Planta este foarte bogată în vitaminele C, A şi B. Consumată sub formă de suc, ceai sau în combinaţie cu miere, cătina ajută la întărirea sistemului imunitar atât de necesară în sezonul răcelilor. Cătina se folosea înca din Evul Mediu pentru tratarea bolilor de piele si a afecţiunilor tubului digestiv. „Prima documentare scrisă apare in secolul VII după Hristos în tratatul clasic de medicină tibetană „Rgyud Bzi” care recomandă în mod explicit consumul de fructe de cătină pentru cei care călătoreau în munţi la mari înălţimi. Virtuţile cătinei nu au scăpat neobservate nici în perioada modernă, când pentru început au fost utilizate experimental în alimentaţia cosmonauţilor sovietici, deoarece pe lângă calităţile cătinei, oamenii de ştiinţă ruşi au descoperit că aceasta protejează organismul uman de radiaţiile cosmice”, se arată pe mierepenet.ro Fructele de cătină sunt o armă foarte bună pentru înărirea sistemului imunitar mai ales în sezonul rece. „Sunt foarte bogate în vitamina C, de două ori mai bogate decât măceşele şi de 10 ori decât citricele. Mai precis, 100 grame de suc de cătină conţine undeva între 400 şi 800 mg de vitamină C. Fructele mai conţin vitamina A, complexul de vitamine B (B1, B2, B6, B9, colină, inositol), vitaminele E, K, P şi F”, se arată pe republicabio.ro
Citeste mai mult: adev.ro/pyodff