Dupã ani de muncã si sacrificii, vasluianca Diana Mosneagu, noua „Voce a României”, a reusit sã deschidã, în orasul natal, în care s-a format ca om, prima salã de canto. Tânãra solistã si-a împlinit, astfel, o mai veche dorintã a sa, aceea de a a da o sansã celor mai mici si mai talentati copii din Vaslui sã deprindã tainele interpretãrii vocale. Nu a fost usor, însã pentru Diana nimic nu pare imposibil, atunci când îsi propune ceva, fiind sustinutã în proiectele sale de familie, de numerosi prieteni din Vaslui si din tarã. Sâmbãtã, la deschiderea sãlii de canto, au tinut sã fie alãturi de Diana directorul Liceului Teoretic „Emil Racovitã”, acolo unde tânãra solistã este elevã în clasa a XI-a, prof. Daniel Hulubei, viceprimarul orasului, Sorin Radu, copii si oameni din Vaslui care o îndrãgesc si se mândresc cu frumoasa artistã.
Nu este singura veste bunã pe care Diana a primit-o, în ultimele luni. Tânãra solistã a început colaborarea cu compozitorul Marius Moga, iar la începutul lunii septembrie pe piata muzicalã din România va apãrea primul videoclip al Dianei Mosneagu. În plus, din varã, dupã ce va încheia cursurile de canto la Centrul Cultural „Teodor Burada”, din Constanta, unde a fost cursanta profesorului Teo Rãdulescu, va trece la predarea în sine a notiunilor deprinse aici. „Voi face un gen de practicã asistatã, atât la Constanta, cât si acasã, la Vaslui. Faptul cã am putut sã deschid aceastã salã este o mare bucurie pentru mine. Am avut mereu dorinta de a ajuta cei mai talentati copii ai Vasluiului, iar acum visul mi s-a îndeplinit. Aici, copiii care vor veni la cursuri vor învãta tehnicile vocale si se vor simti bine, garantat, mai ales cã totul este gratuit, nu percep nicio taxã. Mã bucur cã este mare interes în jurul acestui subiect. În ultimele douã sãptãmâni, am fost asediatã de mesaje din partea celor care mã cunosc si îmi apreciazã evolutia profesionalã, oameni din Vaslui care au dorit sã stie cât mai mult despre noul proiect în care sunt angrenatã, aceastã salã de canto”, a spus Diana Mosneagu. Sala de canto este utilã si frumoasei artiste, care va putea face repetitii în liniste într-un spatiu intim, decorat cu bun gust. Proiectele Dianei nu se opresc aici. Ar dori ca, de anul viitor, în colaborare cu Marius Moga, sã deschidã o scoalã de muzicã în Iasi. Dar, marea provocare va fi terminarea liceului, anul viitor, si promovarea Bacalaureatului, plus intrarea la facultate. „O sã fie destul de greu sã mã împart între activitatea muzicalã, cursuri la liceu si lectiile de canto, însã mã bucur cã sunt înteleasã de profesori, mai ales cã am lipsit destul de mult în ultimul timp, fiind plecatã la Bucuresti. Vreau sã mentionez cã am întâlnit oameni extraordinari, nu mi-a venit sã cred cã pot asista la o discutie deschisã cu Marius Moga, un om sociabil si prietenos”, a mai mentionat Diana.
Directorul liceului Emil Racovitã: „Vom fi alãturi de Diana”
Prof. Daniel Hulubei, directorul liceului în care învatã Diana Mosneagu, se mândreste cu faptul cã eleva sa a ajuns în atentia celor care se ocupã de industria muzicalã româneascã. „Vreau sã sper cã Diana va reusi în proiectele pe care le-a demarat, pentru cã este greu sã pãtrunzi în aceastã industrie. O sustinem cu totii pe Diana, credem cã îsi va gãsi locul pe piata muzicalã, pentru cã este foarte talentatã. Sã stiti cã are rezultate bune la învãtãturã si pe mine, ca profesor, m-ar bucura sã stiu cã un elev de-al meu reuseste sã fie o voce aparte în masa amorfã a muzicii românesti actuale”, a spus prof. Hulubei, care a participat la inaugurarea sãlii de canto. Viceprimarul Vasluiului, Sorin Radu, crede cã inaugurarea acestei sãli va aduce un plus de valoare vietii culturale din acest oras. „Este un proiect cultural, pe care primãria îl urmãreste si îl sustine. O salã de canto este un lucru nou în Vaslui si va aduce un plus la ceea ce avem acum în oras”, a explicat viceprimarul. În jur de 20 de copii vor participa, de sâmbãtã, la cursurile tinute de Diana Mosneagu, copii care au vârste de 7-8 ani, cei mai mici, dar si de 13-14 ani, dar care doresc sã studieze tehnicile vocale si sã ajungã, într-o bunã zi, vedete pe scenele din tarã si strãinãtate.