spot_img
spot_img
6.5 C
Vaslui
18-ian.-2025

Doctoritele spãgare si-au gãsit “nasul” la Iasi (video)

- Advertisement -

La Spitalul Judetean se face teoria conspiratiei

ARESTATE…Cele douã doctorite ginecolog arestate pentru luare de mitã au fost trimite dupã gratii de cãtre magistratii Curtii de Apel Iasi. Simona Botez si Doina Andrei s-au bucurat de câteva zile de libertate dupã ce Tribunalul Vaslui a decis cercetarea lor sub control judiciar. Asearã, Curtea de Apel a hotãrât ca cei doi medici ginecologi sã-si petreacã urmãtoarele 30 de zile în spatele gratiilor si au emis, pe numele lor, mandate de arestare. La o orã dupã emiterea mandatului de arestare, în jurul orei 19.15, cele douã doctorite au venit singure la Inspectoratul de Politie al Judetului si au fost apoi conduse în arest. La spital, însã, scandalul e în floare. Colegii celor douã doctorite acuzã conducerea spitalului cã s-ar afla în spatele actiunii DGA, drept rãzbunare pentru procesele în care cei de la Obstetricã-Ginecologie si-au cerut sporuri de 50%, pe care le-au si câstigat.

Decizia magistratilor Tribunalului Vaslui care a hotãrât cercetarea sub control judiciar a celor doi medici ginecologi de la Spitalul Judetean Vaslui retinuti de procurorii Directiei Generale Anticoruptie pentru luare de mitã a fost desfiintatã de cãtre magistratii Curtii de Apel Iasi. Dupã aproape patru ore de deliberãri, asearã în jurul orei 18.00, magistratii ieseni au decis ca cele douã doctorite sã-si petreacã urmãtoarele 30 de zile în spatele gratiilor. La scurt timp dupã ce s-a luat decizia arestãrii celor douã, mandatul de arestare a fost trimis, prin fax, cãtre Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, iar politistii Serviciul Judiciar au avut obligatia de a pune în aplicare de îndatã mandatul. Dupã ce decizia Curtii de Apel a ajuns la sediul Inspectoratului de Politie, cele douã doctorite, Simona Botez si Doina Andrei s-au prezentat la sediul politiei si au fost conduse în arest. Astfel, dacã instanta vasluianã a arãtat clementã în cazul celor douã, instanta ieseanã a admis contestatia procurorilor anticoruptie si a emis, pe numele celor douã, mandate de arestare. În motivarea Curtii de Apel Iasi se aratã urmãtoarele: “admite contestatia formulatã de Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui împotriva încheierii penale pronuntatã de Tribunalul Vaslui, pe care o desfiinteazã integral si, rejudecând, admite propunerea formulatã de Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui. În consecintã, dispune arestarea preventivã a inculpatelor Botez Simona si Andrei Doina pentru o perioadã de 30 de zile, începând cu data încarcerãrii. Instanta dispune emiterea de îndatã a mandatului de arestare preventivã pe numele fiecãrei inculpate”.

Cum au motivat magistratii vasluieni mãsura controlul judiciar

Cele douã doctorite sunt cercetate pentru mai multe capete de acuzare. Simona Botez este acuzatã de 5 infractiuni de luare de mitã, o infractiune de fals intelectual si o infractiune de întrerupere a cursului sarcinii. Doina Andrei este cercetatã pentru 8 infractiuni de luare de mitã, una de fals intelectual si o întrerupere a cursului sarcinii. Alãturi de cele douã doctorite, în dosar mai este cercetat si medicul Adrian Tãnãsescu care s-a bucurat de la începutul anchetei de mãsura controlului judiciar. Chiar dacã arestarea celor douã doctorite a fost cerutã, încã de la început, judecãtorul de drepturi si libertãti a luat în calcul faptul cã cele douã nu au antecedente penale, au o vârstã destul de înaintatã, sunt medici de profesie si au studii superioare si a considerat cã nu se impune arestarea inculpatelor. Se pare cã luarea de mitã nu a cãzut în vina medicilor care au primit banii de la pacienti. Vinovat de acest lucru e sistemul din România: “În mod corect a retinut procurorul gravitatea faptelor de care sunt acuzate inculpatele, fenomenul coruptiei în România fiind foarte înrãdãcinat în constiinta socialã si afectând buna functionare a institutiilor statului, acest flagel fiind, conform datelor oficiale, prezent foarte profund si în sistemul sanitar. Totusi, contextul economic si social actual, amploarea coruptiei în tara noastrã si mediatizarea dosarelor de mare coruptie nu justificã în sine o mãsurã preventivã privativã de libertate a celor bãnuiti de fapte de coruptie fãrã o analizã concretã si profundã a circumstantelor cauzei si a împrejurãrii comiterii presupuselor fapte, precum si a probelor pe care se întemeiazã acuzatiile”, crede magistratul care a decis eliberarea, sub control judiciar, a celor douã doctorite. Ajuns în fata magistratilor Curtii de Apel Iasi, dosarul celor douã doctorite a luat o altã întorsãturã si motivarea scrisã de instanta vasluianã s-a prãbusit ca un joc de cãrti. Consecinta a fost cã medicii care au fost prinsi în flagrant în timp ce luau mitã pentru o interventie medicalã au ajuns acum în spatele gratiilor.

Scandal cu sãbiile pe masã la Spitalul Judetean Vaslui

TEORIA CONSPIRATIEI Spitalul Judetean Vaslui stã pe un butoi cu pulbere dupã ce în urmã cu câteva zile sectia de Obstetricã Ginecologie(OG) a fost vizitatã de anchetatorii DGA. Medicii ginecologi bãnuiesc cã flagrantul a fost plãnuit si pus în aplicare la ordinul conducerii unitãtii medicale. Neîntelegerile dintre conducerea spitalului si medicii de la OG sunt mai vechi. De aproximativ doi ani, cele douã pãrti poartã mai multe procese, atât la Vaslui cât si la Iasi, pentru acordarea unor drepturi bãnesti. Mai exact, cadrele medicale sustin cã pe lângã salariul si sporul de 7 % cât primeste un medic de la OG, spitalul trebuie sã plãteascã si un spor de risc de 50 % celor care intrã în blocul operator. Printre medicii care s-au constituit parte civilã în proces se numãrã Andrei Doina, Apãvãloaie Iuliana, Botez Simona, Istrate Smãrãndita-Nicoleta, Porumboiu Laura, Rusu Gabriela Marcela si Tãnãsescu Adrian. În primã fazã, instanta le-a dat câstig de cauzã, stabilind ca acest spor sã se aplice doar pentru timpul efectiv în care medicii îsi desfãsoarã activitatea în sãlile de operatii. Hotãrârea a fost atacatã la Curtea de Apel Iasi de cãtre conducerea spitalului, însã si acolo medicii au avut câstig de cauzã. Faptul cã au avut curaj sã-si cearã drepturile, îi face pe ginecologi sã creadã cã actiunea DNA-ului face parte din planul de rãzbunare al conducerii spitalului. Discutiile au ajuns si la urechile directorului medical al spitalului, Lelia Croitoru, care a infirmat orice posibilã implicare a conducerii spitalului în actiunile DNA . “Într-adevãr, circulã niste zvonuri prin spital potrivit cãrora noi am fi ajutat la flagrantul fãcut la Ginecologie. E o prostie sã crezi asa ceva. În urma acestui scandal, tot spitalul a avut de suferit, nu numai cei de la sectia de Obstetricã Ginecologie. Ce director ar vrea ca spitalul pe care îl conduce sã aibã imaginea stirbitã?” s-a întrebat, retoric, dr. Lelia Croitoru.

(Alexandru Croitoru, Flavius Ghiorghies)

http://youtu.be/RacCvPLAWxE

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.