spot_img
spot_img
-1.1 C
Vaslui
24-nov.-2024
spot_img
spot_img

Dulceațã de struguri negri, gustoasã și foarte aromatã

- Advertisement -

RETETÃ… Nu rata sezonul strugurilor de masã gustoși și aromați fãrã a le conserva gustul și aroma în borcane, pentru iarnã. Îți oferim în acest scop o rețetã de dulceațã de struguri negri, gustoasã și foarte aromatã.

Strugurii negri au un conținut mai ridicat de vitamine și de antioxidanți, comparativ cu celelalte soiuri de struguri. Unul dintre antioxidanții cei mai importanți din struguri poartã numele de resveratrol. Acesta are proprietãți benefice asupra sistemului cardiovascular. În același timp, la reglarea glicemiei în sânge, dar și de reducere a riscului de cancer. Multe dintre vitaminele conținute de struguri se regãsesc în coaja acestora și în semințe. De aceea, specialiștii recomandã consumul lor fãrã a înlãtura aceste douã elemente. Pentru dulceațã, poți opta pentru un soi de struguri cu mai puține semințe, dar nu uita cã semințele oferã la rândul lor un plus de gust dulceții. Urmãrește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu una dintre cele mai gustoase și aromate rețete de dulceațã.

Dulceațã de struguri negri Ingrediente

  • 3 kg de struguri negri, dulci
  • 2 kg de zahãr
  • 500 gr de apã
  • sucul de la o lãmâie.

Dulceața de struguri nu necesitã metode complexe de preparare. Se preparã ca orice dulceațã de fructe.

Începe prin a spãla bine strugurii cu ciorchini cu tot. Nu înlãtura ciorchinii înainte de spãlare pentru cã existã posibilitatea sã pãtrundã apa în boabele de struguri.

Dupã spãlare, lasã strugurii la scurs în site, apoi separã boabele de ciorchini. Când ai boabele de struguri separate și bine scurse de apã, poți prepara siropul.

Cum prepari siropul pentru dulceața de struguri negri

Pune apa într-o cratițã cu baza stratificatã, apoi adaugã zahãrul. Așazã cratița pe foc de intensitate medie și lasã zahãrul sã se topeascã în apã, fãrã a-l amesteca. Când zahãrul este complet diluat, redu intensitatea focului la minim și mai fierbe siropul pentru aproximativ 20 de minute. Adaugã boabele de struguri în sirop și amestecã-le ușor. Lasã dulceața sã fiarbã la foc de intensitate minimã, pânã când boabele de struguri se stafidesc, iar siropul devine consistent. Pe parcursul fierberii, înlãturã spuma care se formeazã cu o sitã deasã.

Verificã consistența siropului folosind metoda picãturii de sirop pe farfuria rece. Înainte de a stinge focul, adaugã în cratița cu dulceațã de struguri negri și sucul de lãmâie. Acesta este necesar pentru o conservare sigurã, dar și pentru a împiedica zahãrul din sirop sã se recristalizeze.

Lasã dulceața sã se tempereze ușor și ocupã-te de borcane. Spalã bine borcanele și capacele cu apã și detergent, clãtește-le și pune-le la sterilizat, într-o tavã metalicã. Sterilizeazã borcanele și capacele în cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade.

Apoi, umple borcanele fierbinți cu dulceața fierbinte. Închide bine borcanele cu capacele și pune din nou tava cu borcane la cuptor. Nu este necesar sã mai aprinzi cuptorul. Lasã borcanele în cuptor pânã când se vor rãci pentru a le putea transfera pe raftul din cãmarã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.