BOTEZUL REVENIRII… Fundașul formației CSM Vaslui, Dragoș Grigore, a fost jefuit, la sfârșitul lunii trecute, în timp ce se antrena cu echipa lui, fiindu-i furat un ceas marca Breitling, evaluat la câteva mii de euro. Se pare că hoții au acționat la pont și nu s-au ferit nici de polițiștii locali care supraveghează zona stadionului și nici de camerele de supraveghere. Contactat telefonic, Grigore a declarat pentru Vremea Nouă că nu poate bănui nici un coleg de echipă, așa cum au început să se audă zvonuri prin oraș, și că are încredere în polițiștii vasluieni că vor reuși să prindă hoții.
După 20 de ani petrecuți în fotbalul mare, Dragoș Grigore s-a întors acasă în această iarnă, pentru a ajuta echipa locală de fotbal să își atingă obiectivul. A renunțat la salariile tentante din ligile superioare, la terenurile de fotbal fără de noroaie, doar pentru a da ceva înapoi orașului în care s-a născut și a învățat abecedarul sportului rege. Numai că unii de prin comunitatea locală nu prea i-au înțeles gestul și l-au “faultat” de o manieră cum nu au făcut-o nici cei mai puternici adversari din Liga Campionilor.
“Ușurat” de un ceas de lux
Pe 27 ianuarie, înainte să participe la antrenament, Dragoș Grigore și-a lăsat ceasul în vestiar, fiind ferm convins că nimeni nu va “atenta” la bunul său, mai ales că la intrarea în complexul sportiv sunt camere de supraveghere, iar un polițist local se află în permanență în zona respectivă. După revenirea de pe teren, Dragoș nu și-a mai pus ceasul la mână, ci l-a căutat abia după două zile, când avea să constate că nu mai este. Vorbim de un ceas Breitling, de lux, preferat de mulți fotbaliști, inclusiv de Erling Haaland, atacantul celor de la Manchester City. “Așa este, mi-a fost furat ceasul, un Breitling pe care am dat 5.500 de euro în urmă cu aproape zece ani. Am anunțat poliția, am toată încrederea că hoții vor fi prinși. Nu pot bănui pe nimeni, cu atât mai puțin pe colegii mei de echipă, cu care sunt în cantonament”, ne-a declarat fostul căpitan al echipei naționale.
O scurtă istorie a acestor ceasuri
Denumirea Breitling evocă, în special, idei despre aviație și totodată și despre lux. Este vorba, totuși, de unul dintre cele mai folosite elemente ale companiei, care datează încă din secolul al 19-lea. În ceea ce privește începuturile companiei Breitling, trebuie călătorit înapoi în timp, până în anul 1884. În acea vreme, Leon Breitling și-a înființat propriul atelier de ceasuri. S-a întâmplat în munții elvețieni – mai concret în St. Imier. Nu a trecut mult până când, în anul 1892, Breitling s-a mutat împreună cu renumita sa companie, în metropola ceasurilor din acea vreme, și anume în localitatea elvețiană La Chaux-de-Fonds, unde întotdeauna ceasurile erau privite cu alți ochi. Cele mai mari succese ale mărcii, însă, fondatorul inițial Leon Breitling, nu le-a trăit. După moartea lui Leon Breitling, ceasurile Breitling au ajuns în grija lui Gaston, fiul său. Gaston Breitling a luat în considerare cerințele din acea vreme și a pornit la drum în a proiecta ceasuri aviator. În anul 1915, după ani de trudă, Gaston a prezentat primul ceas Breitling cu cronograf. În esență, nu ar fi nimic deosebit la acest model, dacă nu ar fi vorba de primul ceas de mână cu cronograf din întreaga lume. Și așa cum era de așteptat, ceasornicarul elvețian s-a bucurat de mare succes. De ce? Piloții din acea vreme au preferat ceasurile Breitling cu cronograf dintr-un simplu motiv. Cu ajutorul lor au reușit să calculeze cât de mult va dura combustibilul din rezervor. Nici după prezentarea primului ceas de mână cu cronograf din lume, Gaston Breitling nu s-a oprit. Ba din contra, a îmbunătățit invenția revoluționară. În anul 1923 a adăugat mărcii Breitling o inovație, care a separat funcția stop și start, cu ajutorul a două butoane. Compania Breitling a continuat să prospere și după pensionarea lui Gaston Breitling. Controlul importantei mărci a fost preluat astfel de fiul său Willy. În timp, compania a reușit să stabilească parteneriate cu Forțele Aeriene Regale Britanice și cu armata Statelor Unite. În plus, Willy a continuat și munca tatălui și a bunicului său și s-a axat pe inovația crofograf. În anul 1979, compania Breitling a ajuns pe mâna pilotului și a producătorului de ceasuri Ernest Scheneider. Așa a început o nouă eră, care a adus luxuriantele ceasuri Breitling pentru bărbați, la un nivel mai înalt.
Dosar penal pentru furt calificat
Furtul a fost confirmat și de reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui. “La data de 29 ianuarie 2025, organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au fost sesizate de un bărbat din municipiul Vaslui cu privire la faptul că la data de 27 ianuarie 2025, persoane necunoscute i-ar fi sustras un ceas, din vestiarul unui complex sportiv. În cauză sunt efectuate cercetări, de organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, pentru identificarea persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii sesizate, recuperarea prejudiciului cauzat și dispunerea măsurilor legale”, ne-a precizat Alexandru Lazăr, prim-procurorul Parchetului de lângă Judecătoria Vaslui. Dragoș Grigore a început fotbalul la LPS Vaslui, sub îndrumarea profesorului Petruț Livinț, iar mai apoi a jucat în Liga 4 Vaslui, de unde a fost luat la echipa secundă a FC Vaslui. În 2006 a plecat la CFR Timișoara, echipă de liga secundă, cu ajutorul lui Ioan Sdrobis, iar apoi s-a transferat la Dinamo București. A mai jucat la Toulouse, în campionatul Franței, Al Sailiya – Qatar, Ludogoret Razgrad – Bulgaria, Rapid București și pentru câteva luni, la Gloria Buzău. În vârstă de 38 de ani, Grigore a îmbrăcat tricoul primei reprezentative de 39 de ori, reușind să înscrie și un gol.