spot_img
spot_img
2.2 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Drept de vot, la 16 ani?

- Advertisement -

PARLAMENTARII SPUN LUCRURI TRÃSNITE În apropierea alegerilor, parlamentarii încep sã sape mai adânc în putul întunecos al gândirii si sã scoatã la luminã tot felul de elucubratii, denumite, „stiintific”, amendamente. Ultima gãselnitã îi apartine deputatului UNPR Eugen Nicolicea, care propune ca dreptul de vot sã fie coborât de la 18 ani, la 16!

În viziunea parlamentarului UNPR Eugen Nicolicea, tinerii din zilele noastre sunt mai „destupati” decât tinerii de pe timpuri, datoritã mijloacelor de comunicare si accesului la informatii. Asadar, mitul cu bãtrânii satului si semnificatia zicalei „cine nu are un bãtrân sã-si cumpere” s-au devalorizat. Dacã fetele se mãritã si fac copii si de la 15 ani, atunci, de ce sã nu poatã vota? La fel, si în cazul altor tineri, care încep munca de la vârste asemãnãtoare.

Ideea lui Eugen Nicolicea si-a gãsit imediat opozanti, în persoanele altor parlamentari care au invocat o serie de cercetãri psihologice conform cãrora, la 16 ani, nu se poate vorbi despre o maturitate politicã si electoralã si nici despre maturitate, în general.

Bãtrânul satului a ajuns ramolitul satului!

„În trecut, este adevãrat, întelepciunea si experienta o cãpãtai cu trecerea anilor, pentru cã nu existau mijloace de informare suficientã si atunci, cel mai întelept dintr-un sat era bãtrânul satului, iar cei tineri, evident cã erau mai necopti la minte, cã nu aveau experientã. De când cu performantele de comunicare, cei mai tari sunt cei tineri, iar bãtrânul satului a devenit ramolitul satului. De aceea, având în vedere dezvoltarea noii generatii, atât fizic cât si intelectual, consider cã aceastã coborâre a vârstei de vot de la 16 ani este asteptatã cu interes de tineret”, a declarat uneperistul Eugen Nicolicea.

La 16 ani, tinerii nu sunt pregãtiti sã voteze

„Din punctul meu de vedere, din experienta de mamã a unui copil care a avut 16 ani, la aceastã vârstã, tinerii nu sunt pregãtiti sã voteze. Existã, într-adevãr, multe canale de distribuire a informatiilor, dar nu se poate spune cã, datoritã acestui lucru, tinerii se si maturizeazã mai repede, chiar dacã unii muncesc sau chiar se cãsãtoresc. Nu mi se pare decât o încercare de a se scoate niste voturi în plus, care sã meargã acolo unde trebuie, dorindu-se ca acesti tineri sã fie folositi ca masã de manevrã”, a declarat Simona Polak, presedintele Organizatiei Municipale Vaslui a PNL.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

18 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.