spot_img
spot_img
3.2 C
Vaslui
26-nov.-2024
spot_img
spot_img

Excursie a elevilor din Albesti

- Advertisement -

Biserica Neagrã, Castelul Bran, Castelul Peles, Mãnãstirea Sinaia sau Biserica Borzesti (ctitoritã de Stefan cel Mare) sunt doar unele dintre monumentele pe care elevii de la scolile Albesti si Cornii Albesti au avut ocazia sã le viziteze. În aceastã excursie de trei zile, organizatã din initiativa unor profesori inimosi, si cu sprijinul unui fiu al satului, elevii au avut ocazia sã vadã pe viu obiectivele despre care au citit sau au auzit la orele de istorie ori geografie.

Un grup de elevi de la Scolile Albesti si Corni-Albesti, au efectuat o excursie scolarã cu tema “Conservarea biodiversitãtii si a monumentelor istorice din România”, cu un intinerar atragãtor ce a cuprins judetele Bacãu, Covasna, Brasov si Prahova, într-o excursie care a durat 3 zile, în perioada 27-29 iunie. Pe ruta Albesti – Vaslui -Bacãu – Onesti – Oituz – Tg.Secuiesc – Brasov – Rîsnov – Bran -Predeal – Busteni – Sinaia si retur, elevii, însotiti de cadrele didactice , profesorii Benone Coseru, Andra si Vasile Munteanu, de la scoala Albesti, au avut ocazia sã viziteze mai multe obiective si zone turistice. În Bacãu, copiii au fost în vizitã la Observatorul astronomic, parcul dendrologic si herghelia de la Hemeius, la Brasov, Biserica Neagrã, Piata Sfatului, parcul orasului, Muzeul de istorie, Complexul sportiv “ Ion Țiriac”, Tâmpa, Poiana Brasov, Predeal, Azuga, Busteni. Au mai avut ocazia sã admire Cetatea Rîsnov, pestera Valea Cetãtii, Castelul Bran, parcul de distractii din localitate, Castelul Peles, Mãnãstirea Sinaia sau Biserica Borzesti (ctitoritã de Stefan cel Mare).

În actualul context al civilizatiei moderne, excesiv de tehnologizatã si orientatã spre consum, elevii au avut ocazia sã descopere si sã admire valori naturale, culturale si istorice românești, sã observe cã multe peisaje naturale si monumente istorice se pot degrada dacã nu sunt ocrotite si conservate la timp. „Excursia a fost o activitate de informare si documentare privind conservarea monumentelor naturii si a celor istorice din zonele vizitate, având ca scop formarea si dezvoltarea abilitãtilor de studiu privind ocrotirea plantelor si animalelor rare, a monumentelor istorice si culturale, cultivarea si dezvoltarea comportamentului ecologic la elevi, dezvoltarea spiritului de prietenie, vointã, disciplinã si capacitãtile organizatorice. Acest “picior de plai” românesc, cu marea sa diversitate naturalã ( ape, plante, animale, pãduri etc.) si monumente istorice, se deterioreazã de la o zi la alta, din cauza interventiei nechibzuite a omului. Dacã poetul Alexandru Vlahutã spunea, într-o poezie a sa, <<…tu mã uimesti pãdure!>>, noi ce trebuie sã facem cu natura?”, a declarat prof. Vasile Munteanu, de la scoala Albesti, coordonatorul activitãtii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.