spot_img
spot_img
6.9 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Dan Marian ignorã ordinele lui Blaga!

- Advertisement -

REFUZÃ SÃ SE SUPUNÃ… La finele sãptãmânii trecute, Vasile Blaga, proaspãt copresedinte al Aliantei Crestin Liberale, anunta cã, de luni, toate sediile din tarã ale partidelor componente – Partidul National Liberal, Partidul Democrat Liberal si Forta Civicã – vor avea siglele noului partid de dreapta. “De luni, toate sediile PDL, PNL si FC vor fi rebranduite cu numele Aliantei Crestin Liberale”, spunea Blaga. Ieri, am fost curiosi sã vedem dacã PDL-ul lui Dan Marian, fosta organizatie judeteanã, a fãcut mãcar o miscare care sã demonstreze cã directivele Bucurestiului nu sunt vorbe în vânt. Spre surpriza noastrã, am constatat cã senatorul Marian nu a miscat niciun deget în reamenajarea sediului.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, cã demunirea Aliantei Crestin Liberale a fost stabilitã în urma unui sondaj comun, în care 70% din respondenti au fost în favoarea noii aliante, arãtând cã de luni vor fi rebranduite toate sediile PDL, PNL si FC cu numele noii aliante. Blaga a spus cã ideea de a face o cercetare sociologicã pentru denumirea noii aliantei electorale PDL-PNL a venit acum douã luni si a arãtat, referindu-se la criticile asupra denumirii de Aliantã Crestin Liberalã, cã “nicio denumire nu este infailibilã si întotdeauna vor fi critici”. “În aceastã analizã am introdus si definitii: aliantã, coalitie, uniune si de departe a iesit aliantã, cu peste 70%. si atunci numele care pot sã defineascã valorile celor douã partide, doctrinele, pentru cã noul partid are un nou statut în care se spune foarte clar cã doctrina este pe valorile crestine, liberale, conservatoare, dupã PPE (…) si, pânã la urmã, de departe, a iesit aceastã definitie (Aliantã Crestin Liberalã – n.r.). Nu am spus-o noi, ci românii, pe focus-grupuri”, a explicat Vasile Blaga. Ieri, am vrut sã vedem cât de interesati au fost cei din fostul PDL Vaslui în schimbarea denumirii la sediul organizatiei judetene. Nicio miscare, probabil afisele de pe sediul partidului au rãmas de la europarlamentare, în rest nu existã niciun semn cã s-ar fi schimbat ceva dupã agitatia din ultimele sãptãmâni. Senatorul Marian se miscã repede doar când vine vorba de negocieri si atunci reuseste sã-si strângã gasca, pentru a merge la negocieri cu liberalii. În rest, sã se alinieze la cerintele conducerii de la Bucuresti, nicio sansã, crezându-se mai tare decât Blaga sau Iohannis, noii sãi sefi de partid. La organizatia judeteanã PNL, nu ar fi multe de schimbat în sigla partidului, dat fiind cã noul partid se va numi tot Partidul National Liberal.

Reactia partidului lui Tãriceanu: “Veniti la noi, cã e mai bine ca la voi!”

PNL si PDL au fuzionat sâmbãtã doar pe hârtie. Din punct de veder juridic, cele douã partide urmeazã sã se contopeascã într-o singurã formatiune de centru-dreapta, numitã PNL, abia în 2017. Deocamdatã, liberalii si democrat-liberalii s-au înfrãtit sub umbrela Aliantei Crestin Liberale (ACL), cu scopul de a câstiga alegerile prezidentiale din toamnã. La rândul sãu, Cãlin Popescu Tãriceanu, presedintele Partidului Liberal Reformator a avut si el o reactie, spunând cã fuziunea PNL-PDL e încununarea eforturilor depuse de Bãsescu pentru subordonarea PNL, spunând cã el a fãcut uz de toate mijloacele pentru a pãstra identitatea si unitatea PNL. Tãriceanu considerã ca PNL ar fi trebuit sã rãmânã alãturi de PSD, în USL si anuntã primul congres al PLR în zilele de 1 si 2 august. “Decizia de fuziune cu PDL a Congresului extraordinar al PNL din 26 iulie 2014 reprezintã încununarea cu succes a eforturilor depuse de Traian Bãsescu încã din 2005 de a subordona PNL, cu toate consecintele care decurg de aici. În calitãtile mele de presedinte al PNL, de prim ministru desemnat în numele PNL si, ulterior, de membru al Biroului Politic National, am fãcut uz în acesti ani de toate mijloacele si instrumentele democratice pentru prestigiul si credibilitatea partidului, pentru a-i pãstra identitatea si unitatea. Toate eforturile, toate realizãrile, tot prestigiul si credibilitatea câstigate, toatã munca depusã de membrii simpli ai partidului dupã Revolutie, si nu în ultimul rând, istoria de 139 de ani a PNL au fost risipite de câtiva lideri alesi în mod nefericit sã conducã destinele partidului”, a spus Tãriceanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.