TÂRGUL TRĂSNIȚILOR…. Situație de râsul lumii la Primăria Huși, unde executivul local și-a pus în plan să realizeze Baza Sportivă din noul cartier „Dric”, mai exact de pe strada Ciprian Porumbescu! Conducerea Primăriei a pus la dispoziția CNI-ului, respectiv a firmei care ar fi trebuit să se apuce deja de construcție, un teren… în pantă! Și nu orice fel de pantă, ci, efectiv, un teren care, de la un capăt la altul, are o înclinație de vreo 7 metri și jumătate. Și-a pus mâinile în cap proiectantul venit acum vreo lună de zile să verifice amplasamentul viitoarei lucrări! Acesta le-ar fi spus clar hușenilor că dacă nu vor face pe cheltuiala lor nivelarea terenului, atunci să fie sănătoși, că nu se mai apucă nimeni de nicio bază sportivă. Și cheltuiala nu este decât… 418.000 lei, bani din bugetul local. „Nu am știut că e așa o pantă acolo”, a încercat, stângaci, primarul Ciupilan să justifice situația, însă nu l-a crezut aproape nimeni. Hușul, de când e lumea și pământul, este un oraș situat între câteva dealuri… Liberalul Radu Bobârnat a susținut, ironic, în plen că opera unui „teren de fotbal în pantă la Huși” ne-ar putea băga orașul „în istorie”. „Sau măcar în „Târgul Trăsniților”, dacă s-ar face o varianță actualizată a romanului despre hușenii pe potriva celebrului titlu”, spun, amuzați, cârcotașii.
„Referitor la baza sportivă de la strada Ciprian Porumbescu… În contractul în care este finanțată aducerea terenului la o anumită cotă. Și trebuie să suportăm noi, Consiliu Local (cheltuielile în acxest sens, n.r.), că ei suportă un metru și ceva. N-am crezut și nici acuma nu cred, m-am dus de patru ori și-am măsurat, că este diferență atât de mare între strada Ciprian Porumbescu și partea de sus a terenului. Același lucru am avut și la creșa pe care am predat-o (numai că acolo am avut posibilitatea s-o rotesc). Aici n-am mai avut posibilitatea să-l rotesc, că nu încăpea din cauza dimensiunilor. Deci, asta este diferența reală, vă arăt contractele, vă arăt studiile, făcute de 2 topografi din Huși și proiectantul de la București. Am fost chemat la CNI și ne-a arătat exact și ne-a spus că „noi putem suporta un metru, dar până la 7 metri și ceva… Dacă vă puteți imagina că aceasta este diferența”, a încercat să le explice situația consilierilor primarul Ioan Ciupilan. „Nu știu cum s-o spun, ca să nu se supere domnul primar. Dacă v-o spun ca pe o acuzație, vă supărați, dacă v-o spun ca pe-o ironie…”, și-a început intervenția consilierul Radu Bobârnat. „Dar puteți s-o spuneți cum vreți, că nu se supără nimeni”, l-a întrerupt primarul. „… S-a constatat că acel teren are o declivitate, o înclinare de 3,8%. Adică, ar urma să contruim un teren de fotbal în pantă, cum se mai spune în folclor. Sigur că nu e cazul și nu se acceptă efectiv construirea unui teren de fotbal în pantă, așa că trebuie să îl săpăm, să îl aducem la cota 1, ca să se poată încadra în reglementările finanțabile. Deci, ca să aduci un teren în pantă la cota care trebuie, înțeleg că trebuie să cheltuim 418.000 lei. Nu știu, domnule primar, dacă asta înseamnă o bună gospodărire a banilor publici”, a susținut, pe un ton de dojană, consilierul Bobârnat.
„Cu 418.000 lei, eu cred că puteați finanța învățământul local”
„Îmi însușesc eu că am văzut prost acest teren. Alt teren în municipiul Huși nu am găsit. Avem două variante, una e să nu fim de acord, nu predăm terenul și investiția nu începe”, a spus, dramatic și răspicat, primarul Ioan Ciupilan. „Dar eu nu înțeleg de ce trebuie să cheltuim aproape 100.000 euro, ca să nivelăm un teren în pantă, să îl facem teren de fotbal. Din punctul meu de vedere, sunt destule terenuri de fotbal. Sau se putea găsi un teren, care să nu aibă o asemenea inclinație”, a replicat consilierul liberal. „Altul nu am”, a răspuns imediat primarul. „Atunci nu mai facem stadionul. Cu 418.000 lei, eu cred că puteați finanța învățământul, care este într-un declin mare, în privința mobilierului, dotări, igienizare, etc”, a insistat consilierul Bobârnat. „Dar e o bază sportivă acolo, cu vestiare, cu…”, a răzbătut din larma generală vocea unui consilier care susținea inițiativa executivului. „Investiție de un milion de euro, poți să dai cu piciorul pentru o sută de mii”, a spus și consilierul Cosmin Filip. „Atunci, hai să găsim un teren în pantă, să punem pe cineva să sape acolo. Aș fi curios pe cine puneți să sape acolo. Chiar, știm cine trebuie să sape acolo?”, a intrebat, aluziv, consilierul Radu Bobârnat. Primarul Ciupilan a răspuns: „La ora asta sunt mai multe firme care au escavator în oraș. Oricum, pentru un milion și vreo sută de mii de euro, a cheltui vreo 400.000 lei pentru a construi această bază sportivă într-un cartier în care am investit miliarde de lei, cu apă, canal, asfalt, eu cred că merită! Mai ales că cofinanțarea e zero și partea de neeligibilitate e zero. Numai utilitățile le avem de făcut acolo. Dar, dacă nu sunteți de acord, nu mai facem”, a susținut Ioan Ciupilan.
Descoperire de excepție a executivului local, în 2022: „Hușul este în pantă, aproape toate terenurile din Huși sunt în pantă”
„Acum o lună, când s-a constatat în urma proiectantului care a venit și a văzut lista de cantități pe care o are el ofertată pentru stadion, a văzut această diferență. Mi-a spus de diferență, să refacem calculul, să aducem terenul la cota de construcție. Biroul tehnic de la mine a fost, a făcut măsurători, împreună cu doi topografi, că nu l-am crezut pe primul și l-am luat pe-al doilea, și am venit în Consiliul Local c-o hotătâre de Consiliu, prin care ați aprobat niște indicatori tehnico-economici, în valoare de 600 de mii de lei. Astăzi, când le-am diminuat cu 200 de mii lei, nu mai e bine. Îmi cer scuze, asta este, Hușul este în pantă, aproape toate terenurile din Huși sunt în pantă”, a ținut să explice primarul Ioan Ciupilan. „Păi, hai să construim terenul în pantă, ca să intrăm și noi în istorie”, a spus consilierul Radu Bobârnat. Primarul s-a sesizat și a dat un răspuns care a stârnit hazul: „Dar nu intru, domnule, în nicio istorie, că nu pun un stâlp în mijlocul drumului, că nu mă cheamă Dorel”.
Mai bine ar face un proiect impreuna cu CNAIR sa scoată traficul greu din oraș. Adică o centura ocolitoare
Crede cineva că n-a știut că-i terenul în pantă?A știut ! Dar, lucrări suplimentare, șpăgi suplimentare…
Eu vad o problema mult mai mare: la ce folosește baza sportiva, dacă nu mai sunt sportivi? 😀 Nici macar echipa de fotbal nu mai avem. Mai bine sa lase terenul în panta și sa facă pista de alergare pentru copiii grașii ai VIP-urilor urbei. Iar la capăt sa pună un chioșc cu pizza, șaorma cu de toate si caca-cola, sa își refacă forțele bravii alergători. Ca dacă slăbesc, cumva, le apar vergeturi si se ia Buhnici de ei 😀 Si un salon de cosmetica ar fi bun acolo, sa își refacă domnișoarele machiajul după alergare, ca nu e frumos sa se prezinte la video-chat cu machiajul curs 😁😉
Trebuie inmultit scorul final – cu cosinus de alfa.
Nu are legatura cu subiectul…dar e o mare nemulțumire, si anume..asfaltarea de la blocurile i 3 – i 7, cât tine Parcul Cercetărilor, pana la Căminul de copii de lângă Sala de sport! Dar..dl primar nu are copii mici sa stie, ca nu trece pe acolo…in rest nu-i pasa….cum își rup picioarele părinții cu copiii in brate ducandu-i la Camin…
Dl Bobirnat sa ne spuna cate terenuri sunt???
Habar nu are si vorbeste contra ca asa i la Husi, culoarea decide!!!
V ati pricopsit cu un teren fara sa cheltuiti un ban si nici pe asta nu sunteti in stare sa-l faceti!
Ati omorat tot si continuati sa omorati!
Bobarnat are dreptate. Nici nu conteaza , de fapt,cine a spus. Popescu, Ionescu, Xsulescu.
Dar ca intrebare:
– cum, frate, sa fii atat de prost sau de indolent, ca sa dai catre CNI un teren cu inclinatie de 7 metri de la un capat la celalalt? Esti sanatos la cap?
Esti …cum esti? Chiar nu faci si tu inainte niste masuratori, niste verificari??
Acum sa te trezesti in fata faptului impliniti= si sa cheltui 4 miliarde numai sa nivelezi un rahat de suprafata pentru marea baza sportiva??
E vorba de nesimtire curata, de tupeu grosier, de toate acestea la un loc.
INCOMPETENTA MAXIMA!
_sua facut de rasul lumii pe la Bucuresti. Au spus aia, bai, ce hal de conducatori aveti la primarie aia?
Bine ca n-au predat MOTOCUL sa se faca terenul de fotbal!
Ca la cata minte au predau si terenul din Dobrina!
Pampalailor
😂😂😂
Hai cu PNRR-ul :))))))))
Orice teren ar trebui adus la nivel. Cartierul Dric este zona cea mai dreapta din oras. Construirea unui stadion inseamna lucrari de terasare, tasare, aductiune de utilitati. PNL se opune evident dezvoltarii orasului si mai ales a cartierului nou. Pacat. Unii vor sa faca, altij vor sa incurce. Politica batului in roata aduce pagube mai ales cetatenilor. Avem nevoie de baze sportive, terenuri de tenis mai ales. Nu doar unul, construiti mai multe, cereti bani europeni si faceti baze sportive la Husi.
Bai, bun, am inteles. Dar cum dai tu un teren pentru baza sportiva, ca sa spui apoi ca nu ai stiut ca are asa panta?
Macar spune ca nu ti-ai scos oamenii din birouri (ca nu stiu sa masoare), ca te-a durut in cot, ca doar ai dat cu ochiul si ti s-a parut drept.
Cica „Dricul e zona cea mai dreapta din oras. Pai, s evede ce dreapta ;)))))
Numai tu stiai ca Dricul e drept. Cred ca vii din Campia Romana, cultule!