spot_img
spot_img
-3.5 C
Vaslui
21-feb.-2025

CUTREMUR GEOPOLITIC: România, în mijlocul disputelor a doi sociopați care conduc lumea!

- Advertisement -

TRUMPUTINIADA… Avalanșa declarațiilor belicoase care vin, în special, din partea SUA a întors pe dos toate tratatele internaționale și, cel mai rău pentru noi, ne-a prins în “fundul gol” într-un scenariu care părea incredibil acum câteva luni. NATO tremură din temelii, iar asta înseamnă că siguranța noastră relativă în fața ambițiilor rusești a devenit doar o miză infimă la marele joc de noroc, politică și război, jucat de cei doi mari actori ai puterii mondiale: Putin și Trump. Dacă românii în general au tendința să fie îngrijorați, vasluienii au motive în plus din același motive geostrategice…suntem puțin mai la Est! Vă prezentăm câteva ecouri din presa internațională care ar trebui să îngrijoreze pe orice român cu scaun la cap, fie el și suveran. Pentru că tocmai această chestiune este în joc acum, suveranitatea României!

PRESIUNI… Statele Unite ar putea retrage trupele din Europa dacă aliații nu acceptă termenii unui acord cu Rusia privind capitularea Ucrainei. Avertismentul vine de la europarlamentarul finlandez Mika Aaltola, care a declarat pe X că Washingtonul a transmis un ultimatum de trei săptămâni pentru a ajunge la un acord, conform publicației Hufvudstadsbladet. Ultimatumul dat de Donald Trump „Statele Unite ne-au dat trei săptămâni pentru a conveni asupra termenilor capitulării Ucrainei. În caz contrar, Statele Unite se vor retrage din Europa. Trump acordă prioritate problemelor de securitate ale Rusiei acum și în viitor. Lăsați-l să-și asume mizeria.  Avem trei săptămâni pentru a ne maturiza.”, a scris politicianul finlandez Mika Aaltola pe X.

Relații de securitate garantate de NATO, în aer!

PE INTERES… „Întrebarea aici nu este dacă Trump este marioneta lui Putin. Dacă Statele Unite consideră că este în interesul său să respecte interesele Rusiei în Europa mai mult decât pe cele ale propriilor aliați, atunci blocajele relației de securitate au fost deja rupte”, a precizat politicianul din Finlanda. Mika Aaltola, fost candidat la președinția Finlandei și expert în relații internaționale, este cunoscut pentru comentariile sale despre politica globală și securitatea europeană. Declarațiile sale ridică semne de întrebare cu privire la viitorul NATO și la poziția Europei în fața unui posibil compromis impus de Washington. Și alți politicieni din Europa sunt îngrijorați de declarațiile oficialilor americani și ale lui Donald Trump.  Statele Unite riscă să treacă de la o politică de „America în primul rând” la „America singură” dacă își antagonizează aliații din Europa, a avertizat noul ministru al apărării din Belgia, Theo Francken, potrivit Politico.

Rusia face presiuni: își vrea spațiul ex-sovietic înapoi!

FANTOMA URSS BÂNTUIE… Rusia cere de mult timp retragerea garanțiilor de securitate pe aliniamentul din 1997 și, implicit, retragerea trupelor SUA, măsuri ce ar viza direct România, așa că declarațiile inițiale ale lui Cristian Diaconescu despre solicitările Moscovei „au sens complet”, spune într-un interviu pentru publicul HotNews Marius Ghincea, cercetător la universitatea elvețiană ETH Zurich, specializat în politică externă și de securitate. Șeful Cancelariei Prezidențiale, Cristian Diaconescu, a declarat miercuri, la Antena 3 CNN, că la întâlnirea cu oficialii americani din Riad, Rusia a vrut să știe „dacă își poate face din SUA un aliat pentru proiecte de tip Ialta”, care ar presupune retragerea garanțiilor de securitate ale NATO pe aliniamentul din 1997 – o măsură ce ar viza și România, care a aderat la NATO mai târziu.

SUA refuză să susțină rezoluția ONU privind integritatea teritorială a Ucrainei

REFUZ… Casa Albă i-a transmis președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, să-și „modereze critica” și să „semneze acel acord” după ce liderul ucrainean a declarat că Donald Trump a căzut victimă „știrilor false” rusești, exprimându-și nemulțumirea față de excluderea Ucrainei din discuțiile de pace. „Trebuie să-și modereze tonul și să semneze acel acord”, a declarat Mike Waltz, consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, într-un interviu pentru Fox News, referindu-se la un acord privind mineralele critice între SUA și Ucraina, care ar ajuta la sprijinirea Ucrainei în timpul războiului cu Rusia. În același timp, Waltz a subliniat că există șanse ca diferențele dintre Statele Unite și Ucraina să poată fi reconciliate. Comentariile sale vin în contextul în care Statele Unite refuză să susțină un proiect de rezoluție la ONU, care marchează trei ani de la invazia Rusiei în Ucraina, rezoluție ce susține integritatea teritorială a Ucrainei și condamnă agresiunea rusă, au declarat trei surse diplomatice pentru Reuters. Această decizie reflectă o rupere tot mai evidentă între președintele Ucrainei, Zelenski, și președintele american Donald Trump, care încearcă să pună capăt rapid războiului din Ucraina și a cărui echipă a purtat discuții cu Rusia fără implicarea Kievului.

Moscova se bucură 

GÂND LA GÂND CU BUCURIE… Declarațiile vin după ce Kremlinul a afirmat că este de acord „absolut” cu Trump, care-l avertizase pe Zelenski să „acționeze rapid” pentru a încheia conflictul din Ucraina. Administrația Trump vorbește despre necesitatea de a stabili pacea cât mai repede și de a o face prin negocieri, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru jurnaliști. „Am menționat deja că această poziție este mai favorabilă pentru noi decât administrația anterioară și suntem de acord cu ea în totalitate”, a adăugat Peskov. Peskov a atacat administrația Biden, afirmând că aceasta „nu a declarat niciun obiectiv pentru a iniția un proces de pace” și a vorbit „doar despre război”. De asemenea, a declarat că orice plan de a trimite trupe europene în Ucraina ca parte a unei misiuni de menținere a păcii ar fi inacceptabil pentru Rusia și că Moscova monitorizează astfel de propuneri cu îngrijorare. Rusia pare să fie încurajată de atacurile dure ale lui Trump asupra lui Zelenski, pe care l-a numit un „lider groaznic”, „un comediant modest” și „un dictator fără alegeri”. Într-o declarație care părea o amenințare subtilă și o schimbare șocantă față de politica SUA privind Ucraina, Trump a adăugat că „Zelenski trebuie să se miște rapid sau nu va mai avea o țară”. Această ieșire extraordinară a venit după ce Trump sugera ieri că Ucraina ar fi fost vinovată pentru invazia ilegală a Moscovei din urmă cu trei ani.

PORTA-VOCE: Vicepreședintele Vance ia România la țintă

ACUZAȚII… Vicepreședintele SUA, JD Vance, a lansat noi critici la adresa autorităților române pentru decizia de a anula alegerile prezidențiale, joi, într-un discurs susținut la un eveniment al conservatorilor americani, și a declarat că, în opinia administrației Trump, nu poți avea „valori comune” cu Washingtonul, o condiție pentru bune relații, „dacă anulezi alegerile pentru că nu îți place rezultatul”. „Eu cred că, știu că președintele Trump o face, prietenia se bazează pe valori comune. Nu ai valori comune dacă trimiți oameni la închisoare pentru că spun că ar trebui să închidem frontiera. Nu ai valori comune dacă anulezi alegeri pentru că nu îți place rezultatul. Iar asta s-a întâmplat în România. Nu ai valori comune dacă te temi atât de mult de propriul popor încât îl reduci la tăcere”, a mai declarat oficialul american. Discursul de la Munchen a marcat o schimbare de paradigmă în optica guvernului american față de situația din România, în condițiile în care fostul secretar de stat al SUA, Antony Blinken, omul care a condus diplomația americană în timpul administrației Biden, declara la un summit OSCE din 5 decembrie că autoritățile române au dezvăluit „un efort rusesc – de amploare și bine finanțat – de a influența recentele alegeri prezidențiale”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

  1. Dacă în SUA se vor întoarce la putere republicanii se schimba din nou „valorile americane”…. Așadar, ce facem? O dăm pe interesul nostru exclusiv, al românilor ?

    Să punem președinte pe cel care știe cum să ne reprezinte, pe un general despre care știm sigur că e respectat cel puțin de militarii SUA, dacă mai puțin de politicienii lor! Așadar, SILVIU PREDOIU Președinte! 🇷🇴🇷🇴🇷🇴

    O DEMOCRAȚIE este FUNCȚIONALĂ dacă este REPREZENTATIVĂ, iar acest lucru se realizează prin LIBERTATEA de ALEGERE. O libertate care se apără o dată la 4 ani, la urne și prin vot!

    • Fost adjunct SIE? Adică vi se pare inteligent să votăm fost adjunct SIE că poate nu mai anulează careva tururile pentru că nu mai scrie SIE rapoarte? Nu, mulțumesc! S-a pensionat, să stea liniștit, nu-l angajăm noi pe post de președinte de țară!

  2. Ați spus că Putin are cancer, că este pe moarte. Nimic din toate astea, propaganda mincinoasă.
    Ați spus că rușii sunt terminați, că nu mai au muniție, tancuri, avioane, că mor milioane pe front. Iar minciuni.
    Ați spus că Rusia este in faliment. Prostii, o duc mai bine ca înaintea războiului, gazul se poate vinde și în altă parte decât UE.
    De se teme UE de Rusia, dacă ei abia pot bate Ucraina?!!
    Nu mai credeti tot ce spune soros și mafia lui. Rusia e foarte puternică, rugati va sa nu vina peste noi., că dracu ne ia. Nu vedeți că pe americani îi doare in cot de noi, fiind în NATO!!!
    Zelinski și biden, au vrut să pună mâna pe tot ce înseamnă bogății din subsolul Ucrainei, asta era planul lor, numai că nu le-a mers cu Putin.

  3. Singurii sociopati din toată povestea asta sunt cei care au creat acest război, iar ei sunt cei din administrația Biden. Faptul ca Trump și Putin vorbesc de pace, de încheierea conflictului, trebuie sa fie un lucru bun, de apreciat, însă propaganda a lucrat în așa fel încât am ajuns să cerem continuarea măcelului.
    Pentru cei care se tem ca Putin ne va ataca eu atât le zic. Rusia nu a fost în stare sa cucerească Ucraina timp de 3 ani, credeți că va avea capacitatea militara sa atace și alte tari.
    După 3 ani de conflict, după atâtea pierderi atât omenești cât și materiale, nimeni nu e nebun să se gândească la extinderea conflictului. Putin a atacat Ucraina pentru că așa a făcut rusul în toată istoria lui. Nu a așteptat niciodată sa fie atacat, a atacat el primul. Și in cazul Ucrainei a facut-o pentru că îi băteau bazele militare la granița! Sa nu ne amăgim! Rusia nu ataca niciodată Ucraina dacă Ucroana nu își anunță dorința de a adera la NATO. Mai citiți pactul semnat de Gorbaciov cu tarile din vestul Europei si cu SUA în momentul când a decis destrămarea URSS, ca să va dați seama de ce ursul de la est s a simțit călcat pe coada în ultimii ani.
    Faceți analize serioase dacă tot faceți, nu mai rostogoliti și voi aceeași propaganda a globalistilor. Nu mai induceți panica în populație, pt ca Rusia nu își dorește alte conflicte. Ea abia se chinuie sa îl sfârșească pe asta!

  4. Irimia, stii de toate, intre doua rachiuri ai mai auzit si ai folosit (aiuristic) un cuvant: „sociopat”.
    Ia mai bine o cheie mops si deprinde-te cu ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.