Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, a anunţat că a sesizat Tribunalul Suceava cu privire la încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, în cazul inculpatei Camelia Chitul, fostul director executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, care a recunoscut toate acuzaţiile formulate împotriva sa. Practic, ancheta este finalizată din punctul de vedere al DNA, singura etapă care mai este de trecut fiind ca instanţele de judecată să admită acordul de recunoaştere a vinovăţiei. În principiu, acordul instanţei este mai mult o formalitate în condiţiile în care procurorii şi inculpata au ajuns la consens.
Pedeapsa stabilită de procurorii DNA şi acceptată de Camelia Chitul este de 1 an şi 9 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a dreptului de a deţine funcţia de director la casele judeţene de pensii.
Chitul are de prestat 60 de zile de muncă în folosul comunităţii şi de achitat 4.000 de lei
Monitorul de Suceava a anunţat, din 2 februarie, că la audierile de la sediul DNA, Camelia Chitul a dat o declaraţie de recunoaştere a faptelor de care este acuzată. Practic, pusă în faţa evidenţelor, directoarea Casei Judeţene de Pensii Suceava a ales cea mai bună variantă pentru ea.
În afara pedepsei suspendate sub supraveghere, Cameliei Chitul i s-a stabilit obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în condiţiile stabilite de instanţa de judecată. De asemenea, de la aceasta se va confisca şi suma de 4.000 de lei, pe care i-a cerut-o directorului adjunct al instituţiei, Bogdan Mihai Alupoaie.