spot_img
spot_img
1 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Dragan a ajuns la puscarie

- Advertisement -

Sase ani dupa gratii

SÃLTAT Ieri, politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale – Compartimentul Urmãriri au procedat la punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Bucuresti pentru Daniel Drãgan, de 43 ani, domiciliat în municipiul Bârlad. Drãgan a fost condamnat la sase ani închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, precum si la interzicerea unor drepturi. Daniel Drãgan a fost condus la Penitenciarul Iasi, pentru executarea pedepsei si este începând de ieri „coleg” de penitenciar cu proxenetul bârlãdean Sorin Horia si cu „expertul juridic” în ale înselãciunilor cu lichidãrile unor societãti, Cezar Munteanu.

Politistii vasluieni au pus ieri în executare mandatul de arestare privind pe Daniel Drãgan, fostul sef al ADS, fost sef al agriculturii vasluiene în perioada 2005 – 2006 si fost candidat la functia de primar al Bârladului din 2000 pânã în 2008 (de trei ori). De pe scena politicã, unde a detinut functii importante, acum Daniel Drãgan a ajuns coleg de Penitenciar cu alti bârlãdeni „celebri”: proxenetul Sorin Horia si „expertul judiciar” Cezar Munteanu, care si ei au de executat tot câte sase ani de închisoare, pentru infractiuni care mai de care mai „ochioase”.

Dupã faptã…

Potrivit DNA, la data de 26 iulie 2007, în calitate de presedinte al ADS si al Consiliului de Administratie, Daniel Drãgan si-a îndeplinit în mod defectuos atributiile de serviciu, emitînd o decizie prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea unei persoane fizice în mod nejustificat si fãrã respectarea dispozitiilor legale. „Astfel, urmare a unei cereri de restituire, inculpatul a dat persoanei respective, în compensare, o suprafatã de 147,14 hectare în localitatea Popesti Leordeni. Decizia respectivã a fost emisã fãrã a avea la bazã un raport întocmit de Comisia de analizã a solicitãrilor de retrocedare, asa cum prevede Legea 10/2001, nestabilindu-se aspectele necesare pentru solutionarea cererii, cum ar fi: dacã cererea a fost depusã în termenul legal, dacã solutionarea era de competenta ADS, dacã solicitantul este persoanã îndreptãtitã la reconstituirea dreptului de proprietate; de asemenea, nu a fost identificat cu exactitate terenul expropriat si nici nu au fost fãcute verificãri cu privire la retrocedãrile dispuse de alte autoritãti cãtre solicitant”, sustin procurorii DNA în rechizitoriu. DNA mai spune cã prin emiterea în mod nelegal a deciziei a fost cauzatã o pagubã patrimoniului ADS de aproximativ 90 milioane de euro, reprezentând contravaloarea terenului dat în compensare.

Si rãsplatã…

Magistratii Tribunalului Bucuresti l-au condamnat pe fostul presedinte al Agentiei Domeniilor Statului (ADS), bârlãdeanul Daniel Drãgan, la sase ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave. Instanta a mai decis ca Daniel Drãgan sã plãteascã si cheltuieli judiciare cãtre statul român de 27.000 de lei. În plus, instanta a hotãrât desfiintarea a douã decizii semnate de fostul presedinte ADS. Tribunalul Bucuresti a admis apelul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si a desfiintat decizia Judecãtoriei Sectorului 1 din 20 ianuarie 2010 prin care Daniel Drãgan fusese achitat. Curtea de Apel Bucuresti a respins acum câteva zile apelul fãcut de Daniel Drãgan, sentinta emisã de Tribunalul Bucuresti rãmând definitivã si executorie. De asemenea, instanta interzice inculpatului atât pe perioada executãrii pedepsei cu închisoarea cât si timp de sase ani dupã executare exercitarea urmãtoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autoritãtile publice sau în functii elective publice, dreptul de a ocupa o functie implicând exercitiul autoritãtii de stat, dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfãsura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru sãvârsirea infractiunii. Asta înseamnã cã Daniel Drãgan, timp de 12 ani nu are dreptul sã candideze la nici o functie, acesta fiind finalul carierei sale de om politic.

Cine este Daniel Drãgan: de la functie de ministru la puscãrie

Daniel Drãgan este una dintre cele mai cunoscute si controversate figuri politice din Bârlad. Acesta a candidat la functia de primar al municipiului Bârlad, în 2000 si 2004 din partea PRM Bârlad si în 2008 din partea PNL Bârlad. În perioadele 1996 – 2000 si 2000 – 2004, a fost consilier local din partea PRM în CLM Bârlad, fiind în primul mandat (1996-2000) coleg în CLM Bârlad si cu proxenetul Sorin Horia, fost cosilier local din partea PNL – aripa Câmpeanu si cu care acum a ajuns din nou „coleg”, de data aceasta de penitenciar. În 2004, Daniel Drãgan s-a fãcut remarcat prin faptul cã aproape a ajuns în turul al II-lea cu actualul primar, Constantin Constantinescu. Spunem aproape, pentru cã Drãgan a fost unicul candidat pentru functia de primar, din România, care a abandonat lupta în turul al II-lea, lãsând locul unui al treilea clasat, fostul liberal bârlãdean generalul (r) Neculai Rotaru. Atunci i s-au adus acuze grave de cãtre fostii colegi din PRM, pentru cã gestul sãu a distrus imaginea organizatiei PRM Bârlad, care nu si-a mai revenit nici pânã astãzi, neavând nici acum vreun consilier local si niciun lider care sã atingã nivelul de imagine al lui Daniel Drãgan. În perioada 2006 – 2009, Daniel Drãgan a fost pe rând seful DADR Vaslui, apoi seful de cabinet al ministrului Dan Motreanu, dupã care a ajuns presedintele ADS – functie echivalentã cu cea de ministru. În 2008 s-a “bãtut” din nou cu Constantin Constantinescu pentru functia de primar al municipiului Bârlad, însã a obtinut doar circa 5000 de voturi ale bârlãdenilor, nereusind sã convingã electoratul cã ar putea conduce orasul din functia mult doritã de el. Inginer mecanic de meserie, Drãgan a rãmas la DADR Vaslui ca angajat pânã la începutul anului acesta când a fost trimis în judecatã de DNA, fiind suspendat pânã la emiterea sentintei, sentintã care, iatã, l-a bãgat în puscãrie, pentru infractiuni grave.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.