spot_img
spot_img
2.1 C
Vaslui
18-ian.-2025

Dragan, interzis 12 ani!

- Advertisement -

Fostul sef ADS va plati 270 de milioane de lei, cheltuieli judiciare!

INTERDICTII Daniel Drãgan, fostul sef al Agentiei Domeniilor Statului (ADS), nu va mai putea ocupa nicio functie publicã în urmãtorii 12 ani, dupã ce Curtea de Apel Bucuresti a respins apelul declarat de acesta împotriva sentintei Tribunalului Bucuresti. În motivarea sentintei, magistratii Curtii de Apel Bucuresti aratã cã se “interzice inculpatului atât pe perioada executãrii pedepsei cu închisoarea cât si timp de 6 ani dupã executare exercitarea urmãtoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autoritãtile publice sau în functii elective publice, dreptul de a ocupa o functie implicând exercitiul autoritãtii de stat, dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfãsura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru sãvârsirea infractiunii”. Practic, prin sentinta Curtii de Apel, Daniel Drãgan nu mai are nicio sansã de a mai ocupa vreo functie importantã în vreun post din administratie pânã în jurul vârstei de 60 de ani. În plus, acesta va fi obligat la plata sumei de 270 milioane lei, drept cheltuieli de judecatã.

Departamentul National Anticoruptie a publicat, pe pagina sa de Internet, decizia Curtii de Apel Bucuresti, prin care Daniel Drãgan este condamnat la sase ani de închisoare cu executare. “Prin decizia penalã nr. 1602 din 19 octombrie 2010, Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I Penalã a mentinut sentinta Tribunalului Bucuresti si a hotãrât astfel: Condamnã inculpatul DRÃGAN DANIEL, fost presedinte al Agentiei Domeniilor Statului (ADS), la 6 ani de închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave. De asemenea, instanta interzice inculpatului atât pe perioada executãrii pedepsei cu închisoarea cât si timp de 6 ani dupã executare exercitarea urmãtoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autoritãtile publice sau în functii elective publice, dreptul de a ocupa o functie implicând exercitiul autoritãtii de stat, dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfãsura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru sãvârsirea infractiunii. Dispune anularea deciziilor ADS.

Obligã inculpatul la plata a 27.000 lei cheltuieli judiciare cãtre stat”, se aratã în sentinta Curtii de Apel Bucuresti. Dacã, la cei sase ani de închisoare, adãugãm cei sase de interdictii impuse de lege, rezultã cã, abia peste 10-12 ani, Drãgan va mai putea ocupa vreo functie cât de cât importantã în aceastã tarã, atunci când va fi prea bãtrân pentru acest lucru. Daniel Drãgan, care va trebui dus la Penitenciarul Iasi, în aceste zile, a fost trimis în judecatã de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la data de 15 aprilie 2009 (comunicat nr. 97/VIII/3 din data de 17 aprilie 2009). În sarcina acestuia s-a retinut infractiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave.

Pagubã de 88 milioane euro, au considerat cei de la DNA Bucuresti

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au retinut cã, la data de 26 iulie 2007, în calitate de presedinte al Agentiei Domeniilor Statului si al Consiliului de Administratie, inculpatul DRÃGAN DANIEL si-a îndeplinit în mod defectuos atributiile de serviciu prin emiterea unei decizii prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea unei persoane fizice în mod nejustificat si fãrã respectarea dispozitiilor legale. Astfel, urmare a unei cereri de restituire, inculpatul a dat persoanei respective, în compensare, o suprafatã de 147,14 ha situatã în localitatea Popesti Leordeni. Decizia respectivã a fost emisã fãrã a avea la bazã un raport întocmit de Comisia de analizã a solicitãrilor de retrocedare, asa cum prevede Legea 10/2001, nestabilindu-se aspectele necesare pentru solutionarea cererii, cum ar fi: dacã cererea a fost depusã în termenul legal, dacã solutionarea era de competenta ADS, dacã solicitantul este persoanã îndreptãtitã la reconstituirea dreptului de proprietate; de asemenea, nu a fost identificat cu exactitate terenul expropriat si nici nu au fost fãcute verificãri cu privire la retrocedãrile dispuse de alte autoritãti cãtre solicitant. “Prin emiterea în mod nelegal a deciziei a fost cauzatã o pagubã patrimoniului Agentiei Domeniilor Statului în cuantum de 88.284.000 euro (respectiv 276.982.222 RON la cursul BNR din iulie 2007), reprezentând contravaloarea terenului dat în compensare”, au anuntat oamenii legii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.