spot_img
spot_img
2.7 C
Vaslui
28-dec.-2024

Directorul Cezar Anton si poetul Cezar Ivãnescu-operati la Clinica din Bacãu, moarte la indigo!

- Advertisement -

ACUZATII DE MALPRAXIS

TRAGEDII …. Ancheta în ceea ce priveste moartea directorului ANIF, Cezar Anton, desfãsuratã de politistii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Husi, se prelungeste, însã apropiatii husenului nu vor sã lase ca uitarea sã se astearnã peste caz. Moartea sa, spun acestia, este trasã la indigo, dupã un alt caz la fel de dramatic, care însã a avut drept victimã o personalitate a vremii. Este vorba despre celebrul poet Cezar Ivãnescu. La aceeasi clinicã privatã din Bacãu, unde a fost operat si huseanul Cezar Anton, poetul Ivãnescu a suferit, în 2008, o banalã operatie de hemoroizi. Si, la fel, fãrã investigatii preliminare, fãrã a tine seama de starea pacientului înainte de interventia chirurgicalã, poetul a fost “tãiat”, în urma unei anestezii generale. În mai putin de 48 de ore, ca si în cazul bietului Cezar Anton de la Husi, poetul Ivãnescu moare în chinuri groaznice, la Bucuresti, unde a ajuns, dupã o “escalã”, la fel de nefericitã, la SJU Bacãu. Pe numele medicului care l-a operat – chiar patronul clinicii, dar si fatã de clinica “Palade”, fiica poetului a depus plângeri peste plângeri, dar, iatã, au trecut deja 11 ani si nimeni nu a plãtit pentru moartea lui Cezar Ivãnescu. “Veti vedea, nici pentru moartea lui Cezar Anton nu va plãti nimeni. Doar în România malpraxisul este strict responsabilitatea sortii”, spun apropiatii lui Cezar Anton.

Nãdejdea prietenilor lui Cezar Anton, directorul ANIF Vaslui, care, la 63 de ani, a murit în urma unei banale operatii de deviatie de sept, de a fi identificati responsabilii de aceastã moarte, se stinge de la o zi la alta. Au aflat de curând cã, la aceeasi clinicã privatã din Bacãu, “Palade”, a fost operat în 2008 si celebrul poet Cezar Ivãnescu. A primit asigurãri cã operatia de hemoroizi este banalã si va decurge fãrã probleme si a fost programat pe 22 aprilie 2008. Interventia chirurgicalã a avut loc sub o anestezie generalã, fapt puternic criticat de rudele poetului, care au reclamat clinica dupã moartea lui Cezar Ivãnescu.

Operati de “afectiuni banale” la aceeasi clinicã, ambii pacienti morti în 48 de ore. Vinovatii se cautã, dar nu (prea) se gãsesc…

“În Clinica “Palade”, pacientul Cezar Ivãnescu nu a fost supus unui control medical adecvat preoperator (în raport cu datele particulare ale pacientului: vârsta – 66 de ani; tipul interventiei: una programatã, faptul cã pacientul era fumator activ). Nici familia si nici pacientul nu au fost informati despre faptul efectuãrii unei anestezii generale. Considerãm cã pacientul nu a semnat nici un act în acest sens. În cursul zilei de miercuri 23 aprilie, dupã cum specificã fisa scrisoare medicalã, în fapt un bilet de transfer – Clinica Palade plasa pacientul aflat deja în stare foarte gravã la Spitalul Judetean de Urgentã Bacãu. (…) S-a luat decizia trimiterii pacientului la Bucuresti cu elicopterul Smurd fãrã existenta suportului diagnostic necesar (lipsa unei electrocardiograme la predarea pacientului echipajului Smurd), si nu la Iasi cu Salvarea. Tinem sã atragem atentia în mod special asupra faptului cã poetul Cezar Ivãnescu nu figura în evidenta nici unui medic ca având o suferintã cardiacã. Deci, dacã conform fisei de transfer, a fost diagnosticat ca având aceastã suferintã, atunci în mod evident acest diagnostic i-a fost pus la Clinica Palade, luni 21 aprilie a.c. Dacã, într-adevãr, Cezar Ivãnescu a fost diagnosticat luni, ridicãm la modul cel mai grav întrebarea: Cum a fost posibil ca un medic sã facã o interventie chirurgicalã si o anestezie generalã, fãrã a se edifica asupra gravitãtii suferintei cardiace si fãrã a-i pune în vedere pacientului si familiei faptul cã este suferind cu inima?”, a scris fiica poetului, Clara Arustei, în plângerea cãtre Colegiul Medicilor. Rãspunsurile lãmuritoare însã nu au mai venit…

Operatii banale, pacientii morti!

Din relatãrile din anturajul sãu, Cezar Anton ar fi fost cel care a insistat aproape nefiresc de mult, sã efectueze aceastã operatie de deviatie de sept. Ar fi mers mai întâi la Vaslui, la Spitalul Judetean, apoi la Iasi, la medici foarte buni, însã cu totii l-au refuzat, cãci se pare cã ei stiau de aceastã meningitã pe care o avea si nu au vrut sã îsi asume rãspunderea. Un prieten din Husi i-ar fi recomandat clinica din Bacãu si l-a îndemnat sã meargã, pentru operatie. Zis si fãcut! Bacãul l-a acceptat si Cezar Anton a fost operat. Unii spun cã în ziua de joi, iar altii cã vineri a avut loc operatia. Cert este cã sâmbãtã, la CPU-ul Spitalului din Husi era pacientul, într-o stare destul de gravã: cu sângele curgându-i siroaie din nas, dar si cu o stare de confuzie. Întrebat de scrisoarea medicalã ori de vreun document care sã le arate medicilor din Husi ce fel de interventie a suferit la Bacãu, Cezar Anton ar fi spus cã nu a primit niciun act medical, la plecarea din clinica respectivã. Zadarnic a fost trimis de urgentã la SJU Vaslui, apoi la Iasi, cãci, în ciuda eforturilor medicilor, huseanul s-a stins. Politia Husi efectueazã o anchetã în acest caz, iar fisele de la toate unitãtile medicale unde Cezar Anton a ajuns, au fost ridicate de anchetatori. Trebuie subliniat cã, dincolo de orice mãrturii si ipoteze subiective, doar ancheta oamenilor legii, la final, va stabili cine se face cu adevãrat responsabil de moartea lui Cezar Anton.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.