spot_img
14.4 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

Fostul prefect al Vasluiului, dialog incredibil cu angajatul unui magazin: “Și dacă v-am prezentat un document fals?”

- Advertisement -
Marcel Lăudatu, fostul prefect al județului Vaslui

REALITATE DIN TEREN… Marcel Lăudatu, fostul prefect al județului Vaslui, a povestit pe pagina sa de Facebook o întâmplare recentă, care descrie modul superficial în care angajații anumitor magazine sau instituții verifică, la intrare, certificatele verzi. Acesta a rămas uimit când a văzut că i s-a cerut certificatul, însă nu i-a fost scanat codul QR pentru verificare. “Deschid telefonul, agentul de pază privește în treacăt documentul din telefon și-mi dă liber la intrare. Insist: <Nu doriți să scanați documentul?>“, a întrebat Marcel Lăudatu. Spre surprinderea sa, răspunsul a fost același: “Nu e nevoie. Vă rog să treceți”. “Și dacă v-am prezentat un document fals?”, a insistat fostul prefect. “E problema dumneavoastră (sic)”, i-a răspuns agentul de pază. Marcel Lăudatu a încercat să-i explice că există o aplicație ce verifică validitatea Certificatului, care e gratuită și ușor de instalat din Play Store, însă răspunsul angajatului l-a lăsat fără replică: “Domnule, nu insistați. Am treabă (între timp aruncă o privire spre certificatele de vaccinare arătate de către alți clienți). Să mi se pună la dispoziție telefon cu aplicație și acces la internet apoi mai discutăm”. “Am realizat că pierd timpul și mi-am văzut de treabă”, a mărturisit fostul prefect.

De asemenea, acesta a făcut o analiză a aplicațiilor care pot fi folosite sau nu în verificarea certifcatelor verzi: “Odată ajuns acasă, m-am documentat asupra problemei, atât cât m-a dus mintea. Iată concluziile mele: certificatul de vaccinare poate fi scanat și verificat cu ajutorul aplicației Check DCC realizată de către STS, disponibilă în Play Store pentru telefoanele cu Android. Alte aplicații de scanare a codurilor 2D nu descifrează corect codul de bare aferent certificatului. Aplicația Check DCC funcționează fără conexiune la internet, prin urmare nu va realiza verificarea pe serverele Ministerului Sănătății. Certificatul poate fi falsificat prin editare (schimbarea numelui persoanei din documentul pdf) însă codul de bare nu poate fi falsificat. Un certificat falsificat prin folosirea codului de bare decupat dintr-un alt certificat este ușor de depistat deoarece la scanare va apărea numele din certificatul original, de exemplu Popescu Ion, spre deosebire de numele din textul certificatului falsificat, de exemplu Vasilescu Gheorghe”,a povestit fostul prefect al județului Vaslui, Marcel Lăudatu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. De când un paznic sau un barman sau un vânzător la magazin legitimează oamenii !? Paznicul mai deștept de o mie de ori decât Marcelica . Dacă îl verifica garda și nu e bun codul e fals și uz de fals . Aq

  2. Paznicul nu e autorizat prind autenticitatea certificatelor,el ști să vadă poza,să păzească și să dea cu pumnul,la 7-8 clase ale lui ce pretenții aveți ?

  3. Marcelino, dar poate ai facut vaxin la chiuveta. Atunci degeaba iti verifica paznicul certificatul ca tu tot nevaxinat esti. Apropo, Marcelino tu poti sa vii si cu certificatul verde de vaxinat al unei fete de 20 ani si sa-l prezinti paznicului. El nu poate sa faca nimic daca certificatul e valid. Paznicul nu poate sa ceara un buletin sa vada daca numele din buletin se potriveste cu numele din certificat.

  4. Boul tot bou rămâne. Mă refer la Marcel. A uitat că nu mai este prefect și face pe legalistul cu un amarat de agent de pază. Din discuțiile celor doi ( pe care însuși idiotul ăsta le-a postat) a reieșit clar că agentul de pază a fost mai deștept. În altă ordine de idei , Marcel coadă de purcel este agent provaccinare. Marș acasă, Marcel. Cri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.