spot_img
spot_img
3.3 C
Vaslui
19-ian.-2025

Fenomenul plantelor etnobotanice, temă de dirigenţie în şcolile sucevene

- Advertisement -

Inspectorulşcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Petru Carcalete, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că în şcoli trebuie să se facă mai multă educaţie la orele de dirigenţie pe tema fenomenului plantelor etnobotanice.


„Diriginţii trebuie să le vorbească elevilor la ora de dirigenţie despre efectele consumului de plante etnobotanice. Şi medicii pot să facă acest lucru, în şcolile în care funcţionează”, a declarat Carcalete, care a explicat că la sfârşitul săptămânii trecute a participat, la Iaşi, la o reuniune organizată de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) din Moldova, unde s-au întâlnit şefii de Poliţie din opt judeţe din Moldova, precum şi preşedinţii ATOP din fiecare judeţ.

„Săptămâna trecută am avut un caz mai deosebit în municipiul Suceava, legat de consumul de plante etnobotanice. Principala dezbatere din cadrul reuniunii de la Iaşi a fost subiectul plantelor etnobotanice. S-a discutat inclusiv de un proiect de lege pe care să-l înaintăm Parlamentului României, care să prevadă, printre altele, interzicerea comercializării acestor plante. S-a mai discutat şi de funcţionarea ATOP-ului la nivelul fiecărui judeţ”, a declarat Carcalete.

Campanii de informare

IŞJ Suceava face recomandări pentru intensificarea campaniilor de informare în şcoli cu privire la riscurile consumului de plante etnobotanice. Unităţilor şcolare li se recomandă informarea elevilor de gimnaziu şi liceu, a familiilor acestora despre efectele nocive ale substanţelor, prin continuarea programelor de prevenire iniţiate în anul şcolar anterior: „Vise care ucid” „Aripi de speranţă”, „Dependenţi de libertate”, în colaborare cu diferiţi parteneri.

Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, le-a sugerat tuturor profesorilor „ca în toate şcolile să se facă educaţie în ceea ce priveşte aceste plante etnobotanice, care, din informaţiile oferite de un medic specialist din Iaşi, sunt mult mai agresive chiar decât drogurile adevărate, în sensul că deteriorează organismul tinerilor”.

monitorulsv.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.