CAMPANIE DE INFORMARE Un numãr mare de elevi ai scolilor si liceelor din Husi au luat parte la un eveniment în care autoritãtile locale, Primãrie, Politia de Proximitate si reprezentanti ai Jandarmeriei, le-au vorbit deschis despre pericolul consumului de droguri, al consumului de alcool, dar si despre beneficiile pe care le presupune faptul cã în oras s-au motat 22 de camere video, în zone publice strategic stabilite.
Reprezentantii Primãriei Husi au desfãsurat o nouã campanie de constientizare si responsabilizare a populatiei, în cadrul a douã proiecte importante aflate în desfãsurare: “creare parc nou în municipiul Husi” si “crestere a nivelului de securitate socialã în municipiul Husi, prin implementaea unui sistem de supraveghere video”. Au fost invitati de data aceasta sã participe nu doar reprezentantii institutiilor publice, dar si elevii mai multor unitãti de învãtãmânt, ei fiind considerati de cãtre responsabilii proiectelor drept beneficiari principali ai celor douã obiective. La eveniment a participat si primarul Ioan Ciupilan, care a precizat: “La varã, când veti merge la strandul de la Recea ce va fi renovat si deschis publicului, vã veti bucura de acest parc, ce are multe piste speciale pentru jocuri care vã plac, role, etc… Va fi frumos, veti vedea! În ceea ce priveste supravegherea video a orasului, personal, am promis cã voi face tot posibilul sã avem un oras mai sigur. Si, odatã cu aceste camere, eu cred cã se va diminua cifra accidentelor rutiere, a infractiunilor comise pe stradã. Imaginile îi vor ajuta pe politisti sã gãseascã mai repede autorii unor fapte reprobabile”, a spus primarul Ioan Ciupilan.
Politistii huseni îi învatã pe adolescenti sã se fereascã de tentatiile periculoase!
Politia de Proximitate, reprezentatã de agentul sef Marian Gabriel, le-a prezentat elevilor un scurt film documentar pe tema consumului de etnobotanice si a bãuturilor alcoolice în spatiile publice. “Aceste campanii de constientizare a populatiei cu privire la camerele de supraveghere sunt foarte ulile. Cu totii stim cã suntem filmati si, în caz cã se comit anumite fapte, imaginile vor fi de folos Politiei pentru a prinde mult mai repede autorii. Fãrã îndoialã, aceasta va însemna un plus de sigurantã a oamenilor pe strãzi. Imaginile vor fi stocate timp de 60 de zile în dispeceratul amenajat la Primãrie. De altfel, Politia de Proximitate nu se întâlneste pentru prima oarã cu elevii din oras, noi având un program bine stabilit de discutii cu ei chiar în unitãtile lor de învãtãmânt. Putem spune cã avem o colaborare foarte bunã cu directorii si sperãm ca aceste informãri si discutii sã îi facã pe adolescenti sã evite tentatiile periculoase ale vietii de zi cu zi”, a precizat agentul sef principal, Marin Gabriel, seful Biroului Politiei de Proximitate Husi.