spot_img
spot_img
6.7 C
Vaslui
28-ian.-2025

EXCLUSIV: O ieşeancă A MURIT la 3 săptămâni după ce s-a infectat în spital

- Advertisement -

În plin scandal naţional al raportărilor false privind infecţiile intraspitaliceşti, dar şi al dezinfectanţilor falsificaţi, o ieşeancă a decedat ieri, în urma unei complicaţii survenite după o infecţie nosocomială cu Clostridium, după ce a fost internată la Spitalul „Sfântul Spiridon“. Pacienta a făcut un sepsis sever la numai câteva zile de la operaţie, analizele demonstrând infecţia cu Clostridium difficile. Femeia venise la spital pentru a-şi trata o coxartroză, neavând la internare alte boli sau infecţii. Deşi cu raportări privind infecţiile nosocomiale care pot uimi un medic din Occident, având cifre de 5-6 ori mai mici, Iaşul este totuşi pe locul II la nivel naţional în privinţa acestor infecţii.
Bibiana Balint, ieşeanca operată în Clinica de Ortopedie de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ în urmă cu o lună, a murit ieri. Pacienta care a făcut un sepsis sever la câteva zile de la operaţie, analizele demonstrând infecţia cu Clostridium difficile, şi-a pierdut viaţa după trei săptămâni în care a fost internată în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“. În timp ce apropiaţii pacientei susţin că ieşeanca nu ar fi avut şi alte afecţiuni, pe lângă cea pentru care s-a prezentat la ortoped, infecţioniştii spun că pacienta şi-a pierdut viaţa în urma unui „efect de domino“, apărut pe fondul organismului slăbit după intervenţia chirurgicală şi după infecţia cu Clostridium difficile. Medicii arată că pacienta a avut mai multe organe afectate de septicimie, în ciuda eforturilor lor ieşeanca neputând fi salvată.
Cum se raportează aceste infecţii
Pentru Spitalul „Sfântul Spiridon“, locul din care ieşeanca a ieşit cu infecţia nosocomială, Bibiana Balint, de 67 de ani, reprezintă un caz în plus de infecţie de acest tip pe care unitatea îl raportează către Direcţia de Sănătate Publică. Coordonatoarea Serviciului de supraveghere şi control al infecţiilor nosocomiale din spital, medicul Mihaela Prelipcean, a explicat că demarează o verificare atunci când infecţiile apar în secţii în care, în mod normal, nu ar trebui să apară.
„Pentru un caz confirmat de infecţie nosocomială, medicul curant al pacientului respectiv trebuie să anunţe serviciul nostru. Ulterior, noi raportăm cazul către DSP. Serviciul de supraveghere şi control al infecţiilor nosocomiale nu se autosesizează să demareze o anchetă pentru fiecare caz apărut. Datoria noastră este să raportăm situaţia. Însă, atunci când infecţiile apar în locuri în care nu ar trebui să apară, pentru că se întâmplă şi astfel de situaţii, atunci verificăm dacă procedurile au fost respectate“, a explicat medicul epidemiolog.
Externată „cu stare ameliorată“

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/exclusiv-o-ieseanca-a-murit-la-3-saptamani-dupa-ce-s-a-infectat-in-spital–131902.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.