spot_img
spot_img
-0.7 C
Vaslui
25-nov.-2024
spot_img
spot_img

Drumuri si Poduri este in faliment, directorul ia salariu nesimtit

- Advertisement -

In timp ce Societatea de Drumuri si Poduri Vrancea este pe butuci si urmeaza sa fie vinduta bucata cu bucata, directorul Viorel Oglan a avut anul trecut un salariu „nesimtit”: 3.800 lei/luna u Oglan spune ca merita toti banii pentru ca se ocupa sa incaseze chiriile si sa lichideze ce a mai ramas din averea societatii u cei 26 de angajati ramasi isi primesc lefurile cu intirziere si asteapta resemnati somajul u aflata in patrimoniul Consiliului Judetean, societatea drumarilor a fost falimentata deliberat pentru a face loc pe piata firmelor prietene

Situatie incredibila la falimentara Societate de Drumuri si Poduri (SDP) Vrancea, la care actionar unic este Consiliul Judetean. In timp ce Societatea este pe butuci de ani buni, iar din anul 2010 a intrat in lichidare si urmeaza sa fie vinduta bucata cu bucata la licitatie, din cauza datoriilor astronomice acumulate, directorul a incasat anul trecut aproape 4.000 lei luna de luna din salariu. Situatia este cu atit mai revoltatoare cu cit cei 26 de angajati ramasi, paznici sau gestionari care se ocupa de documentatia pentru privatizarea prin vinzarea de active a societatii, isi primesc cu intirziere salariile, si asa mici. Singura sursa de venit a societatii drumarilor au ramas sumele incasate din inchirierea a diverse imobile ramase in patrimoniul societatii. „Nu vin salariile la timp, societatea nu mai are surse de venit decit din chirii. Salariile le luam fluctuant, in functie de cind se platesc chiriile, unii iau, altii nu iau leafa, ne mai intelegem intre noi, ca altfel nu se poate. Eu am un salariu de 1.000 lei pe luna. Dupa vinzarea la licitatie ne asteapta somajul”, ne-a declarat Vincentiu Savu, unul dintre gestionarii ramasi la SDP Vrancea, care se ocupa de documentatia pentru vinzarea terenurilor si a imobilelor fostei Societati.

Tradat de declaratia de avere

Conform declaratiei de avere facuta publica de Elena Oglan, angajata la Consiliul Judetean Vrancea, pe functia de consilier superior, sotul sau, Viorel Oglan, a incasat in 2010 din salariul de director la SC Drumuri si Poduri Vrancea suma de 45.502 lei, la un calcul simplu 3.791 lei/luna, o suma de invidiat pentru orice angajat din Vrancea, bugetar sau nu. Viorel Oglan este si membru in Consiliul de administratie in doua institutii publice: SC CUP SA Focsani si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vrancea, de unde a primit in 2010 in total indemnizatii de 400 lei. Viorel Oglan si-a suplimentat veniturile si din activitati de proiectare, la doua firme private, Drum Desin SRL si OG Drum Proiect SRL, de unde a obtinut in total anul trecut 82.388 lei. Sotia, Elena Oglan, a cistigat anul trecut 71.173 lei, din salariu si sume potrivit unei hotariri judecatoresti, la care se adauga 9.200 lei conform acordului colectiv de munca.

„Cineva trebuie sa se ocupe administrarea patrimoniului”

Intrebat cum isi justifica salariul baban in conditiile in care societatea pe care o conduce merge spre desfiintare, directorul Viorel Oglan ne-a spus initial ca sumele provin din activitatea pe care o are la o firma privata, insa ulterior a recunoscut ca banii provin din salariul de la falimentara Drumuri si Poduri SA. Acesta a recunoscut si ca salariatii care au mai ramas primesc leafa cu intirziere, insa a afirmat ca cineva trebuie sa se ocupe administrarea patrimoniului existent si de procedurile de lichidare. „Societatea este in privatizare, un an am fost in somaj tehnic, asta e situatia. Trebuie sa fie cineva care sa se ocupe si sa administreze patrimoniul societatii, de conservarea si vinzarea lui. De asemenea, am organizat evaluarea bunurilor care vor fi vindute”, a incercat sa-si argumenteze activitatea de 4.000 de lei pe luna Viorel Oglan. In prezent, la SDP se efectueaza evaluari ale terenurilor, imobilelor si utilajelor care vor fi vindute, ulterior urmind sa se aprobe niste preturi de vinzare, dupa care vor fi scoase la licitatie publica. Si, cel mai probabil, actualii angajati vor intra in somaj. Privatizarea Societatii prin vinzarea de active a fost decisa anul trecut, dupa ce aceasta acumulase datorii imense la stat si chiar CJ, actionarul majoritar, efectuase lucrari pe care nu le mai platise, in special in campaniile electorale. In acest timp, compania Mavi Beton SRL, detinuta de familia Trifan, cunoscuta pentru legaturile apropiate cu „baronul” Marian Oprisan, prospera pe terenul inchiriat in 2008 de la SDP, situat chiar linga punctul de lucru de pe soseaua Vrancei al societatii. Pentru inchirierea a 1.695 mp de teren Mavi plateste lunar doar 848 lei, fara TVA, iar contractul este valabil pina in decembrie 2012. Culmea este ca pe vremea cind nu avea concurent pe piata, societatea de Drumuri si Poduri isi facea publicitate pe pagini intregi in ziarul detinut de Corina Trifan, care il ridica in slavi aproape zi de zi pe Oprisan. Intrebat in mai multe rinduri de ce a pus societatea pe chituci, comandindu-i lucrari pe care nu le-a mai achitat, presedintele CJ a declarat ca drumarii din subordinea sa faceau lucrari de mintuiala. „Nu mai cred in societatile cu capital de stat”, a fost verdictul “baronului” intr-o sedinta de Consiliu Judetean din 2009.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.