spot_img
spot_img
3 C
Vaslui
28-nov.-2024
spot_img
spot_img

Elevii din Vaslui, ajutati sã se familiarizeze cu tehnologia si programarea

- Advertisement -

PREGÃTIRE… „Este important sã fim inspiratie pentru elevii nostri, sã-i încurajãm sã examineze cariere în tehnologia digitalã si, mai ales, sã le dãm încredere fetelor în tehnologie”. Aceste cuvinte îi apartin profesoarei Carmen Chiritescu de la Asociatia Profizica din Vaslui. Aceasta, împreunã cu alti doi profesori de la Scoala Gimnazialã Constantin Motas” Vaslui au organizat un eveniment dedicat elevilor de gimnaziu dornici sã se familiarize cu modul în care functioneazã senzorii si microcontrolerele. Toti cei care au participat proveneau din mediul rural si zone dezavantajate din judetul Vaslui, iar prezenta la eveniment a însemnat primul lor contact cu senzori si microcontrolere.

La baza initiativei a stat micro-finantarea „Meet and Code” oferitã de Asociatia Techsoup. Prin cea de-a VII-a editie a programului „Meet and Code”, 79 de ONG-uri din Republica Moldova si România, au primit granturi pentru a organiza activitãti de programare. Astfel, peste 3.500 de elevi din România si Republica Moldova au ajuns sã se familiarizeze cu tehnologia si au avut oportunitatea sã construiascã case, orase si masini ale viitorului, sã exploreze spatiul cosmic cu ajutorul realitãtii augmentate sau sã descopere cum pot contribui la îmbunãtãtirea calitãtii aerului orasului în care locuiesc.

Doar 35% dintre români au competente digitale cel putin elementare

Potrivit celui mai recent sondaj Eurobarometru privind digitalizarea, patru din cinci europeni considerã cã tehnologiile digitale sunt din ce în ce mai prezente în viata lor si, în consecintã, cer mai multã educatie si formare pentru a-si dezvolta competentele digitale. La nivelul României, datele din Indicele economiei si societãtii digitale (DESI) din 2020 aratã cã doar 35% dintre cetãteni au competente digitale cel putin elementare, în timp ce media europeanã este de 61%. De asemenea, procentul specialistilor în domeniul TIC din România se ridicã la doar 2,2%. O modalitate prin care aceste procente ar putea creste în timp, explicã Asociatia Techsoup, constã în integrarea coerentã pedagogic a mai multor activitãti digitale si a mai multor ocazii de conectare a elevilor cu noile tehnologii într-un context educational. Micro-finantãrile „Meet and Code” au fost disponibile pentru organizatiile non-profit din România si Republica Moldova, precum asociatii de pãrinti, elevi, absolventi sau profesori. Fiecare organizatie a putut primi maximum trei granturi, a câte 300 de euro, cu conditia ca cele trei activitãti sã fi fost diferite.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.