spot_img
spot_img
1.8 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

FOTO | VIDEO La Bârlad a rãsãrit o cofetãrie la margine de oras, dupã modelul celor frantuzesti. Anastasia s-a autodepãsit

- Advertisement -

STIL…Anastasia si torturile sale inedite au acum o casã nouã, în cel mai pur stil frantuzesc. Când treci pe lângã noua vitrinã, uiti cã esti la Bârlad, printre gropile pline cu apã si trotuare înnoroiate si te simti ca pe bulevardul Champs-Elysees. Nouã investitie a celui mai iscusit cofetar din judetul Vaslui uimeste, atât prin noua gamã de produse, care abundã de macaronsi, dar mai ales prin culorile în care este decoratã noua locatie. Cu un aer de boutique, plin de flori si totul colorat în trei nuante, un verde de mentã, un mov lila cu mult auriu, care nu ai fi zis cã se potrivesc vreodatã, noua cofetãrie Anastasia te asteaptã sã fii pentru câteva clipe un mic parizian. Nouã cofetãrie nu este în Centrul Civic asa cum te-ai asteptat si mai aproape de zona Confectii, la un parter de bloc, pe strada Republicii, nr 86 si s-a deschis acum câteva zile, de Mos Neculai. „Am ales special locatie pentru cei din acestã zonã. Avem o cofetãrie la Kaufland, la intrarea în Bârlad, cofetãria veche pe care o stie toatã lumea în fata pietei si acum , aici, pe b-dul Republicii, unde este o zonã intens populatã”, ne-a spus Anastasia.

Anastasie si-a dorit ca noua s-a cofetãrie sã fie una cu stil, precum cele frantuzesti de la celebra firmã La maison Laduree si chiar a reusit. Pe lângã prãjituri si torturi consacratre deja vitrinele abundã cu macaronsi, dar si cu noua senzatie de la Paris, tarteclarele. Dacã privesti atent rafturile cu prãjituri, ametesti de la gusturile care parcã se amestecã într-o simfonie de culori care-ti dau peste cap papilele gustative, cum ar fi: snickers, iaurt cu amarene, cicoloatã si fistic, cheesecake, lavadã, zmeurã fistic, afine sau smetanik. Iatã doar câteva motive sã te lasi pe post si sã ei cu asalt cofetãria. Bineînteles cã nu lipsesc pralinele artizanale, barul de ciocolatã, dar si tabletele din ciocolatã Valhrona. Pentru cei care sunt vegani sau tin post, Anastasia le-a pregãtit ceva special, fãrã grãsimi de origine animalã. „Aceastã cofetãrie ne-am dorit sã fie una cu stil si din acest motiv am avut ca model cofetãriile frantuzesti, Laduree. Am folosit cele trei culori specifice lor si le-am îmbinat asa cum ne-am priceput mai bine. Dacã la Kaufland am mers pe o cofetãrie, sã-i spunem asa mai direct, pe stil industrial, adicã, clientul vine, cumpãrã si pleacã, aici ne-am dorit altceva, cu stil în care iubitorii de prãjituri sã vinã si sã serveascã produsele noastre într-o atmosferã exact ca la Paris. Special pentru cei care deja ne cunosc am adãugat noua senzatia în lumea cofetarilor, tarteclerele. Cum suntem în plin post ne-am gândit si la cei care nu mãnâncã de frupt, venind în întâmpinarea acestora cu prãjituri vegane. Noi vã asteptãm sã ne treceti pragul, pentru a simti si vedea noua linie a cofetãriilor noastre”, a mai spus Anastasia.

Secretul din spatele design-ului noii cofetãrii Anastasia

Anastasia si-a dorit foarte mult sã foloseascã vopselurile de la compania englezeascã Annie Sloan, care se preteazã pentru astfel de proiecte. Asa a întâlnit-o pe Diana Andrei, un artist plastic de Iasi de la Pim Gallery, care a fãcut un stagiu de pregãtire la Londra, la compania mamã. Aceasta nu a fost prezentã în momentul în care s-a vopsit cofetãria la Bârlad, ci doar le-a explicat acestora cum se folosesc astfel de vopseluri. Iatã ce reactie a avut când a vãzut la final lucrarea: „Un proiect realizat la Bârlad de o echipã extraordinarã formatã din Ada Cazacu, Anastasia Cazacu, ing. Cornel Stupu, logo design Sebi Perju, decoratiuni florale Denisa Mãrgãrit Costin si magazinul San-Marco. S-au vopsit mese, scaune, plinte, mãsti de calorifer si chiar obiecte decorative. Vopselele Chalk Paint au permis amestecuri si obtinerea de culori potrivite pentru proiectul de design din viziunea beneficarului. Ambientul final e de revistã, la fel ca si calitatea produselor (n.r.prãjituri, torturi, etc) pe care le gãsim aici. Proiectul nu numai cã este extrem de rafinat, dar se aliniazã si tendintelor de sustenabilitate si de Eco Lifestyle. S-au folosit tehnici de vopsire Annie Sloan Chalk Paint, amestec de culori si patinare cu cearã Bright Gold. Nimic nu a fost prea mult la acest proiect. Am descoperit aici niste deschizãtori de drumuri si niste exploratori ai frumosului. Multumim pentru alegerea fãcutã si pentru fructoasa colaborare care ne inspirã si ne dã motivatie de a fi parte în continuare în astfel de proiecte” au scris Diana Andrei de la Annie Sloan România. O particularitate a acestui spatiu excelent decorat sunt vitrinele si ferestrele. Sunt precum niste tablouri. „Ferestrele noastre au ramã dublã. Ele sunt cva niste tablouri. din interior vezi ceva, din exterior altceva. am vãzut lucrul acest tot la cofetãriile Laduree de care m-am îndrãgostit”, a mai spus Anastasia la final.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Da da da ……minciuni & vrăjelă milițienească ,mergeți stimați ziariști să vă arate unde produc aceste dulciuri …..nu-s în stare să facă două gogoși cum trebuie …..doar tupeu ,minciuni și jmen marea familie de bo ***și CAZACU ! LUPUL ÎȘI SCHIMBĂ PĂRUL NĂRAVUL BA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.