spot_img
spot_img
1.4 C
Vaslui
27-dec.-2024

EXCLUSIV: 13 copii salvati din iad, în Sãptãmâna Mare

- Advertisement -

COPILÃRIE TRISTÃ…Pentru 13 copii din Bârlad si comuna Zorleni, copilãria a început abia pe 22 aprilie, când au fost scosi din familiile unde erau neglijati, abuzati si exploatati! O fetitã de doar sase ani era la pãscut oile de la stânã din comuna Zorleni, în timp ce frãtiorul de numai o lunã era tinut în conditii incredibil de mizerabile, într-o colibã, în frig si flãmând! Alti 11 copii din Bârlad au ajuns si ei la Centrul de Primire în Regim de Urgentã a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat (CPRUCANE) Bârlad, din cadrul Protectiei Copilului Vaslui, în aceeasi zi, scosi cu Ordonante Presedintiale din familiile lor. Micutii erau neglijati, needucati, flãmânzi si fãrã sanse la o viatã normalã si o copilãrie fãrã griji. Statul a intervenit, si copiii sunt acum la asistenti maternali profesionisti, în familii care le vor oferi ceea ce pãrintii lor naturali nu au stiut si nu au vrut sã stie: dragoste pãrinteascã! „Fatã de cele trei cazuri s-a solicitat Tribunalului Vaslui, emiterea ordonantiei presedintiale cu privire la separarea copiilor de pãrinti prin instituirea mãsurii de protectie plasament în regim de urgentã la CPRUCANE Bârlad.”, a precizat psihologul Ionut Brãtianu, seful CPRUCANE Bârlad.

Primul caz, unul dramatic si incredibil, are în centrul atentiei doi copii (un bãiat de o lunã si o fatã de 6 ani), identificati la o stânã de oi, în situatie de risc. Primãria comunei Zorleni a solicitat interventia în regim de urgentã în favoarea copiilor, întrucât în cadrul vizitei efectuate s-a constatat cã acesti copii sunt în situatie de risc, fiind identificati la o stânã de oi, în conditii dificile de locuit. Fata de 6 ani a fost identificatã împreunã cu mama pe câmp, respectiv în proximitatea satului Popeni, comuna Zorleni. În apropiere a fost identificat într-un imobil impropriu copilul de o lunã, în conditii deficitare de locuit. „Situatia biosomaticã si medicalã a necesitat interventia în regim de urgentã prin prezentarea nou-nãscutului la unitatea medicalã, fapt ce a condus la internarea acestuia în sectia Pediatrie II din cadrul Spitalului de Urgentã Bârlad, fiind diagnosticat cu Pneumonie acutã interstitialã, candidozã si neîngrijire. Fatã de aceastã situatie s-a apreciat cã sunt motive temeinice pentru a interveni în regim de urgentã în favoarea copiilor, întrucât evaluarea în dinamicã relevã faptul cã acestia sunt maltratati, fapt ce determinã separarea acestora de pãrinte, deoarece sunt supusi multiplelor forme de neglijare socio-familialã. Aprecierea gradului de risc este de nivel mare, în sensul cã viata si securitatea acestor copii este periclitatã: nu sunt igienizati, alimentati corespunzãtor, au fost identificati în situatie de risc prin lipsa unor conditii minime de trai, hranã, supraveghere si ocrotire pãrinteascã.”, a precizat judecãtorul în sentinta datã pentru preluarea copiilor din familie.

Lãsati flãmânzi pe stradã!

Specialisti DGASPC Vaslui s-au sesizat din oficiu cu privire la situatia a trei copii : douã fete si un bãiat, cu vârsta cuprinsã între 2 si 7 ani, întrucât au fost identificati în situatie de risc pe raza municipiului Bârlad, neîngrijiti, murdari, flãmânzi, apatici, fapt ce a condus, conform legilor în vigoare, la sesizarea din oficiu si efectuarea procedurilor de evaluare a riscului în care a fost pusã în primejdie dezvoltarea fizicã si psihicã a copiilor. În cadrul evaluãrii, copiilor le-a fost încãlcat dreptul la asistentã medicalã, educatie, alimentatie, igienã. Mama a fost diagnosticatã cu instabilitate psiho comportamentalã, fiind consumator de bãuturi alcoolice. Toti trei micutii sunt acum la CPRUCANE Bârlad, urmând a fi încredintati unui asitent maternal profesionist.

Opt copii din Bârlad, lãsati în voia sortii!

Tot la CPRUCANE Bârlad, au ajuns pe 22 aprilie încã opt copii, cu vârste între o lunã si 15 ani. Copiii erau deja monitorizati de specialistii de la DGASPC Vaslui, pãrintii luându-si angajamentul cã acestia vor fi bine îngrijiti. Au beneficiat de ajutoare materiale (pachete cu mâncare, cu haine, copiii au fost dusi la Centrul de Zi de la Biserica Sf. Gheorghe), dar pãrintii au refuzat sã-i mai îngrijeascã. În cadrul procesului de monitorizare si supraveghere, s-a constatat cã pãrinti au încãlcat angajamentul privind asumarea drepturilor si obligatiilor pãrintesti fatã de cei opt copii, cu vârsta cuprinsã între o lunã si 15 ani, fapt ce a deteminat interventia în regim de urgentã, întrucât pãrinti au refuzat sã se preocupe de hrana, igiena si mentinerea unui climat familial adecvat copiilor. Copiii au fost instigati sã nu mai frecventeze cursurile scolare si grãdinita, fiind folositi adesea la apelarea la mila opiniei publice pentru foloase materiale, financiare (cersetorie).

Realitatea celor 13 copii: mizerie, violentã, alcool, cersetorie!

„Acesti copiii nu s-au bucurat de dragostea si afectiunea pãrintilor, pentru cã oamenii mari nu au vrut sã se implice în viata lor. În toate cazurile realitatea copiilor trãitã a fost în mizerie, foamete, violentã, refuzul iubirii si dragostei, fapt ce ne-a determinat sã solicitãm instantei judecãtoresti separarea copiilor de pãrintii rãtãciti în agresivitate, alcool si minciunã. În prezent copiii sunt inclusi în programe de recuperare si reabilitare psihologicã, socialã, medicalã si educationalã.”, a precizat pentru cotidianul nostru psihologul Ionel Brãtianu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.