SUPĂRARE… Au plâns, s-au revoltat, și-au spus public supărarea printr-un „apel umanitar”, însă instanța Curții de Apel Iași, cea care are ultimul cuvânt în cazul hușencei spulberate pe trecerea de pietoni de un polițist de frontieră băut, Tatiana Filote, 48 ani, nu s-a lăsat impresionată! Drept dovadă, în ciuda familiei victimei, care a cerut celeritate în soluționarea cazului, Curtea de Apel Iași a dispus ieri cea de-a patra amânare a verdictului. „Este o bătaie de joc. Ea nu are bani pentru operații care trebuie făcute urgent, proteze și tot ce mai trebuie, după ce a fost nenorocită pe o trecere de pietoni, iar instanța continuă să amâne soluția. De ce?”, întreabă, cu nemulțumire, rudele victimei. Pe fond, instanța Judecătoriei Huși și-a făcut treaba cu celeritate și firma de asigurare auto a fost obligată să îi dea femeii suma de 200.000 euro. Numai că disputa s-a dus cu Apel la Curtea de la Iași.
Accidentul s-a petrecut pe 23 septembrie 2021, în zona trecerii de pietoni de pe Bulevardul 1 Mai, din dreptul bazarului. O mașină se oprise regulamentar la trecerea de pietoni, iar femeia se angajase în traversarea pe zebră a străzii. Din spatele mașinii staționate a venit însă polițistul de frontieră Nicolae Florin Istrate, la volanul unui autoturism Skoda. Acesta, se pare, nu și-ar fi dat seama că mașina din fața sa stă la trecerea de pietoni și astfel a decis să îl depășească rapid. Numai că, în viteza cu care a vrut să ocolească mașina în cauză, a ajuns brusc pe trecerea de pietoni, chiar în momentul în care Tatiana Filote traversa drumul regulamentar. Impactul a fost teribil și măsurătorile făcute imediat de polițiști au arătat că victima a zburat prin aer peste 10 metri. S-a izbit de carosabil intrând instant într-o comă profundă. Traumatismele suferite erau multiple, așa că ambulanța a transportat-o la spital mai mult moartă decât vie. 30 de zile, spun rudele, femeia a stat în comă și rudele nu credeau că va scăpa. Un miracol însă a făcut ca Tatiana să își revină și să încerce să lupte pentru viața sa. A urmat o perioadă foarte grea pentru ea, care încă nu e nici pe departe recuperată, după 3 ani de la accident. „Nu va mai fi niciodată un om care să se descurce singur, să aibă o viață normală”, spun apropiații.
Rudele spun că banii care îi vor fi acordați victimei drept despăgubiri vor fi folosiți doar pentru operații, spitalizări și tratamente
Familia Tatianei a sperat ca, în scurt timp, Apelul aflat pe masa instanței de judecată de la Iași din luna martie, se va soluționa. Au fost însă trei amânări ale pronunțării, care le-au supărat pe rudele femeii. Acestea au făcut și un „apel umanitar” public îndreptat către instanță, în care au descris nevoile urgente ale victimei accidentului. Are nevoie de operații, care au costuri foarte mari, proteze, medicamente etc., spun rudele. Zadarnic, însă, ieri, pe 14 noiembrie, când nădejdea era ca să fie pus punct acestui proces, iată că judecătorii au mai cerut un răgaz de gândire și au fixat pronunțarea pe 4 decembrie.