spot_img
spot_img
6.2 C
Vaslui
19-ian.-2025

Dati-ne, inapoi, nepotica!

- Advertisement -

POVESTE DE VIATÃ Au casa plinã cu jucãrii, cu cãrti de povesti si o camerã în nuante de roz, special pregãtitã pentru nepotica lor, însã, cu toate acestea, sunt supãrati cã autoritãtile au acceptat ca, în ciuda conditiilor foarte bune oferite de ei, o fetitã de 5 ani sã locuiascã la o bunicã ce se hrãneste de la cantina de ajutor social din Husi!

SENTIMENTE “Am crescut-o de micã si pe 4 iulie ne-a fost luatã. Priviti cum aratã casa noastrã, în care Bianca trebuie sã trãiascã. Priviti acest munte de jucãrii si dulapul plin cu cãrti de povesti si de colorat. Cu toate acestea, nepotica noastrã a fost lãsatã în grija unei femei care se hrãneste de la cantina de ajutor social si trãieste într-o mare sãrãcie”, asa îsi încep povestea doi bunici din Husi, care luptã în aceste zile, spun ei, pentru “readucerea în familia lor” a unei copile de 5 ani, a cãrei mamã a plecat la muncã în strãinãtate. La momentul plecãrii acesteia, cu totii au fost de acord ca fetita sã rãmânã la bunici materni, însã dupã o perioadã, tatãl micutei a vrut sã o ia la domiciliul sãu. De aici s-au stricat relatiile. “Povestea poate pãrea încurcatã, dar nu este deloc. Si foarte multi se confruntã cu asa ceva, pentru cã oamenii sunt nevoiti sã plece la muncã si sã îsi lase familiile în aceste probleme. Fiica noastrã a plecat peste hotare si bãrbatul ei a rãmas în tarã. El nu are serviciu, nu are nimic. Fetita a fost lãsatã la noi. Între timp, ginerele meu a vãzut cã fata nu îi mai trimite bani, deoarece îI bea pe toti, s-a gândit sã ne ia nepoata, pentru cã asa ar obliga-o pe fiica noastrã sã îi trimitã bani în continuare”, sustine Maricica, bunica maternã a micutei Bianca.

Bunicii spun cã sunt supãrati cã autoritãtile au acceptat ca nepoata lor sã fie crescutã cu mâncare de la… “Cantina sãracilor”!

DISPUTÃ Ginerele si-a luat copila acasã si, pe timp de zi (rar si peste noapte, dupã cum au constatat reprezentantii de la “Protectia Copilului”) o lasã la mama lui. Aceasta, se consemneazã în procesul verbal, se alimenteazã de la Cantina de Ajutor Social. “Eu noaptea nu pot dormi! Noi avem conditiile pe care le vedeti. Suntem singuri, eu sunt pensionarã, sotul încã lucreazã. Am crescut-o de micã si acum sã fie lãsatã sã mãnânce de la cantina sãracilor? Am fãcut plângere la Protectia Copilului, peste tot, dar nu au vãzut o problemã în asta, din pãcate. Spuneti-mi cum o creste bunica pe fetita noastrã, dacã ea se duce la cantinã dupã mâncare? Asta nu întelegem noi. Oare s-a fãcut o comparatie? Oare s-a luat în calcul unde îi este mai bine copilului? Nu stim cui sã ne mai adresãm. Sã cresti un copil pânã la 5 ani si dintr-odatã, sã stii cã el ajunge sã doarmã vai de capul lui si sã mãnânce mâncare de la cantina sãracilor e un lucru greu de îndurat”, plânge bunica.

“Ar fi în favoarea nepoatei lor, ca bunicii materni sã respecte aceastã decizie”

La solicitarea bunicilor materni reprezentantii Primãriei si ai Protectiei Copilului au efectuat anchete sociale si ambele institutii au constatat cã fetita este îngrijitã si are anumite conditii, atât la tatã, cât si la bunicii materni. “Astfel de situatii sunt periculoase pentru copii, nu pentru cei mari. Ei se ceartã, se împacã, dar tulburãrile în sânul familiei îl traumatizeazã pe termen lung pe copil. Adesea în cazuri ca acesta la mijloc este orgoliul, posibil si banii. Este foarte greu de spus cine are dreptate si unde îi este cel mai bine copilului. Dacã psihologii si specialistii în drepturile minorilor au vãzut cã fetita este bine îngrijitã, ar fi ideal si în favoarea nepoatei lor, ca bunicii materni sã respecte aceastã decizie a autoritãtilor. Fetitei îi fac cel mai mare rãu, creând tensiune si solicitând tot fel de anchete sociale”, a precizat Camelia Dãnilã, psiholog.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.