spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Dumitru Buzatu, fatã în fatã cu „rãgãliile”: „Nu retrag ce am spus. Nu discut civilizat cu cei care mã înjurã”

- Advertisement -

DECIS… Liderul PSD Vaslui refuzã sã retragã epitetul de „rãgãlii” adresat sutelor de mii de români care protesteazã, de câteva zile, în orasele din toatã tara. Dumitru Buzatu a spus cã i s-a cerut de la Bucuresti, probabil de cãtre Dragnea personal, sã-si retragã expresia care a înfuriat toatã tara. „Eu nu am nimic cu dreptul oamenilor de a protesta. Nu trebuiesc depãsite anumite limite. Ca sã lãmuresc o chestiune care a fãcut vâlvã, acea declaratie a mea. Am avut acel calificativ la adresa celor care insultã, înjurã si amenintã. Ani de zile am dat dovadã de clementã si, de câte ori am fost jignit, am întors si celãlalt obraz. Am crezut cã, dupã 25 de ani de când sunt în politicã, putem discuta civilizat, mai ales cã nu ne-am instalat cu forta în posturile în care suntem acum. Nu îi condamn pe cei care protesteazã. Pe aceia care au un comportament necivilizat si au un ton nelalocul lui, îi anunt cã si eu pot sã mã comport la fel. Mi s-a propus sã-mi retrag cuvintele, dar am spus cã nu voi retrage nimic. În cazul celor care nu înteleg sã discutãm civilizat, le spun cã voi discuta pe limba lor”, a anuntat Buzatu. „Spre deosebire de presedintele Liviu Dragnea, eu fac parte din aripa talibanã a PSD si nu mã intereseazã nici mãcar 100.000 de rãgãlii adunate de undeva. Mi-a fost foarte usor sã-i recunosc dupã rãgetele pe care le scot”, a spus presedintele PSD Vaslui, stârnind mânia întregii tãri. Ieri dupã-amiazã, pentru a explica mai bine ordonantele care pun Justitia în lanturi, Buzatu a chemat societatea civilã si presa la o discutie pe tema ordonantelor. Avocatul Ionut Mancas a încercat sã explice „beneficiile” ordonantelor, însã s-a fãcut de rusine, atunci când a comparat situatia din România cu ceea ce s-a întâmplat în Marea Britanie dupã Brexit! Singurul reprezentant al societãtii civile, executorul judecãtoresc Alin Silitrã, i-a pus în dilemã de multe ori pe pesedisti, cu întrebãri bine tintite.

Avocatul Mancas are propria variantã legatã de proteste si crede cã toti cei care ies la manifestãri în stradã, de patru zile, sunt tinuti în întuneric si nu stiu nimic. „Cine nu stie nimic, este în stare de orice. Vreau sã aduc lãmuriri, pentru cã este mult întuneric. S-a lansat cã prin gratiere vor fi golite puscãriile si toti infractorii vor veni în mijlocul nostru. S-a mai spus cã ordonanta cu dezincriminarea abuzului în serviciu este fãcutã cu dedicatie, pentru o anumitã persoanã (e vorba de presedintele PSD, Liviu Dragnea, n.r.). Nu este adevãrat”, a spus Mancas, mai nou specialistul în probleme juridice al PSD. La acest punct, juristul Alin Silitrã, executor judecãtoresc, o voce autorizatã a societãtii civile, a explicat cu detalii si date concrete greselile fãcute de noul Guvern, cerând explicatii legate de graba cu care, în miez de noapte, au fost trimise la publicare acele ordonante, în Monitorul Oficial. „De ce atâta grabã? De ce nu s-a modificat doar o sintagmã, asa cum ceruse Curtea Constitutionalã, si s-au introdus si alte puncte, inclusiv limita aceea de 200.000 de lei pentru abuzul în serviciu”, a întrebat Silitrã. „În principiu, o astfel de modificare importantã a unor legi putea sã fie fãcutã de cãtre orice deputat din Parlament si chiar trebuia fãcutã. Dacã nu a fãcut-o cineva din Parlament, nu mai conteazã acum. Eu cred cã o persoanã care greseste fãrã intentie într-o anume situatie nu trebuie bãgatã repede în puscãrie. Trebuiau fãcute precizãri privind unele infractiuni, de asta s-au dat si ordonantele. Existã riscul sã ajungem cu toti în instante, dacã nu se schimbã legea”, a rãspuns Buzatu. Avocatul Mancas, în vervã maximã, a încercat sã explice cã un politist care amendeazã o persoanã în trafic, iar acea persoanã îl dã în judecatã si câstigã, riscã sã fie dat în judecatã pentru abuz în serviciu, desi juristul Silitrã i-a rãspuns cã e vorba de neglijentã în serviciu. Cam asta a fost placa pe care s-a discutat, ieri, la Centrul de Afaceri, la o dezbatere sterilã si inutilã, la care au venit 10-12 ziaristi, câtiva pesedisti de frunte si doi oameni din societatea civilã.

Concluzia discutiilor, cea nerostitã la dezbaterea lui Buzatu: sã tot fii primar sau presedinte la judet, cã poti sã furi în liniste pânã în 200.000 de lei!

S-a bãtut monedã pe acea variantã din ordonanta semnatã de inamicul public al românilor, ministrul de Justitie, Florin Iordache (este un mare mister cum de un inginer mecanic de la Olt a fost pus în fruntea unui minister atât de important, doar Dragnea stie…), prin care orice pagubã produsã statului român mai micã de 200.000 de lei nu mai este consideratã infractiune penalã. Adicã, de acum înainte sã tot fii primar sau sef la judet, sã furi pânã în limita celor 200.000 de lei, pentru cã nu are cine sã te reclame si nici nu mai ajungi la puscãrie. Pentru aceastã mizerie din ordonantele lui Iordache au iesit în stradã sute de mii de români, însã la PSD lucrurile stau altfel. „Dacã dintr-o gresealã cineva a gresit si a produs acea pagubã, nu trebuie sã-l bagi la puscãrie, ai destule pârghii pentru a recupera banii”, au spus pesedistii, în frunte cu Buzatu. Sã tot fii primar în România, de acum înainte, tara în care doar prostii se vor mai duce la puscãrie, dacã aceste ordonante vor fi puse în aplicare, spun oamenii. De ce? Pentru cã nu va fi nici cine sã-i denunte pe primari în termenul de 6 luni, în primul rând. Pe urmã, dacã ai furat câteva milioane de lei si esti dovedit doar cu o hotie de 200.000 de lei dai imediat banii si stai pe functie pânã la adânci bãtrânete. Este incredibil modul în care un sistem mizerabil, condus de ingineri ca Iordache sau Dragnea, îi apãrã pe hoti si le propune sã rãmânã toatã viata pe functii, cu conditia sã nu fure peste 200.000 de lei. Cã românii protesteazã împotriva acestor ticãlosii, nu-i impresioneazã pe cei din PSD. „Uitati-vã, a fost Brexit în Mare Britanie, cu consecinte economice mai grave. Nu am vãzut ca vreun cetãtean din Londra sã tragã de garduri sau sã arunce cocteiluri Molotov în grãdinile reginei. Spun asta pentru cã prin ceea ce s-a întâmplat dupã Brexit am vãzut civilizatia acelor cetãteni care au acceptat rezultatul votului”, a spus Mancas. Adicã, dacã PSD a fost votat de aproape 50% din cei care au fost la vot – nu de 50% dintre români, atentie! – acest partid poate sã conducã tara în bãtaie de joc, iar restul celor care nu au votat PSD pot sã stea acasã, fãrã sã scoatã un cuvânt. Ciudat mod de a privi democratia, domnule avocat!

Atentie, Florin Sârbu, directorul din subordinea lui Buzatu, s-a supãrat pe DNA!

La un moment dat, s-a ridicat extrem de nervos si Florin Sârbu, consilier judetean ALDE, directorul Centrului de Afaceri, adicã în subordinea lui Miticã Buzatu. Sârbu a fãcut o analizã a activitãtii DNA din ultimii ani, ajungând probabil la concluzia cã dezincriminarea abuzului în serviciu este necesarã, pentru cã prea multi nevinovati ajung în fata procurorilor anticoruptie. „Am auzit cã din toate cazurile trimise de DNA la instante în 10% din situatii sunt achitãri. Adicã, e vorba de oameni care nu au fãcut acele infractiuni sau nu au putut fi dovedite, dar care au fost retinuti sau trimisi în judecatã pe nedrept. DNA are un rebut de 10%. De ce un functionar sã rãspundã penal, iar la urmã este declarat nevinovat, iar procurorul sã nu rãspundã pentru abuzul sãu? Dacã un functionar public face o gresealã si se stabileste clar care este paguba, sunt destule metode pentru a recupera acei bani. Eu cred cã posibilitatea ca un functionar sã facã o pagubã care sã ajungã la nivelul de 200.000 de lei este foarte micã, în niciun caz nu o va face cu intentie”, a spus Sârbu. Adicã, un functionar face o smecherie de 10.000 de lei si nu e problemã, „nu e o sumã prea mare”, dupã mintea unor politicieni de la noi. Bugetul de stat este ca un sac fãrã fund, din care se poate fura oricât, fãrã sã pãtesti nimic, cu conditia sã nu treci de 200.000 de lei, cam asa gândesc Sârbu si cei ca el, de la ALDE, cei care sustin orbeste PSD-ul în toate actiunile din ultima perioadã. Mai este o problemã ridicatã ieri: dacã un primar de municipiu furã 200.000 de lei, printr-o manevrã, nu se vede, nu înseamnã foarte mult. Ce te faci dacã un primar de tarã furã de 200.000 de lei, fãrã sã se ducã la puscãrie, adicã bugetul unei localitãti mai mici? Nici acolo nu pãteste nimic, doar cã oamenii nu vor avea apã sau drumuri, în timp ce primarul va face un contract cu statul, cã dã înapoi banii furati, în 100-150 de ani!

La final, hopa, a apãrut si cetãteanul pesedist înfuriat…

Când toatã lumea pãrea cã doreste terminarea discutiilor, apare si un om la 60-65 de ani, din Vaslui, care a spus cã ar avea si el ceva de completat. „Venind încoace, prin centru am întâlnit un tânãr care lipea niste afise pe un stâlp. L-am întrebat ce scrie acolo si mi-a dat un fluturas mic, pe care scria cã vasluienii sunt invitati la protest. L-am întrebat care e primul articol din aceastã ordonantã si mi-a spus cã nu stie. Domnule presedinte Buzatu, trimiteti un militant al partidului nostru în Parlament, sã-i punã patru întrebãri de la obraz presedintelui Iohannis. Cu dl. Iohannis nu trebuie sã discuti civilizat, am discutat cu cineva care îmi spunea cã îi vine sã spargã televizorul când îl vede pe Iohannis”, a spus cetãteanul, votant PSD, mai mult decât sigur. Cam acesta este PSD-ul lui Buzatu si Dragnea, un partid care sfideazã toatã tara aceasta si milioanele de români care au iesit în stradã. lack’>

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.