Incredibil, cei care au fraudat examenul de testare a comisarilor Garzii Financiare Botosani, la Centrul de la Suceava, si-au dat in vileag jocul. Greseala copilareasca, dar cu o oarecare justificare daca punem la socoteala graba cu care au trebuit invartite rezultatele pentru a bate cu ceea ce trebuia sa fie, nu cu realitatea.
Doua liste cu rezultatul contestatiilor la examenul de la Suceava au fost publicate pe site-ul Garzii Financiare intr-un interval de doar cateva ore. Prima lista cu numele comisarilor financiari ale caror contestatii au fost admise, semnata de presedintele Comisiei de solutionare a contestatiilor, publicata la ora 13.00 pe site, este diferita de cea de a doua lista care a fost publicata doua ore mai tarziu. Cea de a doua lista nu mai poarta insa semnatura presedintelui Comisiei de testare.
Printre comisarii financiari ale caror contestatii au fost admise se afla, pe prima lista, si comisarul botosanean Laur Nechita, cu un punctaj de 64,67. Lista a doua, fara semnatura si publicata doua ore mai tarziu, il exclude insa pe comisarul botosanean, prezentand doar sapte din cele opt nume aparute pe lista initiala.
Pe prima lista, comisarul Laur Nechita este al doilea ca punctaj. Insa, in lista prezentata la ora 15.00 pe site, de pe care dispare numele sau si rezultatul obtinut la contestatie, se regasesc toti ceilalti comisari financiari care au aparut in prima lista, inclusiv cei cu punctaje mai mici decat cel obtinut de Laur Nechita.
In cele doua ore in care s-au schimbat listele telefonul sefului Garzii Financiare Botosani a sunat neintrerupt.
S-au incurcat in lista in ultimul moment
Examenul de testare a inceput in data de 11 iulie, cu proba scrisa, la care comisarul Laur Nechita a obtinut 64 de puncte, desi este unul dintre cei mai vechi angajati ai Garzii Financiare Botosani.
Vineri, 16 iulie, s-a sustinut interviul, la care punctajul a coborat la 39, un punctaj care sa asigure inscrierea printre respinsi a comisarului financiar cu ani buni de activitate in domeniu. A urmat contestatia, al carui rezultat a fost afisat ieri, cu neasteptata „balbaiala”. De fapt, rezultatul mira doar pe cei care, in naivitatea lor, mai cred ca examenele, testarile profesionale, sunt in zilele noastre departe de orice joc de interese, ca doar cunostintele profesionale conteaza.
Inca inainte de startul testarii de la Garda Financiara se vehicula lista celor care urmau sa aiba „ghinion” la examen. Si, culmea, ca intr-o profetie reusita, numele celor care trebuiau sa aiba ghinion au aparut pe lista celor respinsi la examen. Cat s-a putut s-a facut la proba scrisa pentru a ajuta profetia, insa interviul a asezat lucrurile pe fagasul dorit, ca acolo unde nu ramane scris nimic este mai usor de facut jocurile. De unde vine lista „ghinionistilor”, cica nu se stie.
Cert este ca examenul s-a terminat cum „trebuia” sa se termine, chiar daca cineva a gresit spre final si, din prea multa zapaceala, ca nu-i chiar usor sa „manaresti” niste rezultate, a dat drumul pe site listei cu rezultatele care nu trebuiau sa ajunga publice.