spot_img
spot_img
6.2 C
Vaslui
19-ian.-2025

Doctor mincinos si asistenta actritã (foto)

- Advertisement -

Cum îl acoperã asistenta pe doctorul care lipsea de la Centrul de Permanentã Codãiesti

COMICI…Situatie incredibilã la Centrul de Permanentã din Codãiesti. Medicul iesean, Eduard Tonegaru si-a învãtat asistenta sã mintã, în cazul în care acesta este verificat dacã este de gardã. Desi primeste pentru cele 24 de ore de gardã, peste 300 de lei, acesta preferã sã stea acasã si sã-si lase parafa asistentei, pentru cazuri extreme. Comicã a fost scuza asistentei Dana Ursache, care a spus cã medicul e pe teren, chiar la fetita acesteia. Desi reporterii nostri au stat o orã sã-l astepte, acesta nu a mai ajuns. “Copilul are 39,5 grade, nu pot sã mai ajung” i-a spus doctorul asistentei, fãcând minciuna si mai gogonatã. În tot acest timp, asistenta a încercat sã ne spunã povesti cu medici care iau bani de la bolnavi, motivând astfel de ce îsi tine copilul febril acasã si nu-l aduce la spital.

Dupã ce sãptãmâna trecutã am acordat bila albã Centrului de permanentã de la Vutcani, ca urmare a dotãrilor pe care le-am gãsit acolo cât si a faptului cã medicul Munteanu Ovidiu si asistenta acestuia, chiar fãceau de gardã, ieri ne-am oprit la Codãiesti, unde medic de gardã trebuia sã fie Tonegaru Eduard. Din pãcate acesta lipsea, motivând cã este “pe teren”. Asa ne-a motivat asistenta acestuia, Ursache Dana.” E plecat la Dãnesti, avem un caz acolo, dar dacã mai stati 10 minute, cred cã se întoarce.” Curiosi sã aflãm dacã e vorba despre un caz mai grav, am cerut mai multe detalii. “Nu e un caz grav, e vorba chiar de fetita mea, care are febrã. N-am stiut ce sã-i mai fac, la spital nu vreau sã o duc, cã acolo nici nu se uitã la tine dacã nu cotizezi, asa cã l-am rugat pe domnul doctor sã o consulte. Acum mã rog sã nu fie ceva mai grav” a început sã ne povesteascã cu ochii usor înlãcrimati, asistenta de gardã.

Cum ne-a dus cu vorba asistenta doctorului Tonegaru

În asteptarea doctorului, schimbãm mai multe vorbe cu asistenta. Asa aflãm cã la Dãnesti, din cauza drumului impracticabil, bolnavii au sanse minime sã fie preluati de cãtre ambulantã. “ Ãsta material de presã, drumul Codãiesti – Dãnesti. În urmã cu câteva luni am avut un caz cu un copil cu apendicitã. Situatia lui era gravã, dãdea în peritonitã. Am solicitat ajutorul ambulantei, dar când au auzit cã trebuie sã vinã în Dãnesti, ne-au spus cã ar fi mai bine sã aducem noi copilul la Centrul de Permanentã de la Codãiesti. Sunt medici si medici, la fel si asistentele. Noi, cei care lucrãm la acest Centru, colaborãm foarte bine, punem suflet în ceea ce facem. Pentru noi nu conteazã la ce orã suntem solicitati când e vorba de salvarea vietii unui om. N-am putut sã las copilul în starea aia. L-am urcat în masina personalã si l-am adus la Centru. Aici era domnul Grom de gardã. Timpul trecea, starea de sãnãtate a copilului se agrava iar ambulanta nu mai venea. Am luat decizia sã-l transportãm noi la spitalul din Vaslui urmând ca pe drum, în caz de ne întâlneam, sã facem transferul cu ambulanta. Ceea ce s-a si întâmplat în localitatea Solesti. Numai cã cei din ambulantã, în loc sã ne multumeascã de ajutorul pe care am încercat sã-l dãm, ne-au certat cã de ce nu am asteptat la Centrul de Permanentã. De parcã noi puteam sã-i facem ceva aici. Avem toate cele necesare, dar în astfel de cazuri suntem depãsiti. La câteva zile dupã acea întâmplare aflãm de la tatãl copilului cã, desi era într-o stare foarte gravã, bãiatul a fost operat a doua zi de la internare. Abia dupã ce pãrintii s-au achitat de toate “atentiile” care trebuiau împãrtite. Ni s-a pãrut absolut incredibil. Asa poate îmi întelegeti si mie reticenta de a-mi interna fata în spital. Nu cã nu as avea încredere în cei de acolo cã nu-si fac treaba, dar ca sã te vezi sãnãtos trebuie sã dai bani. Nu se uitã la tine dacã nu “cotizezi” sunt vorbele dureroase venite din partea chiar a unui om din sistem. Cu câtã încredere sã se mai ducã un om de rând la spital, când o asistentã medicalã vorbeste despre “atentiile” si dezinteresul sistemului ? Si tot povestind de una de alta, trece mai bine de o orã de când medicul Eduard Tonegaru trebuia sã aparã. Sãtui sã-l mai asteptãm, o rugãm pe asistenta sa sã ne dea numãrul de telefon pentru a-l suna. “Lãsati cã-l sun eu.” ne spune ea. Asistãm la o discutie telefonicã în care doctorul îi explicã asistentei cât de grav e cazul fetitei sale, concluzia fiind cã nu mai poate ajunge chiar în urmãtoarele minute la Centrul de Permanentã. “Mi-a spus cã fetita are febrã 39,5 grade, cã trebuie chematã ambulanta si cã mai dureazã pânã ce vine.” a încercat sã-si scuze asistenta seful. Ne facem cã întelegem situatia, desi toatã povestea absentei medicului e cusutã cu atã albã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.