Fostul sef al ISJ si cel mai cumplit secret
PROFESOR FÃRÃ CUVÂNT… „Stiti de ce pe copilul meu îl cheamã Ioana Elena? Este numele pe care Cristinel Popa l-a ales, a zis cã Ioana o chema pe bunicã-sa. Mama lui a avut cancer si a murit, spunând cã îi pare rãu cã nu si-a cunoscut nepoata niciodatã. Tot timpul s-a comportat ca si când Elena nu ar fi existat, desi înainte de a se naste fata se lãuda prin tot Husul cã va avea o fetitã”, este mãrturia unei foste profesoare din Husi, care a avut o relatie cu profesorul Cristinel Popa, relatie din care s-a nãscut o fetitã, acum 11 ani. Genoveva Siminel este femeia care l-a fãcut fericit pe Popa, în martie 2001, dar care a pãtimit multe pentru copilul nãscut din relatia lor secretã. Femeia a plecat din Husi si s-a stabilit în Suceava. „Eu am fãcut copilul acesta pentru cã mi l-am dorit foarte mult. Nu am vrut sã-l recunoascã el, Cristinel Popa, dar toatã lumea din Husi a spus cã asa e mai bine: si doamna Macovei, doamna Masa. Toate cunostintele mele asa au spus. Pânã la urmã, am spus cã asa e corect. Eu nu am avut nicio pretentie, dar… Mi se pare micime sufleteascã ce face el. Eu nu cresc copilul acesta din 3,7 milioane, cât îmi dã el pensie, dar sã spui cã ai copil de 25 de ani si sã minti asa… Nu a întrebat niciodatã de copil. A fost crescut de mine si de pãrintii mei cu mari sacrificii”, spune femeia. „Popa cu diabetul a avut mari probleme. A avut un soc cã nu l-au pus director. Fãcea niste bãute groaznice, cu pantalonii si cãmãsile… Nu mai discut”, mai completeazã femeia.
„Nu vreau sã se întoarcã totul împotriva copilului meu, eu am plecat din Husi tocmai din acest motiv, pentru ca Elena, fetita mea, sã nu fie afectatã”, începe discutia cu profesoara Genoveva Siminel. A fugit în Suceava, în 2004, sãtulã de scandalurile si presiunile lui Cristinel Popa. „Am venit la Suceava, unde mi-am început o viatã nouã, departe de familia lui Cristinel Popa. Am avut la Suceava pentru cã el, anul trecut, el a cerut o micsorare a pensiei alimentare, i s-a pãrut cã plãteste prea mult. A spus si o minciunã în fata instantei. El are doi bãieti, iar legea spune cã un copil poate fi întretinut de pãrinte pânã la vârsta de 25 de ani. Bãiatul cel mare, Marius, a împlinit 25 de ani, anul trecut, dar el m-a dat în judecatã pentru micsorarea pensiei alimentare, pe motiv cã are în întretinere doi copii. Da, el m-a dat în judecatã. Întotdeauna când am avut probleme cu el, fie cã am cerut majorare de pensie alimentarã sau alte probleme, am dat în instantã la Husi. Nu am stiut cã pot sã deschid proces acolo unde am eu domiciliul acum, la Suceava. Pentru fiecare proces de mãrire au fost presiuni din partea lui, ca sã nu se mãreascã pensia alimentarã. Si, la micsorarea de pensie, instanta de la Husi a tinut cont de cererea mea si a trimis dosarul la Suceava. Urmeazã sã-l dau si eu în judecatã. Vreau sã vã spun cã la orice mãrire de pensie, au existat comentarii, el s-a opus, a fãcut recurs, pe care l-a pierdut. Am fãcut proces si la Vaslui pentru mãrire de pensie. Pensia se mãreste din momentul în care se dã în judecatã, nu din momentul în care este sentinta definitivã. Pentru perioada din urmã, el trebuie sã-mi dea toti banii odatã, depinde câte termene au fost. A avut sã-mi dea 11 milioane si am recuperat cu ajutorul politiei, eu am apelat la executorul judecãtoresc de la Husi, dl. Gutu, am fãcut reclamatii la Politia de la Husi si pânã la urmã a venit un politist de la Husi si am recuperat doar nouã milioane. Mi-a spus cã s-au dat banii pe card, pensia alimentarã a dânsului este pusã pe card”, explicã femeia.
Husenii trebuie sã stie adevãrata fatã a lui Popa!
„Vreau sã vã spun cã, dupã ce s-a terminat procesul de paternitate, el trebuia sã-mi dea din urmã cam vreo doi ani, dar nu a vrut sã-mi dea acesti bani. Am apelat la executorul judecãtoresc. S-a ajuns pânã la urmã ca executorul sã-i punã în vedere si sã-l ameninte, pentru cã el spunea peste tot cã este profesorul Popa Cristinel, „tu stii cine sunt eu? eu sunt mare”. Cu greu am scos banii, cu executorul judecãtoresc. Am auzit cã a fost inspector scolar general, dar eu nu am stiut, cã trebuia sã-i cer mãrire de pensie, acum am înteles cã este consilier, as putea sã-i cer alti bani, pentru cã legea spune cã din orice venit se poate plãti pensie alimentarã. El s-a strãduit întotdeauna sã dea copilului cât mai putin, nu s-a interesat niciodatã de fata lui. Copilul meu nu-l cunoaste, nici nu vreau sã-l cunoascã. Eu când am venit în Suceava am fost titularã la Colegiul National „Stefan cel Mare” si la „Samoil Isopescu” si acolo aveam un coleg care se cunostea cu Cristinel Popa, erau prieteni, iar Cristinel Popa întotdeauna avea grijã sã-l întrebe ce fac eu, dar nu întreba ce face Elena. Fata lui, Elena, are 11 ani. Initial, a spus cã recunoaste copilul. A venit la spital, a vãzut-o pe Elena, care îi seamãnã foarte tare, bucãticã-tãiatã. Acuma are pãrul cret, exact ca taicã-sãu, îi seamãnã perfect, are nasul lui, ochii, totul de la el. Mã întorc înapoi, în 2001. Cristinel a participat la botezul Elenei si eu i-am spus sã recunoascã fetita si cãuta tot felul de scuze: ba cã nu-si gãseste buletinul, ba cã nevastã-sa i l-a furat. Trebuia sã recunoascã fetita. Elena seamãnã foarte bine cu taicã-su. Deci, a spus numai minciuni si nu a dorit sã-si recunoascã fetita. Asa ne-a fost întelegerea, sã o recunoascã pe Elena, dar când s-a nãscut nu a mai vrut, apela la tot felul de minciuni. Nici nu se punea problema sã nu recunoascã, dar s-a sucit”, îsi mai aminteste profesoara.
Testele au spus clar: Cristinel Popa este tatãl!
Doamna Siminel sustine cã Popa a participat la botezul Elenei, dupã care cãuta tot felul de motive sã nu mai recunoascã. Eu i-am spus: „Dacã nu recunosti copilul, eu te dau în judecatã, sã stii”. Era în 2001, atunci l-am dat în judecatã. Copilul s-a nãscut pe 20 martie si eu am început procesul pe 1 mai. Atunci am înaintat actiunea. A fost botezat pe 15 mai, la botez a venit însotit de tatãl lui, întrebati-l sã vã confirme. În varã, el a cerut primul test. Sunt trei teste, primul era la grupele de sânge, pe urmã alte douã teste, care dau rãspunsuri cât mai apropiate de adevãr. La primul test a iesit peste 90%, nu stiu exact cifra, nu a fost multumit si a cerut al doilea test. Vreau sã vã spun cã eu am fost cu copilul la Bucuresti, la Mina Minovici, si avea numai trei luni, iar copilul meu s-a scãpat pe el când i-au luat sânge pentru probe. Deci, a avut un soc. Al doilea test a iesit 97-98% similitudini, urma testul ADN la care trebuia sã plãtim amândoi. Era un demers la Craiova. Trebuia sã plãteascã si el, dar a fãcut atât de multe presiuni sã nu plãteascã de am spus cã mã voi adresa Curtii de Apel de la Iasi. Erau si niste presiuni din partea dlui Tolontan, fostul presedinte al Judecãtoriei Husi, nici nu mai spun… La Mina Minovici trebuie sã te duci când ai programare, la testul acesta ADN, ori eu nu am fost anuntatã la timp, asa cã a trebuit sã merg un an mai târziu, în iulie 2002, când fetita avea un an si trei luni. Am fãcut alte teste, mã rog. Am tot insistat la dl. Tolontan sã dea verdictul, a fost greu pânã am primit sentinta. Un calvar. Timp de doi ani, pânã ce fetita a trecut pe numele lui, a fost un chin, dupã care a fost obligat sã plãteascã pensia alimentarã. Atunci, alte probleme. Mã tot ameninta cã el este marele profesor Cristinel Popa în Husi, nu am avut deloc o viatã usoarã acolo. Legea spune cã am dreptul sã cer o mãrire a pensiei alimentare de douã ori pe an, dar eu am fãcut acest lucru doar o datã pe an, am fost întelegãtoare. Din 2004, când am vãzut cã nu se mai poate trãi acolo, am plecat din Husi la Suceava. În 2008 mi-am cumpãrat un apartamentul aici, în Suceava, iar timp de doi ani nu am mai cerut o mãrire de pensie alimentarã, cred cã pânã în 2010. În acest timp, el trebuia sã-mi dea pensia alimentarã, în fiecare lunã. La un moment dat, a refuzat sã mai plãteascã pensie. Vãzând asta, am apelat la d-na Giosu, directorul liceului, si am obtinut de la Judecãtorie o hârtie prin care pensia alimentarã i se opreste pe statul de platã si este trecutã direct în contul fetei. Asa am reusit sã aduc lucrurile la normal, altfel nu întelege”, spune doamna Siminel.
Popa a mintit si si-a dat în judecatã propriul copil!
„În 2011, am avut iar proces, la Suceava, pentru micsorarea pensiei alimentare, el ne-a intentat procesul. A mintit spunând cã un copil nu a împlinit 25 de ani si mai este în întretinerea sa, dar acesta a împlinit 25 de ani chiar anul trecut, era o minciunã. Cei de aici ne-au micsorat diferit pensia alimentarã. Anul acesta, si celãlalt copil al sãu a împlinit 25 de ani si am sã-l dau în judecatã pentru mãrire de pensie alimentarã, pentru cã Elena este singurul copil al sãu care rãmâne în întretinere. Este un foarte rãu platnic, întotdeauna a trebuit sã apelez la executorul judecãtoresc. Niciodatã nu s-a interesat de Elena, sã vadã dacã o duceam la scoalã, dacã avea febrã sau îi era rãu”, mai sustine profesoara. Or, asa cum aveam sã constatãm si noi, Popa invoca „studentia” unui copil, în deprimentul altuia, a fetitei pe care nu a vrut s-o vadã niciodatã. Îsi „pârãste” propria fetitã in instantã, pentru diminuarea pensiei alimentare. Instanta „introduce în cauzã Autoritatea Tutelarã din cadrul Primãriei Suceava, actiunea solutionându-se si în contradictoriu cu aceasta. Se va emite adresã cãtre U.M.F. Iasi pentru a ne comunica dacã numitul Popa Marius Claudiu este înscris în anul universitar 2010 -2011. Se va emite adresã cãtre Colegiul National Cuza Vodã Husi sã ne comunice veniturile pârâtului Popa Cristinel pe ultimele 6 luni în mod defalcat pentru fiecare lunã, fãrã premii, incluzând lunile martie si aprilie”. În final, se admite „actiunea formulatã de reclamantul Popa Cristinel, împotriva pârâtei Popa Ioana Elena prin reprezentant legal Siminel Genoveva, cu citarea Autoritãtii Tutelare din cadrul Primãriei Suceava. Reduce pensia de întretinere stabilitã în sarcina reclamantului si în favoarea pârâtei nãscute la data de 25.03.2001, prin sentinta civilã nr. 657 din 17.06.2009 pronuntatã de Judecãtoria Husi în dosar nr. 672/244/2009, dupã cum urmeazã: – de la suma de 375 lei lunar la suma de 309 lei lunar pentru perioada 09.11.2010 (data introducerii actiunii) pânã la 31.12.2010, – de la suma de 375 lei lunar la suma de 356,5 lei lunar, începând cu 01.01.2011 si pânã la majoratul minorei”. Aceasta este suma pe care Popa o plãteste acum, lunar, în contul fetitei.
„Stiu cã face unele betii groaznice”
„El nu este un om rãu, este un profesor bun. El este un om prost din alte privinte, am înteles cã mai bea, face unele gesturi… Tu sã ceri micsorare de pensie pentru copilul tãu? Eu niciodatã nu l-am deranjat, copilul creste, dar datoriile tale de pãrinte, întotdeauna sã fie nevoie de politie, de panaramã, de proces… Procesul de paternitate a pornit aiurea, el stia care este adevãrul. Bãietii lui când o vedeau se uitau la Elena, fata avea întotdeauna tendinta sã alerge dupã ei. De câte ori am venit la Husi el fãcea tot posibilul sã vadã fata, venea cu masina încet, se uita la ea… Eu i-am spus cã vreau sã plec din Husi, pentru cã pe familia lui l-ar fi durut sufletul pentru copilul acesta. Trãiam într-un stres permanent. În plus, eram tot timpul împreunã la liceu, eram profesori. Acest copil îl am datoritã doamnei doctor Rotaru. Mã rog, mergeam la control periodic, ea era o femeie singurã… Am mai spus sã încercãm un tratament pentru sarcinã. Ea m-a sustinut, ea m-a ghidat. Sotia lui Cristi Popa i-a spus sã-mi facã ceva, sã pierd sarcina, dar doctorita a spus: „Relatia noastrã de prietenie este una, relatia profesionalã este altceva”. Copilul meu îl am datoritã doctoritei Rotaru. A zis, dupã ce am nãscut: <<Aveti o fetitã frumoasã, care s-a nãscut într-o zi specialã, de Buna Vestire, pe 25 martie>>” – declaratia doamnei Genoveva Siminel.