spot_img
8.1 C
Vaslui
02-oct.-2024
spot_img

Echipa “ Gastrotur” din Republica Moldova, în vizitã de lucru, la Vaslui

- Advertisement -

Luna aceasta, la Vaslui, are loc prima întâlnire a echipelor de tineri bucãtari care participã în cadrul “Gastrotur,” proiect româno-moldovenesc ce îsi propune promovarea în rândul celor de vârsta lor a unei alimentatii sãnãtoase de tipul celei “slow food” .

Cei zece tineri moldoveni pasionati de gastronomie care participã în poiectul “Gastrotur” vor veni luna aceasta la Vaslui pentru a-si cunoaste colegii de peste Prut . Timp de douã zile, cei douãzeci de bucãtari vor pune la punct toate detaliile pentru desfãsurarea celei mai spectaculoase pãrti a proiectului, reprezentatã de un festival de artã culinarã traditional-moldoveneascã. Coordonatorii proiectului s-au întâlnit, la sfârsitul sãptãmânii trecute, la Stolniceni, în Republica Moldova, si au pus la punct detaliile organizatorice a festivalului. “Am fãcut o vizitã la Hâncesti, unde s-a desfãsurat un atelier de lucru cu ocazia cãruia s-a prezentat consiliului raional, reprezentantilor institutiilor de învãtãmânt, agentilor economici din zonã, actiunile si obiectivele proiectului nostru. Am observat diferente mari între noi si ei din punct de vedere al alimentatiei si al educatiei pentru o alimentatie sãnãtoasã chiar dacã poate multi nu s-ar fi asteptat. Din fericire, în Republica Moldova mâncarea de tip “ fast-food” nu se bucurã de o asa mare popularitate ca în România, dar din ce am vazut eu, acolo oamenii au în mod constant o alimentatie pe bazã de mâncãruri grele si în cantitãti însemnate. Ideea de promovare, printr-un demers de tipul celui pus în practicã de proiectul nostru, care sã serveascã constientizãrii importantei unei alimentatii sãnãtoase si echilibrate a fost foarte apreciat. Tot cu aceastã ocazie s-au stabilit perioadele de desfãsurare a festivalului de artã culinarã prins în proiect. În cea de-a doua jumãtate a lunii decembrie, festivalul va fi organizat la Stolniceni, aici se vor gãti în jur de douãzeci de feluri de bucate traditionale, iar în ianuarie festivalul va veni la Vaslui.” a declarat Gelu Voicu Bichinet, manager de proiect.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.