spot_img
spot_img
4.8 C
Vaslui
19-ian.-2025

Dosarul de corupție al lui Coatu, fostul primar de Găgești, stabilește un record pe care-l deține doar dosarul Mineriadei din 1990

- Advertisement -
Fostul primar de la Găgești s-a văzut scăpat de răspunderea penală, dar dosarul său a fost trimis spre rejudecare

DE LA CAPĂT… Un fost primar de comună din epoca când corupția era în floare este tare ca stânca. Procesul său face acuși 10 ani de când e instanță și dacă mai punem cât a stat pe la parchete, ajungem la 16 ani. Și crima se prescrie în acest interval de ani, dar altminteri faptele de corupție. Și, după modelul dosarului de la Mineriadă, și acesta, ce-l priveste pe fostul primar al comunei Găgești, Tiberiu Coatu, în loc să se termine, este trimis din nou la Parchet unde trebuie refăcut. Motivul ? Citarea inculpaților nu a fost făcută corespunzător.

În dosarul fostului primar Coatu, Tribunalul Vaslui a dispune achitarea inculpaților. A urmat apelul procurorilor, iar răspunsul Curții de Apel Iași a fost că dosarul trebuie rejudecat, în cazul a trei dintre inculpați: fostul primar Tiberiu Lorin Coatu, Romică Lorenț și Andrei Ursu. Decizia a fost motivată de faptul că ar fi existat, atenție, vicii de procedură în ceea ce privește citarea inculpaților, la Tribunalul Vaslui. Este strigător la cer! În tot acest timp, fostul primar și-a ridicat un imperiu și nimeni nu știe de unde a avut banii, fiindcă justiția nici în 16 ani nu și-a dat seama dacă faptele sale de corupție au generat sau nu bani negri. Decizia Curții de Apel pare mai mult exces de zel, ținând cont de faptul că faptele s-au prescris și este aproape imposibil ca ceva să se mai schimbe în acest dosar de corupție. Întreaga poveste începe încă din 2007 când Coatu, primar în primul său mandat (început în 2004 – n.r.), obține fonduri pentru reabilitarea drumului Giurcani-Peicani. Banii ajung în buzunarele unei firme de profil, numai că reparațiile drumului au fost făcute doar pe hârtie. Încurajat de succes și cu “spatele asigurat”, fostul edil își continuă suveica de sifonare a banilor publici, ajutat de oameni de afaceri din Huși. Așa apar, pe hârtie, lucrări diverse în comuna Găgești, toate culminând cu “afacerea” de peste 26 de miliarde de lei vechi, bani pentru construireea a trei poduri în comună și refacerea unui pod din localitatea Peicani, lucrări care nu au fost făcute niciodată. După DNA, pe fir au intrat inclusiv procurorii DIICOT, dar dosarul a ajuns abia în 2015 în instanță, chiar dacă faptele se petreceau cu mulți ani înainte, în perioada 2007 sau 2009.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Coatu Tiberiu Lorin. „Domnilor ” de la vremea nouă, de ce aveți atâta rautate si nu explicați faptul ca nu există prejudiciu in acest dosar. Măcar in ultimul ceas poate din frică față de bunul Dumnezeu sa scrieti adevarul. Dar cum Dumnezeu le randuieste, cu siguranță si aici e foarte limpede. NU EXISTĂ PREJUDICIU. EXISTĂ EXPERTIZĂ DIICOT. O puteți cere si poate va lăsa inima cea binefăcătoare si o publicati. Toată batjocora care ați scris-o despre COATU, LORENT, etc ,aveți familii,copii, Dumnezeu le randuieste la fiecare după suflet. Când păcatele o sa vă dea târcoale sa nu va mirați. Sa va dea bunul Dumnezeu ÎNȚELEPCIUNEA de xare trebuie sa dati dovadă.

  2. Nu singular cazul.Vedeti primarul de la Tanacu.Doua poduri începute de 15 ani și nu vor mai fi terminate niciodată. Justiția e de nimic Auzi vicii de procedura au vicii judecătorii nu dosarele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.