spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Elevii eminenti de la Codreanu au chiulit de la simulare, la îndemnul dascãlilor!

- Advertisement -

RUSINE… Chiul în masã la simularea de la limba românã a elevilor de clasa a XII-a, de la liceul de elitã bârlãdean „Gheorghe Rosca Codreanu”, la îndemnul profesorilor! Pãrintii copiilor au rãmas blocati când au aflat cã odraslele lor, de la care ei ar vrea numai note de zece, nu s-au dus la a doua simulare a probei de limba românã, pentru cã asa le-au sugerat profesorii! Cadrele didactice au „motivat” cã simularea nu este importantã, cã ei nu sunt plãtiti sã corecteze lucrãrile de la simulare si ca atare le-au sugerat copiilor sã stea acasã! Si din 191 de elevi absolventi de clasa a XII-a, au lipsit, ieri, de la simulare … 146!!! Ca o comparatie, la Liceul „Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui, cu care Colegiul „Codreanu” se luptã pentru suprematie, au lipsit doar … 9 elevi si aceia motivati, din cauzã de boalã! Nu ne mai mirã cã rezultatele de la LMK Vaslui la olimpiadele nationale scolare sunt duble sau chiar triple fatã de rezultatele elevilor codrenisti! Pãrintii cer profesorilor de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” mai multã seriozitate si mai putinã politicã în scoalã! „Am trimis la <<Codreanu>> elev în clasa a IX-a de note numai 9 si 10, vreau sã iasã un absolvent de aceeasi categorie, nu un elev de note sub 8! Nu este progres, ci regres! De la profesorii de la <<Codreanu>> mã astept la un respect pentru educatie, nu la o asemenea purtare, care dezorienteazã elevul. Sã le fie rusine”, a spus unul dintre pãrinti, un medic cunoscut.

În toate judetele unde rezultatele la prima simulare a examenului de bacalaureat au fost dezastruoase, elevii înregistrând promovabilitate scãzutã, Ministerul Învãtãmântului a decis organizarea a încã unei simulãri, sau, acolo unde au fost rezultate catastrofale, chiar douã simulãri. Printre judetele cu rezultate slabe la simularea din luna martie, se numãrã si judetul Vaslui. Ieri s-a derulat cea de-a doua simulare, la obiectul limba românã, unde din tot judetul trebuiau sã participe 3213 elevi de clasa a XII-a, fiind absenti 537 de elevi! Cei mai multi care au lipsit de la simulare au fost de la … Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” (CNGRC) din Bârlad, liceu care este considerat de elitã si care se luptã pentru „suprematie” în judet cu Liceul „Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui (LMK). Restul elevilor lipsã au provenit de la Liceul „Mihai Eminescu (74 din cei 300 câti sunt înscrisi pentru Bacalaureat) si de la liceele tehnologice din mediul rural, unde de regulã elevii nici nu se prezintã la examnenul de Bac.

De ce au „chiulit” în masã codrenistii?

La CNGRC din Bârlad ar fi trebuit sã se prezinte, ieri, la simulare 191 de elevi, la limba românã, dar au lipsit 146! Au fost clase de-a XII-a unde au fost prezenti câte unul sau doi elevi, cei mai multi fiind prezenti opt dintr-o clasã! Motivul lipsei în masã a elevilor elitisti de la „Codreanu” îl constituie… profesorii! Mai multi pãrinti ne-au cotactat încã din seara dinaintea simulãrii, fiind supãrati cã tocmai au aflat cã odraslele lor nu merg la simulare pentru cã asa le-au sugerat profesorii! „Da, abia am aflat acum de la bãiatul meu, cã profesorii de limba românã le-au spus copiilor cã nu este nevoie sã se prezinte, sugerându-le cã ar fi chiar indicat sã nu se prezinte! Copilul mi-a spus cã profesorii au motivat cã este multã muncã la corectat si ei nu sunt plãtiti pentru aceastã muncã … sisificã! Nu este corect, este bãtaie de joc la adresa educatiei scolare! Cum adicã? Eu am dat în calsa a IX-a un elev de zece, iar acum, când terminã liceul de elitã bârlãdean, vreau tot un elev de zece, nu de 7 sau 8! Simularea este o pregãtire pentru examen, cum sã învete un profesor elevii sã nu se prezinte la simulare? Sã le fie rusine!”, a spus un medic renumit, care sub rezerva anonimatului (logic, se stie cât sunt de rãzbunãtori profesorii!!), împreunã cu alti pãrinti, vor sã facã un protest la Ministerul Educatiei si Cercetãrii.

Rezultatele de la CNGRC la olimpiadã, cu mult sub cele ale LMK!!!!

Profesorii de la CNGRC (unii dintre ei, este adevãrat, încã mai sunt demni de a fi profesori elitisti) au început sã dea mari rateuri. Dacã în anii anteriori, CNGRC din Bârlad era fruntea liceelor din judet, având rezultate exceptionale la olimpiadele scolare nationale si internationale, acum totul este cu mult sub nivelul altor licee cu care se luptã pentru titlul de cel mai bun liceu din judet. La LMK Vaslui de exemplu, ieri au lipsit doar nouã elevi de la simularea de la limba românã, fiind motivati medical. La LMK Vaslui nu considerã nici un profesor cã este suficient sã ai procent mare de absolveti, ci ei se luptã pentru ca absolventii sã aibã notele cele mai mari! Dovada stã în numãrul de olimpici nationali cu rezultate din acest an: 15 elevi premianti la olimpiadele nationale de la CNGRC si 40 de elevi premianti de la LMK Vaslui! La prima simulare, din luna martie, la CNGRC Bârlad, la limba românã rezultatul a fost de 92% promovati! Dar .. dintre cei 92% … au avut notã de 9 si 10 12-14%, restul având medii între 5 si 8! Cei mai multi între 5-7! Pãi, în conditiile în care la acest liceu de elitã se intrã în clasa a IX-a cu medii peste 9, de ce elevii terminã liceul cu medii mult mai mici?? De ce profesorii nu se întreabã, când preiau în clasa a IX-a elevi numai de 9 si 10, de ce acestia iau note sub capacitatea lor intelectualã? Simularea era necesarã pentru ca elevii sã se perfectioneze, sã vadã si profesorul ce rezultate au elevii … sã îi pregãteascã pentru rezultate mai bune! Trebuie luatã în calcul nu promovabilitatea la CNGRC, ci media de absolvire!

Profesorii de la „Codreanu” au cerut la ISJ Vaslui sã nu vinã la simulare!

Am contactat-o pe Tita Chiru, directorul CNGRC din Bârlad, care n-a rãspuns apelului nostru telefonic. Atunci am contactat ISJ Vaslui, pe inspectorul general Gabriela David Plãcintã, care ne-a precizat cã, într-adevãr, de la profesorii de la CNGRC din Bârlad a sosit acum câtva timp o solicitare prin care ei cereau sã nu mai participe la simulare. „Eu le-am spus verbal cã nu se poate, deoarece simularea este prinsã în programa scolarã si cã este treaba lor dacã nu vor sã participe. Simularea este absolut necesarã pentru elevi”, a precizat Gabriela Plãcintã. Asadar, planul profesorilor codrenisti de a nu participa la simulare, pentru cã nu sunt plãtiti, a dat „roade”. Elevii i-au ascultat, spre disperarea pãrintilor, care sunt decisi sã le batã obrazul si sã facã memoriu la minister. Una din motivatiile profesorilor – cã nu sunt plãtiti pentru aceste simulãri, nu stã deloc în picioare. Iatã un exemplu de cum sunt salarizati profesorii: un profesor gr.II, cu vechime 10 – 14 ani, are un salariu de 1500 de lei, un profesor de gr. I, cu 18 – 22 ani vechime (cu gradatie de merit), are 2367 lei salariu, iar fãrã gradatie de merit 1900 lei; un profesor gr.I, cu vechime între 30 si 35 de ani de muncã, cu gradatie de merit, are 2800 de lei salariu, iar fãrã gradatie – 2200 lei! La toate astea se adaugã orele suplimentare si sporurile! Astfel, un profesor cu vechime de 30 – 35 ani de muncã ridicã peste 3500 de lei salariu. Iar simularea examenelor face parte din fisa postului unui profesor, adicã pregãtirea elevilor pentru examene! Interesant este faptul cã, de ceva vreme, la CNGRC Bârlad nu mai existã acea „zvâcnire” profesoralã, care sã dea orasului, judetului si chiar tãrii elevi de elitã! Elitismul de la CNGRC din Bârlad începe sã apunã!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.