei, porneşte într-o nouă aventură spre locuri unde mai ai doar o plamă până la cer, într-o impresionantă şi deopotrivă periculoasă expediţie spre vârfurile masivului Pamir, supranumit „acoperişul lumii”, în Asia Centrală.

Luni, pleacă din Bucureşti spre Franţa, pentru prima etapă a expediţiei, programată a dura o săptămână. Este vorba de ascensiune în Mont Blanc pe ruta normala din Franta, parte a expediţie necesară pentru acomodarea cu altitudinea.

Greul va începe pe 3 iulie, când se va începe asaltul spre înălţimile Pamirului, prin Kârghistan şi Tadjikistan, destinaţia dorindu-se a fi atingerea a două din cele cinci vârfuri de peste 7000 m din spaţiul fostului URSS: Vârful Lenin (7134 m) şi Vârful Ismoil Somoni (7495 m) ,cunoscut şi ca “vârful lui Stalin”, cel mai înalt vârf din fosta Uniune Sovietică.

Echipă cu cinci membri

Trupa acestei expediţii este formaţă din cinci alpinişti: George Porancia (56 ani, Făgăraş), Lucian Roşu (24 ani, Iaşi), Andrei Cumpănăşoiu (22 ani, Vălenii de Munte), Gabriel Iliaş (25 ani, Bucuresti) şi gălăţeanul nostru.

Tibi Pintilie era ieri încântat că a intrat în posesie telefonului oferit de Viata Libera, unul capabil de comunicare prin satelit, cu încărcător solar dotat şi cu GPS, graţie căruia va putea să arate şi altora frumuseţile munţilor de dincolo de nori.

„Ne dorim să respirăm aerul rarefiat de la 7000 de metri, să putem privi lumea de acolo de sus. Poate mulți se întreabă de ce facem asta. Pentru că ne place, pentru că vrem să arătăm și altora frumusețile munților de dincolo de nori şi sunt bucuros că putem să o facem graţie aparatului de la Viaţa Liberă. Pentru că vrem să venim acasă cu povești extrordinare din care atât noi, cât și generațiile noastre vor avea de învățat. Pentru că o asemenea expediție este un test de viață, de voință, persuasiune, încredere, motivație, succes, aventură, risc, dar mai ales dorința de a reuși. Prin atitudine învingem altitudinea”, a declarat alpinistul gălăţean, înaintea plecării.

www.viata-libera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.