spot_img
spot_img
3.7 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Directori de nota 10, în fruntea liceelor cu promovabilitate mediocrã

- Advertisement -

PARADOX Cu toate cã au obtinut rezultate slabe la Bacalaureatul din aceastã varã, unitãtile de învãtãmânt din judet cu procente de promovabilitate demne de topul rusinii au la cârmã directori cu calitãti didactice si profesionale care nu pot fi puse sub semnul întrebãrii. Cel putin asa reiese din raportul întocmit de Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, raport ce consemneazã calificativele obtinute de directorii de licee la evaluarea activitãtii profesionale din anul de învãtãmânt 2013-2014.

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui a aprobat, în cadrul ultimei sedinte a Consiliului de Administratie, calificativele pentru anul scolar 2013-2014, în ceea ce-i priveste pe directorii scolilor din judet. În urma analizei fisei de evaluare a activitãtii pe anul scolar precedent, activitatea managerialã a tuturor directorilor a fost apreciatã cu calificativul „Foarte Bine”. Astfel, mai toate liceele din judetul Vaslui care au înregistrat rezultate dezastruoase la examenul maturitãtii au în comun nu doar procentul foarte mic de promovabilitate, ci si faptul cã toti directorii lor au calitãti profesionale remarcabile, potrivit calificativului cu care au fost evaluati de ISJ.

18,18 % promovabilitate la BAC, conducerea notatã cu “Foarte Bine”

Procentul de promovabilitate de la Colegiul Tehnic “Petru Rares“ din Bârlad în sesiunea de varã a Bacalaureatului a fost de 18,18 %, cu mult sub media de promovare din judet, însã acest lucru nu a împiedicat-o pe directoarea institutiei de învãtãmânt, Olimpia Tãnase, sã obtinã punctajul maxim din partea Inspectoratului Scolar Judetean. La fel s-a întâmplat si la Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Bârlad acolo unde directoarea Mihaela Pãus a fost notatã cu 95 de puncte, cu toate cã procentul de promovabilitate la Bacalaureatul din varã a fost de doar 30,41 %. Scenariul se repetã si în cazul Liceului Agricol Murgeni (11,11 %), Liceului Agricol Puiesti ( 22,58%), Colegiului “Marcel Guguianu” Zorleni (20,29%), unde directorii au primit calificativul “Foarte Bine”.

Rezultatul la Bacalaureat cântãreste putin la evaluare

Constantin Turcu, inspectorul pentru management scolar, a declarat cã evaluarea activitãtilor desfãsurate de directori într-un an scolar are în vedere mai multe criterii, iar promovabilitatea la examenul de Bacalaureat influenteazã foarte putin rezultatul evaluãrii. Potrivit acestuia, “directorii trebuie sã fie în primul rând buni manageri. Promovabilitatea la Bacalaureat nu este un indicator cu o pondere mare în evaluarea conducerilor unitãtilor scolare si asta pentru cã, spre exemplu, mâine, la un liceu mai slab cotat, dacã ar veni un director extraordinar de bun, tot nu ar reusi sã facã mare lucru într-un singur an. Aici, profesorii îsi aduc un mare aport. Fisele de evaluare ale directorilor contin o serie de indicatori de performantã, acestia urmând a fi notati pentru rezultatele din domeniile: Resurse umane, Curriculum, Resurse financiare si materiale, Dezvoltare si relatii comunitare. Fiecare din cele patru domenii are, printre altele, urmãtorii indicatori: proiectare, organizare, conducere, control, motivare, implicare, formarea grupurilor si rezolvarea conflictelor.

Cel mai bun punctaj a fost obtinut de directorul Liceului “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui

Performerul evaluãrii Inspectoratului Scolar Judetean este Cãtãlin Ignat, directorul Liceului “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui. Acesta a primit din partea comisiei de evaluare 97 de puncte pentru activitatea de anul trecut, fiind cel mai mare punctaj din judet. Un punctaj foarte bun l-a obtinut si directoarea Scolii “Constatin Parfene” Vaslui, Nane Daniela, care a fost notatã cu 96 de puncte dar si directoarea Liceului “Anghel Ruginã”, Daniela Popescu, notatã, de asemenea, cu 96 de puncte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.