spot_img
spot_img
6 C
Vaslui
21-ian.-2025

Doru Octavian Dumitru, la Vaslui: „Descoperiti-vã veselia, venind la spectacol!”

- Advertisement -

SPECTACOL DE COMEDIE… Cât mi-e de drag sã ne întâlnim în acest colt de ziar din care ne zâmbeste acum, unul din cei mai în vogã comici de la noi, începând cu anii 1990-2000, Doru Octavian Dumitru (DOD). Figurã originalã si importantã în comedia româneascã, spirit liber ce aduce sacrul de care avem atâta nevoie ca sã ne curãtãm realitatea incomodã din care vrem sã fugim, el ne pofteste direct în sala de spectacol. DOD a pus bazele stand-up-ului românesc. „Eu îi stiu pe vasluieni veseli si cred cã gratie acestei dorinte a lor de veselie, n-o sã poatã sã ne despartã nimeni, vreodatã. Descoperiti-vã veselia, venind la spectacol, pentru cã spectacolul este un festival de umor. Cei care uitã râsul acasã, o sã îl gãseascã în salã”, ne-a transmis el. Spectacolul „Cuplat la râs” va avea loc în Sala Mare a Casei de Culturã „Constantin Tãnase”, ora 19.00. Biletele pot fi achizitionate online de pe site-ul ticketstore.ro sau de la secretariatul Casei de Culturã. Numãr de contact: 0787699976.

Astãzi, soseste la Vaslui Doru Octavian Dumitru (DOD), comicul care este legat mai mult decât oricare artist care a pãsit pe scena Casei de Culturã „Constantin Tãnase” de noi, vasluienii. Pe vremea când era un tânãr inginer entuzisat si curajos, a cutezat sã coboare în gara noastrã micã, vorba cântecului lui Gabriel Dorobantu, pentru a participa la Festivalul de umor „Constantin Tãnase”. Era în toamna anului 1984, se pare…S-a amestecat printre cei 1200 de participanti, doar-doar venirea lui va fi trecutã cu vederea. În acea vreme, Doru Octavian Dumitru era inginer în Bacãu, unde îsi formase grupul de umor „Hilaris”.

Marturiile lui Dan Ravaru despre Doru Octavian Dumitru

Dan Ravaru, cel care ani la rând s-a ocupat, alãturi de colegii de la Culturã, de oaspetii veniti la festival, ne-a povestit: „Pentru cã mã ocupam direct de legãtura cu alte judete, eram înnebunit de cei de la Bacãu, care îmi tot spuneau sã nu-l primim pe Doru. Eu mã declaram de acord cu interdictia, dar le ceream respectuos sã-mi trimitã ceva scris în acest sens. Bineînteles cã nimeni nu avea curajul acesta, deoarece ar fi trebuit sã motiveze într-un document respectiva interdictie. „Oaspetele de la Bacãu a fost mai mult decât dezorientat la început, dar dupã ce a fost încurajat de cei care l-au primit, si-a revenit…bine. Ba, chiar întâlnindu-se cu organizatorii, i-a întrebat unde este Rãsãritul. „Nu eram prea sigur unde este situat, dar am mai întrebat si pe altii si i-am precizat locul”, ne-a povestit în trecut, Dan Ravaru. Mare a fost surpriza când, în spectacolul concurs, Doru Octavian Dumitru a început sã recite cunoscuta replicã a lui Stefan cel Mare din piesa lui Delavrancea: „Moldova nu-i a mea, nici a voastrã…” În momentul în care a rostit cuvântul „voastrã”, cu un accent deosebit, a arãtat spre Rãsãrit. Sala a înteles imediat despre ce este vorba, aplauzele au izbucnit spontan, aluzia la rusi a entuziasmat publicul. Tot în spectacolul respectiv, a reluat o anecdotã, pe atunci în circulatie, interpretând-o magistral: mai multe C.A.P. -uri anuntau judetele, iar judetele, la rândul lor, Comitetul Central, umflând cifrele, în legãturã cu miile si miile de hectare arate. În final, Doru Octavian Dumitru a strigat: Opriti arãturile, ati depãsit suprafata României!”. Împotriva tuturor interdictiilor, juriul a dovedit o verticalitate deosebitã, acordându-i pe drept marele premiu al festivalului, care în acei ani avea o mare importantã. Cel care îl obtinea era considerat cel mai bun artist amator din tarã în domeniul umorului”, a încheiat Dan Ravaru. Asadar, Doru Octavian Dumitru s-a lansat la Vaslui, asa cum, tot la Vaslui, în perioada ceausistã, Ion Caramitru a avut curaj sã recite „Doina” lui Eminescu, pentru prima datã în public.

Mesajul actorului pentru vasluieni

Contactat telefonic, ieri, 29 august, marele comic ne-a declarat: „Eu am fost foarte activ, acolo la voi! Îmi amintesc, în anul 1982 am fost prima datã la Vaslui în concurs, si singur, si cu grupul pe care îl aveam, „Hilaris”. Atunci am obtinut premiul al II -lea la sectiunea grupuri, alãturi de grupul „Divertis”, iar eu am luat ca întotdeauna la Vaslui, locul I. În 1984, am obtinut marele premiu al festivalului. Întotdeauna am c-reat animozitãti. Îmi amintesc, presedintã a juriului era Tamara Buciuceanu, care îmi tot spunea: „Lasã si pe altul sã mai ia locul I”, iar eu îi rãspundeam: cum adicã sã-l lasi sã ia locul I pe unul care e dupã tine? Asa ceva nu existã! Nu am fost de acord. Atunci mi-au dat marele premiu!”. Doru Octavian Dumitru a afirmat de nenumãrate ori cã Vasluiul este în inima lui si declarã cã rãmâne pe deplin recunoscãtor tuturor celor care i-au dãruit inspiratie si ajutor, de-a lungul vietii. Iatã mesajul lui pentru noi: „Eu îi stiu pe vasluieni veseli si cred cã gratie acestei dorinte a lor de veselie, n-o sã poatã sã ne despartã nimeni, vreodatã. Descoperiti-vã veselia, venind la spectacol, pentru cã spectacolul este un festival de umor. Cei care uitã râsul acasã, o sã îl gãseascã în salã”, a declarat el.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. am intrebat cat costa un bilet pentru un copil de 6 ani…. la fel ca un adult.
    de asemenea in famile am o doamna cu dizabilitati… am intrebat cat ar fi biletul pentru dumneaei… la fel 70 lei…

    intr-o lume cat de cat normala s-ar aplica reducere atat la copii cat si la persoanele cu handicap sau pensionari.

    • Nu pierdeti nimic…
      Glumele lui Doru Octavian Dumitru sunt in general de nivel josnic, ca si ale lui Mugur Mihaiescu sau cum ii zice: amandoi se bazeaza pe obscenitate, aluzii sexuale si in general glume proaste.

      Eu au prins la popor pentru ca na, asta e nivelul poporului, ei ofera ceea ce poporul poate intelege usor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.