VIITORUL SUNÃ BINE… Un bârlãdean, absolvent al Universitãtii de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” Iasi, a pus pe picioare o afacere, împreunã cu fratele sãu, folosindu-se de o finantare europeanã. Cei doi frati, Vlad Andrei si Rãzvan Ene, creeazã piese de schimb pentru masini, jucãrii, sculpturi, decoratiuni, toatã colectia de produse fiind printate 3D din materiale eco-friendly. Conform reprezentantilor USV Iasi, Vlad – Andrei Ene a absolvit Facultatea de Agriculturã si, împreunã cu fratele sãu, Rãzvan, absolvent de Finante Bãnci, a reusit sã creeze un business de printare 3D, pe care îl descrie ca fiind o afacere ce foloseste tehnologie inovatoare si sustenabilã care poate oferi alternative personalizate si durabile la produsele conventionale produse în masã. Vlad si Rãzvan Ene ne-au spus cã au si realizat obiecte în formã de animale, chiar si piese de masini sau personaje din seriale, filme, unele personalitãti istorice, masini pe scarã micã, jucãrii, piese de artã sau decoratiuni pentru sãrbãtori. Afacerea si-au deschis-o doar de câteva zile si se deruleazã în mediul online!
Vlad are 28 de ani, iar Rãzvan, fratele lui mai mic, are 24 de ani. Vlad a învãtat la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” iar Rãzvan la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”. Vlad a urmat Universitatea pentru Stiintele Vietii din Iasi (USV), Facultatea de Agronomie, iar Rãzvan Facultatea de Finante Bãnci, din cadrul Universitãtii „A.I.Cuza” din Iasi, acum el fiind masterand la Finante în Rotterdam /Olanda. Pãrintii lor sunt foarte încântati de cei doi copii ai lor, care au urmat cursuri de antreprenoriat, aproximativ acum un an, obtinând o finantare de 20.000 de euro pentru cele mai bune idei de business. „ Am început sã explorez aceastã nouã tehnologie pe care o consideram foarte interesantã de mult timp: imprimarea 3D, care din pãcate în tarã la noi este adoptatã mai încet. Dupã ce am studiat mai mult si am vãzut tot ceea ce se poate realiza, am simtit cã initierea unei afaceri de imprimare 3D din materiale eco-friendly mã reprezintã”, a declarat Vlad – Andrei Ene. „Cursul acesta mi s-a pãrut a fi o oportunitate bunã pentru a încerca sã fac un plan de afaceri. Adevãrata provocare a fost sã gãsim nisa care sã prindã la noi în judet, ba chiar la nivel national. M-am sfãtuit cu fratele meu, care a terminat Finante-Bãnci. Fiind în domeniu, stia cum e treaba asta cu planul de afaceri, cu înfiintarea unei firme”, a precizat pentru mass media Vlad Andrei Ene. Cu ajutorul unei imprimante 3D achizitionatã cu ajutorul fondurilor europene, tinerii antreprenori creeazã acum obiecte personalizate si unice, folosind materiale care altfel ar fi aruncate la gunoi.
Fratii Ene sunt primii antreprenori de produse eco-friendly fabricate în România!
Ca orice afacere de succes, Vlad si Rãzvan Ene si-au creat si site-ul lor www.3dify.ro, unde pot fi descoperite toate produsele inovative si unice din materiale eco-friendly fabricate în România. „Aceastã tehnologie are un impact sustenabil asupra planetei si oferã oportunitãti nelimitate de creativitate. Am crezut cã aceastã afacere ar putea face o diferentã realã în lume, contribuind la protejarea mediului înconjurãtor si la reducerea deseurilor. Am început sã creãm tot felul de obiecte, de la jucãrii si decoratiuni, pânã la piese de schimb pentru masini. Asta demonstreazã cã prin pasiune si perseverentã, putem gãsi modalitãti noi si creative de a face o diferentã în lumea noastrã si de a proteja mediul înconjurãtor, astfel încât sã putem lãsa o lume mai bunã pentru generatiile viitoare”, a mai spus Vlad Ene. Cu ajutorul imprimantei 3D, pot fi realizate obiecte în formã de animale, personaje din seriale, filme, personaje istorice, masini, jucãrii, decoratiuni, piese de artã si multe altele.
„Este o tehnologie destul de nouã, mai ales cã la noi este adoptatã destul de recent si greu, dar este de mare viitor! Putem sã proiectãm orice vrem în calculator si apoi punem imprimanta sã o proiecteze. Este greu de explicat, trebuie sã stii multã tehnologie. Acum fac si un master în Olanda, la Rotterdam. Aici am si învãtat cum sã fac un plan de afaceri pentru a lua fonduri europene. La Rotterdam este educatia mai de calitate, dar si la Bucuresti am învãtat destule. Acum avem afacerea noastrã, este deschisã de câteva zile. Noi avem toatã activitatea în online! Suntem abia la început”, a spus si Rãzvan Ene. Felicitãri celor doi tineri antreprenori, care deschid în România, de la Bârlad, universul tehnologiei 3D eco-friendly!
Mai cautati, poate e primul business din judetul Vaslui, la nivel national deja sunt cateva zeci cu astfel de materiale.
Felicitari si mult succes in ceea ce v-ati propus sa realizati! BRAVO VOUA!!!!!!!