spot_img
16 C
Vaslui
08-sept.-2024
spot_img

Elevii de la BAC spală rușinea de la Evaluarea Națională. Județul Vaslui, promovabilitate cu trei procente peste media națională

- Advertisement -

NOTE… Elevii care au susținut examenul de Bacalaureat au obținut rezultate mai bune decât colegii lor de clasa a VIII-a. Rata de promovare pentru promoția curentă – 79,9% –  este superioară celei de la Evaluarea Națională – 59,8%. Este, totodată, mai mare cu 3,5 procente mai mare decât media pe țară – 76,4%. În comparație cu anul 2023 (76,6%), se înregistrează o creștere a promovabilității de 5,3 procente. Din păcate, nu s-a obținut nicio medie de 10. Sunt însă șanse să se obțină pentru că eleva de la Liceul “Mihail Kogălniceanu”, care a luat 9,98 la BAC, a depus contestație. Aceasta a fost notată cu 9,95 la Limba română, ceea ce înseamnă că un profesor a notat-o cu 10, iar celălalt, cu 9,90. Surpriza din acest an vine de la Liceul Tehnologic “Petru Rareș“ Bârlad, acolo unde doi elevi, care au făcut liceul la “fără frecvență”, au reușit să obțină medii mai mari decât cei de la “zi”: 9,5, respectiv 8,65.

În ceea ce privește gradul de promovare la BAC, Colegiul “Cuza Vodă” stă cel mai bine: la probele scrise, toți elevii au obținut note de trecere, însă doi elevi au lipsit de la proba de evaluare a competențelor într-o limbă străină, astfel că, deși au luat note bune la celelalte probe, ei au fost declarați “neprezentați”. Situația este cu atât mai surprizătoare cu cât unul dintre ei a luat 10 la Logică, argumentare și comunicare. Liceul “Mihail Kogălniceanu” are doi elevi picați, unul a obținut nota 4,75 la Limba română, iar celălalt, deși a luat note de trecere la toate probele scrise, a lipsit de la proba de evaluare a competențelor într-o limbă străină. Colegiul “Gh. R. Codreanu” Bârlad are, de asemenea, doi elevi picați, unul cu 4,9 la Logică, argumentare și comunicare, iar celălalt, cu media 5,8 (n.r. media minimă trebuie să fie 6). Seminarul “Sf. Ioan Gură de Aur” Huși are patru elevi care au picat examenul, dintre care unul cu media 5.9.

Unde s-au obținut cele mai slabe rezultate: la liceul din Vladia cea mai mare medie este 6,81

Liceul “Ioan Corivan” Huși nu a avut, anul acesta, clasă de a XII-a, însă un absolvent dintr-o promoție anterioară, s-a înscris la examen și a picat la Fizică, cu nota 3,9. Astfel, unitatea de învățământ a înregistrat și în 2024 o rată de promovare de 0%. Rezultate slabe s-au obținut, în special, în mediul rural. La Liceul Tehnologic Vladia, spre exemplu, cea mai mare medie a fost 6,81, în cazul unui candidat care a luat 7,15 la Limba română, 6,25 la Matematică și 7,05 la Anatomie. Din cei 16 absolvenți înscriși la examen, doar trei l-au promovat. Notele acestora arată că au fost foarte slab pregătiți la Matematică.

Excepțiile din mediul rural: media 9,41 pentru un candidat din Zorleni

Nu același lucrul îl putem spune și despre candidații de la Liceul Tehnologic din Puiești, acolo unde cea mai mare medie la BAC este 9,41. A fost obținută de absolvent care a fost notat cu 8,75 la Limba română, 9,75 la Matematică și 9,75 la Biologie. Mai bine de jumătate dintre elevii acestui liceu au obținut medie de trecere. Un alt candiat din mediul rural, mai exact de la Liceul Tehnologic “Marcel Guguianu” Zorleni, a obținut la Bac media 9,25, adică 8,65 la Limba română, 9,7 la Istorie și 9,4 la Geografie. 25 de candidați din cei 58, printre care și cei de la “fără frecvență”, au promovat examenul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Acum, dacă pentru dezastrul de la evaluarea națională ați găsit vinovații, ne puteți spune cui îi atribuim meritele pentru rezultatele foarte bune de la bac? Sunt sigură că bate un vânt dinspre Huși !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.