spot_img
spot_img
-3.1 C
Vaslui
15-ian.-2025

Elevii vasluieni prezenti la simularea examenului de Bacalaureat FOTO

- Advertisement -

INTERES CRESCUT…Desi Consiliul National al Elevilor a încercat sã boicoteze simulãrile la Limba Românã, anuntând cã acestea nu mai au loc pe 18 martie ci pe 19 martie, elevii din clasele a XI-a si a XII-a de la liceele vasluiene au ascultat de profesori. S-au prezentat în numãr mare la simulãrile de ieri, procentajul de absenteism fiind de 5%.

În judetul Vaslui, ieri la simularea BAC-ului la limba românã s-au prezentat circa 95% dintre elevii înscrisi. Desi o stire falsã, care a circulat pe retelele de socializare, din partea Consiliului National al Elevilor, anunta cã simularea s-a decalat de pe 18 martie, pe 19 martie, tocmai pentru ca elevii de clasele a XI-a si a XII-a sã nu se prezinte, în judetul Vaslui lucrurile au stat bine. Conform inspectorului Lidia Rãscanu, din cadrul ISJ Vaslui, prezenta a fost urmãtoarea: la clasa a XI-a, din 2996 de elevi înscrisi s-au prezentat 2830, absenti fiind 136 de elevi. La clasa a XII-a, din 2986 de elevi înscrisi, s-au prezentat 2821, absentând 162 de elevi. Ca si procent, la clasa a XI-a au absentat 4,4% dintre elevi iar la clasa a XII-a, 5,4 % din elevi.

Iatã subiectele de la simulare BAC 2019 clasa a XII-a

Subiectele de la simularea examenului de Limba si Literatura Românã pe care au sustinut-o clasele a XII-a sunt structurate pe 3 mari cerinte. Primul subiect de la simularea la a XII-a se bazeazã pe un text la prima vedere din Ion Barbu. La subiectul al III-lea, liceenii au avut de realizat un eseu în care sã prezinte “particularitãti de constructie a unui personaj într-un roman interbelic”.

Liceenii au avut la dispozitie 3 ore pentru a rezolva subiectele de simulare. Testarea a început la ora 9:00, în toate liceele din tarã, iar elevii au avut de rezolvat subiecte unice. Subiectele de la simulare sunt concepute de Ministerul Educatiei, prin Centrul National de Evaluare si Examinare.

Ce se întâmplã cu rezultatele de la simularea de BAC 2019

Ministerul Educatiei va publica nu doar subiectele de simulare, dar si baremele în functie de care profesorii vor nota lucrãrile liceenilor. “Evaluarea lucrãrilor va fi realizatã, în baza unor bareme care asigurã unitatea si obiectivitatea evaluãrii si notãrii la nivel national, de cãtre doi profesori din unitãtile de învãtãmânt în care elevii sustin simularea. În situatia în care nu sunt suficienti profesori de specialitate într-o unitate de învãtãmânt, existã si posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte scoli”, spune Centrul National de Examinare, institutia din subordinea Ministerului care concepe subiectele. Rezultatele de la simulare ”vor fi analizate la nivelul fiecãrei unitãti de învãtãmânt prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu pãrintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptãrii unor mãsuri adecvate fiecãrei situatii în parte, scopul fiind îmbunãtãtirea performantelor scolare”, se aratã în comunicatul emis Edupedu.ro.

Notele obtinute de elevi la simularea de BAC 2019 nu se contestã si pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusã de elevi sau de pãrintii acestora.

Ministerul Educatiei va testa pe elevii de clasa a XI-a introducerea a “minimum 30%” subiecte grilã la Matematicã si la Istorie, desi numerosi profesori si elevi au avertizat cã grilele la BAC înseamnã sanse mari de copiat si o ratã de promovare artificial mãritã. Potrivit surselor Edupedu.ro, miza grilelor la examene este chiar obtinerea unor rate mari de promovare si folosirea politicã a rezultatelor, în ani electorali.

Calendar simulare BAC 2019

18 martie 2019 Simulare Limba si literatura românã – scris

19 martie 2019 Simulare Limba si literatura maternã – scris

20 martie 2019 Simulare Proba obligatorie a profilului

21 martie 2019 Simulare Proba la alegere a profilului si specializãrii – se organizeazã numai pentru elevii clasei a XII-a

Absolventii trebuie sã aleagã una dintre urmãtoarele materii, pentru examen, în functie de studiile urmate în liceu: Fizicã, Chimie, Biologie sau Informaticã – elevii de la profilul real din filiera teoreticã, de la profilul tehnic si profilul resurse naturale si protectia mediului din filiera tehnologicã si de la profilul militar din filiera vocationalã, Geografie, Filosofie, Logicã si argumentare, Economie, Psihologie si, dupã caz, Sociologie – absolventii de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologicã si din toate profilurile si specializãrile din filiera vocationalã, cu exceptia celui mentionat mai sus

29 martie 2019 Afisarea rezultatelor

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.